AGD'den Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi

Anadolu Gençlik Derneği Çerkezköy Temsilciliği tarafından 31 Aralık Pazar akşamı saat 20:00'da Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi düzenlenecek.

Çerkezköy 29.12.2017 21:22:00 0
AGD

2 OLAY UNUTULMAMALI

 

Miladi takvimde 2017 yılının geride bırakılmasına günler kala unutulmaması gereken 2 olayın olduğunu söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şubesi Çerkezköy Temsilcisi İsa Arslan, “Birici olay şudur: İngiltere Savaş Kabinesinde dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı olan Arthur James Balfour, Siyonist hareketin önemli isimlerinden Baron Walter Rothschild'e 2 Kasım 1917’de yazdığı mektupta Filistin topraklarında Siyonistlere bir devlet vaadinde bulunmuştur. 2017 bu olayın 100. Yıldönümüdür. İkinci olay da şudur: 100 yıl önce, 9 Aralık 2017’de Filistin, İngiltere tarafından işgal edilmiştir. Yani 2017, Birleşik Krallık güçlerinin Filistin topraklarındaki işgalinin 100. Yıldönümüdür” dedi.

 

PLANLARININ SADECE İLK ADIMI

 

ABD Başkanı Trump’ın 6 Aralık günü Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmesinin, Siyonist-Evangelist ortaklığının ikinci 100 Yıl için düşündükleri planların sadece ilk adımı olduğunu kaydeden Arslan “Emperyalist güçler adına Ulusal Güvenlik Strateji Belgesi dedikleri evraklarda coğrafyamızın geleceğiyle ilgili kararlar alıyorlar. Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Türkiye ve Katar’ın küresel tehdit olduğuna dair açıklamalarda bulunuyor. Bunlar sadece okuyarak geçiştirilemez. Bu kararlar, açıklamalar, beyanatlar, ülkemizin, insanımızın, coğrafyamızın hayrına değildir. Arakan’da, Suriye’de, Yemen’de, Filistin’de ve İslam coğrafyasının dört bir yanında masum insanlar çatışmalarda yaşamını yitirmeye devam ediyor” dedi.

 

MEKKE’NİN VE KUDÜS’ÜN FETHİ

 

Arslan, “Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 31 Aralık Pazar gününü 1 Ocak Pazartesi gününe bağlayan gece 81 şubemizde yaklaşık 600 kadar noktada Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi Programı düzenleyeceğiz.  Yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam Ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedildi. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü, ya da fethin kronolojisini konuşmadan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz.  Hem Kudüs’teki 100 yıllık işgali hem de Kudüs’ün doğusuyla batısıyla bir bütün olduğu gerçeğini gündemde tutmak adına geleneksel olarak düzenlediğimiz Mekke’nin Fethi Programında bir değişikliğe gittik ve programın adını Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi yaptık” dedi.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLECEK

 

Arslan, Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikte 16 Aralık’ta yapılan Liseler ve Ortaokullar Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye girenlere de ödüllerinin verileceğini söyledi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10