Albayrak: Çalışmaktan yılmıyoruz

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, dün Çerkezköy'de Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi'ne ve Çerkezköy Sivaslılar Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma De

Çerkezköy 3.01.2018 20:26:00 0
Albayrak: Çalışmaktan yılmıyoruz

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 3.5 yılda 120 projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Albayark “İnsanlarımızın her alanda rahat etmesi için çalışıyoruz ve çalışmaktan da yılmıyoruz. Halkımıza en iyi şekilde hizmet için varız ve seçimlerde de halkımız yine bizi tercih ederse yine iyi işler yapacağız” dedi.

 

“YAPTIĞINIZ MÜCEDELEDE SİZLERE DESTEK OLUYORUZ”

 

Dün ilk olarak Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’ne ziyaret gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Murat Koçak’a Türk Metal Sendikasına destek olduklarını kaydetti.

 

Albayrak “Murat Koçak benim kadim dostumdur. Sendikal mücadelesini de takdirle karşılıyorum. Emekçinin alın terini en iyi şekilde koruyup kolluyor. Türk metal Sendikasını yaptığı mücadelede destek oluyoruz ve mücadelesini de yakından takip ediyoruz. Sendikalar hayatımızın vazgeçilmez  unsurlarındandır. Bu nedenle sendikalı çalışanlar sendikasız çalışanlardan hem daha iyi haklar elde ediyor hem de ücreti de farkı oluyor.  Sözleşmenin başarıyla sonuçlanmasını temenni ediyorum. İnşallah bu sorunu masada çözüme kavuşturursunuz ve herkes rahat eder ” dedi.

 

“EMEĞİN VE ALIN TERİ KURUMADAN ÇALIŞAN PARASINI ALMALI”

 

Albayrak,  çalışana alın terinin kurumada ücretinin verilmesi gerektiğini de belirterek, “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ilk taşeron işçi çalıştıran belediye olduk. Her zaman emeğin alın terini korumak ve çalışanın alın teri kurumadan hakkını vermesi için çalışıyoruz. Görev süremizde daha 450 günümüz var. Büyükşehir’in tüm kurumlarını oturttuk ve hepsi çalışır duruma geldi. Bundan sonra çalışmalarımız daha iyi olacak. 11 ilçemize elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Bugüne kadar il genelinde 181 bin 500 kilometre yol kat ettim. 11 İlçe ve 257 mahallemizi devamlı ziyaret ederek sorunların çözümlenmesini sağlıyorum. Çorlu ,Çerkezköy ve Kapaklı ilçemizi her ay iki kez ziyaret ediyorum. İlimizde nüfusun en yoğun olduğu yerler sanayi kenti Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı’dır. Bu ilçelerimizde sanayi kuruluşları en yoğun olması nedeniyle devamlı göç alıyor ve nüfuslar  devamlı artıyor.150 binlik Çerkezköy ilçemiz bu yıl nüfusu  resmi rakamlara göre 170 bin olacak.Diğer ilçelerimiz tarımsal bölge olduğu için bu ilçelerde fazla nüfus yoğunluğu yok” dedi.

 

“UZLAŞMADAN YANAYIZ”

 

Ziyaretten ötürü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a teşekkür eden Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak “ Türk Metal Sendikası olarak MESS üyesi 180 işyerinde çalışan 130 bin üyemizi kapsayan toplu iş sözleşmesi için masaya oturduk. Bu sözleşme sonuçlandığında diğer işyerlerinde çalışan üyelerimizle birlikte bu sözleşme 200 bin üyemizi kapsayacak. Şu anda bazı maddelerde anlaşma sağlanamaması nedeniyle arabulucu kapsamında.İki hafta içinde anlaşırsak sözleşme imzalanacak.Anlaşamasak bu süreç  yani mücadelemiz devam edecek. Türk metal Sendikası olarak biz her zaman uzlaşmadan yanayız. Biz masada anlaşma taraftarıyız.İşverene Ülkemizin sıkıntılı gününde bizleri sokağa dökmeyin diyoruz.Bizi sokağa dökerseniz bizi bir daha içeriye sokamazsınız diyoruz.Gelin masa başında anlaşalım diyoruz. Biz vatanını,bayrağını,milletini seven emekçileriz.İşyerimiz  bizim ekmek teknemiz ve biz işyerlerimize zarar vermeyiz.Biz ekmeğimizin  peşindeyiz ve alın terimizin hakkını istiyoruz.Anlaşma sağlandığında 9. Ayın birinden itibaren geriye dönük tüm sendika üyelerimiz zamlı   maaşlarını yani farkları alacağız.Artık uçak piste indi.İnşallah alın terimizin hakkını alacağız” diye konuştu.

 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesinden ayrılan Albayrak daha sonra ise Çerkezköy Sivaslılar Kültür ve Yardımlaşma Dayanışma Derneği’ni de ziyaret ederek Dernek Başkanı Ercan Yılmaz ve dernek yönetimiyle bir araya geldi.Ziyarette konuşan Albayrak “ Derneğinizin açılışına gelmek istedim ancak sağlık sorunum nedeniyle gelemedim. Aslında böyle açılışları kaçırmıyorum. Derneğinizin hayırlı olmasını diliyor ve çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yardımcı olmaya çalışacağız. Tekirdağ Büyükşehir olunca köyler mahalle oldu. Çerkezköy ve Çorlu ikiye bölündü. Bu bölgede nüfus yoğunluğu her geçen gün artıyor nedeni ise bildiğiniz gibi burası sanayi bölgesi olmasından kaynaklanıyor. Devamlı artan nüfus ile Çerkezköy’ün yerli nüfusu yüzde onbeş, yüzde seksen beşi ise  diğer il ve ilçelerimizden gelenler oluşturuyor. Doğduğumuz yer değil doyduğumuz yerin güzelliklerini yaşamamız lazım. Artık herkes yaşadığı yere sahip çıkacak. Sivaslılar olarak bir araya gelerek birlik ve beraberliğinizi pekiştirmede daha aktif olmak için dernek haline gelmeniz iyi olmuş. Çerkezköy’de güzel yatırımlarımız var. Yapılacak yatırımlarla birlikte Çerkezköy daha güzel yerlere gelecek.  Bugüne kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 120 proje gerçekleştirdik ve bir katrilyon 300 milyon TL yatırım yaptık. Kızılpınar mahallemize de bu yıl çok güzel yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.

 

İnsanlarımızın her alanda rahat etmesi için çalışıyoruz ve çalışmaktan da yılmıyoruz. Halkımıza en iyi şekilde hizmet için varız ve seçimlerde de halkımız yine bizi tercih ederse yine iyi işler yapacağız” dedi.

 

ZİYARETİNİZ BİZLERİ MUTLU ETTİ

 

Albayrak’ın ardından konuşan Sivaslılar Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Ercan Yılmaz ” Ziyaretiniz bizleri mutlu etti. Her zaman sizlere kapımız açıktır. Derneğimiz yeni olmasına rağmen 200 üyeye ulaştık. Üye kayıtlarımız da devam ediyor. Çerkezköy ve Kapaklı’da 8 bine yakın Sivaslı bulunuyor. Her zaman bizlere destek olacağınızı belirtmenizden dolayı da teşekkür ederiz.Çerkezköy ve Kapaklı’da yaşayan Sivaslılar olarak bizlere bulunduğumuz yerlerin daha iyi yerlere gelmesi için birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz.Sizlerinde söylediği gibi her ne kadar doğduğumuz yer önemli ise yaşadığımız yerde bizler için çok önemli. Dernek olarak bölgemizin gelişimine katkı sağlamak için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10