Eşkinat: Her ay bir köyümüze Atatürk anıtı yapacağız

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Ferhadanlı Mahallesi'nde yapılan Atatürk anıtının dün düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi. Vatandaşlar yağmura rağmen yoğun ilgi göst

Süleymanpaşa 29.12.2017 21:21:00 0
Eşkinat: Her ay bir köyümüze Atatürk anıtı yapacağız

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe,  Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral, Hulusi Özocak, Mehmet Hilmi İşsever, Ferhadanlı Mahallesi Muhtarı Orhan Akbaş, Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Akıncı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Gömeç Göçmen, gaziler, Ferhadanlı Mahallesi sakinleri ve Cumhuriyet sevdalısı vatandaşlar katıldı.

 

BUGÜN BEŞİNCİ ANITI AÇIYORUZ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Bugün beşinci anıtı açıyoruz. Her ay bir köyümüze bir Atatürk anıtı yapacağız. Bunu köylü milletin efendisidir. Sözünden yola çıkarak planladık. Köylerin ve tarımın gözden çıkarıldığı bir ortamda, köylerin tekrar yaşatılması için Atatürk anıtları ışık olsun diye bu anıtları yapıyoruz.Yaşadığımız şehir dünyanın en güzel bölgesindeki bir ülkenin olağanüstü verimli ve vizyonlarında tarım olan bir bölgesi. Ferhadanlı köyümüz de gerek çalışkanlığı ile gerek bu devrimlere bağlılığıyla her zaman bu şehri ayakta tutan yapılarımızdan biri’’ dedi.

 

CUMHURİYETİMİZ, DEVLETİMİZ EBEDİYEN VAR OLACAKTIR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "Atatürk'ün idealleri, bize göstermiş olduğu yollar, Cumhuriyetimiz, devletimiz ebediyen var olacaktır. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün idealleri bizim için her daim yol gösterici olacaktır. Günümüzün şartlarına geldiğimiz zaman, 3,5 yıllık Büyükşehir Belediyesi ve Süleymanpaşa Belediyesi ile ciddi boyutta çalışmalar yürütüyoruz. Ancak Süleymanpaşa Belediyemizin her köye meydan düzenlemesi ve Atatürk heykeli projesini çok kıymetli görüyorum. Başta Sayın Ekrem Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum." diye konuştu. Konuşmaların ardından  açılış kurdelesinin kesilmesiyle tören son buldu.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10