Bakan Aslan: 15 yılda Tekirdağ'a 2 milyar 716 lira yatırım yaptık

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Tekirdağ'da Muratlı-Karıştıran, Kapaklı-Saray çevre yolunun açılışı ve Tekirdağ-Hayrabolu karayolunun temel atma törenine katıldı.

Tekirdağ 28.12.2017 20:38:00 0
Bakan Aslan: 15 yılda Tekirdağ

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan “  Tekirdağ'a 15 yılda yapmış olduğumuz yatırım 2 milyar 716 milyon lira” diye konuştu.

 

“HEDEF 2023”

 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; Tekirdağ'da Muratlı-Karıştıran, Kapaklı-Saray, çevre yolunun açılışını Tekirdağ-Hayrabolu karayolunun temel atma törenine katıldı. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çok önemli olduğunu ve Tekirdağ, Trakya'yı, Avrupa'yı, Çanakkale üzerinden Ege'ye bağlayacak önemli bir rüya ve hayalleri olduğunu söyledi. Arslan, Bizim farkımız, biz hayal edip rüya görmekle kalmıyoruz. Biz hayalleri gerçekleştiriyoruz. Bu sene içerisinde inşallah 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelini attık. Köprü projesi bitti, kulelerinde rüzgar testlerini yaptık. Daha önce de testlerini yapmıştık, inşallah proje tüm hızıyla devam ediyor. Hedefimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılı olan dünyanın en uzun en uzun açıklıkla 2023 metre açıklıklı köprüsünü, 2023 yılında insanımızın hizmetine sunmak” diye konuştu.

 

HIZLI TREN ÇERKEZKÖY’DEN GEÇECEK

 

Bakan Arslan, bakanlığın yatırımlarını da anlatarak; ‘’Bunlarla yetinmediğimizi de biliyorsunuz İstanbul-Avrupa hızlı tren projesi elbette ki Tekirdağ'dan Çerkezköy'den, Çorlu'dan, Büyükkarıştıran'dan geçecek. Geçen geldiğimizde onun da sözünü vermiştik, ihalesini yapacağız demiştik. İhale süreçlerini başlattık. Hızlı trenle inşallah Avrupa'ya bağlanacağız. Tekirdağ'da üretilen ürünleri Asya'ya kadar, Uzakdoğu'ya kadar gönderebilecek hale geleceğiz. Hiç şüpheniz olmasın ki, bütün bunları sayın cumhurbaşkanımızın büyük destekleriyle sayın başbakanımızın önderliğinde yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz onlara da teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

TEKİRDAĞ’A MÜJDELERLE GELDİ

 

Tekirdağ için son derece güzel müjdeler vereceğini söyleyen Bakan Arslan “ Tekirdağ-Muratlı yolu sadece çevre yolu değil, bölünmüş yolun sıcak asfalt hale getirilmesi ve yine Kapaklı-Saray arası çevre yolları dahil 17,5 kilometresinin sıcak asfalt hale getirilmesi çok önemliydi. İki projenin bedeli toplam 224 milyon TL. Eski parayla 224 trilyon. Elbette ki Tekirdağlıya, Muratlılıya, Kapaklı ve Saraylı hemşerilerimize helali hoş olsun hayırlı uğurlu olsun. Hayrabolu-Tekirdağ yolu şu anda 52 kilometre, yapacağımız projeyle 6 kilometre kısalmasını sağlayacağız. 46 kilometreye düşüreceğiz ve sıcak asfalt hale getiriyoruz. O projenin de bedeli tam 400 milyon lira. Dolayısıyla ikisini üst üste koyarsınız bugün temelini atacağımız ve açılışını yapacağımız projelerin toplamı 624 milyon TL. Tekirdağlılara hayırlı uğurlu olsun, helali hoş olsun. Tekirdağ'a 15 yılda yapmış olduğumuz yatırım ise 2 milyar 716 milyon lira diye konuştu. Bakan Arslan, daha sonra açılışı gerçekleştirdiği karayolunda makam otomobilinin direksiyonuna geçerek kullandı.

 

TÖRENLERİN ARDINDAN TEKİRDAĞ’DAN AYRILDI

 

Her iki törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile çok sayıda protokol üyesi, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Bakan Arslan, açılış ve temel atma törenlerinin ardından Tekirdağ’dan ayrıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10