Projelerini anlattılar

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Merkezi tarafından Erasmus + Mesleki Eğitim, Personel Öğrenci Hareketliliği Programına projeleri ile kabul edilen 4 okulun müdürleri ve öğrencileri Çer

Çerkezköy 3.01.2018 20:30:00 0
Projelerini anlattılar

DÖRT OKULUMUZ HİBE ALMIŞTI

 

Avrupa Birliği uyum programı kapsamında Erasmus fonuna müracaat edip proje için hibe desteği alan Çerkezköy’de eğitim veren Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi müdürleri ve öğrencileri Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’yı ziyaret ederek proje hakkında bilgilendirmede bulundular.

 

KAYMAKAM ABBAN’I ZİYARET ETTİLER

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürü Yusuf Hayri, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Güldez, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Talat Mutlu, Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Murat Sütçü,Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Mustafa Sevinç, öğretmenler ve öğrenciler dün ilk olarak Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal İşleri Öğretmeni Hasan Dede “ TC Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik merkezince kabul edilen dört okulumuzun Erasmus+Mesleki Eğitim, personel ve öğrenci hareketliliği kapsamında toplam 120 bin euro bütçeli projelerimizle 65 öğrenci, 12 öğretmen ve dört kişi yönetim ekibi olmak üzere toplam 81 katılımcıyla gerçekleştirilecektir” diye konuştu.

 

“DÖRT OKUL İLE KATILACAĞIZ”

 

Proje hakkında Kaymakam Abban’a bilgilendirmede bulunan Dede “ Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz “ Avrupa’da 3 farklı alanda Teknik Staj” projesi ile 23 öğrenci ve 3 öğretmen ile Çek Cumhuriyeti ve Almanya’ya gidecek. Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ise “ 3 Meslek 1 Mesele: Avrupa’da Staj faaliyetleri “ projesi ile Çek Cumhuriyetine ve İtalya’ya gidecek. Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizden projeye 25 öğrenci ve 3 öğretmen katılacak. Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezimiz ise “Avrupa Stajlarıyla Engelsiz Hayata Merhaba D” projesiyle 7 öğrenci ve 2 öğretmen ile İtalya’ya gidecek. Çerkezköy Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezinden 10 öğrenci ve 4 öğretmen “ Bizde Varız” projesiyle Almanya’ya gidecek” dedi.

 

100 DERS SAATİNİ KAPSIYOR

 

Projelerin temel kurgusunun, mesleki eğitimde yenilikler ve katılımcıların kişisel gelişimlerinin geliştirilmesi olduğunu söyleyen Dede, bu faaliyetlerin Avrupa örnekleri ve deneyimiyle öğrenebilmesinin bölgemiz sanayisine teknik bilgi ve mesleki tecrübe transferi olacağını kaydetti.

 

Dede “ İtalya , Çekya ve Almanya’da iki hafta boyunca 60 saatlik yurt dışı eğitimi, 40 saatlik de yurt içinde olmak üzere toplamda 100 ders saatini kapsayan bir eğitim dönemi var. Yurtiçindeki eğitimlerin yanında yurt dışında alınan eğitimlerin sonunda sertifika ve belgeler alınacak” dedi. Dede, her bir yararlanıcının bu projeden toplam dört adet sertifika ve belge almaya hak kazanacağını ve bu belgelerin uluslar arası denklik işlemleri olan Europass işlemenin devam ettiğini söyledi. Dede “ Uygulanan bu proje ile birlikte katılımcıların mesleki, sosyal ve kişisel gelişimlerinde pozitif katkılar bulunuyor. Bu sayede vatandaşlık görevleri için farkındalık, evrensel değerlere sahip olma ve özgüven duyularının gelişmiş olacağı görülecek. Ayrıca Tekirdağ’dan kabul edilen beş okulun dördünün Çerkezköy’den olması da mutluluk vericidir ” dedi.

 

GÜMÜŞ’Ü DE ZİYARET ETTİLER

 

Ziyaretten ötürü okullara teşekkür eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ Mesleki eğitimin yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Bu projede emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın yanından ayrılan öğretmen ve öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ü de ziyaret etti. Gümüş, ziyarette yaptığı konuşmada “ Tekirdağ’da hibe desteği alan beş okuldan dördü Çerkezköy’den çıktı. Bu başarıdan ötürü öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

AKAY’I DA ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİLER

 

Dört okulun müdürü ve öğrencileri daha sonra ise Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret etti.  Projeleri kabul edilen 65 öğrenci, 12 öğretmen ve 4 kişilik idareci ekibin kısa süre içerisinde Almanya, İtalya ve Çekya’ya giderek, 2 hafta boyunca Almanya, İtalya ve Çekya’da 60 saatlik yurt dışı eğitim alacağını ve 40 saatte yurt içinde eğitim alacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, “Öğrencilerimiz yurt içindeki eğitimlerinin yanında yurt dışındaki alınan eğitimlerinin de ilgili ülkelerce sertifikalar ile belgelenecek. Her bir yararlanıcı bu projeden 4 adet sertifika ve belge almaya hak kazanacak” dedi.

 

BAŞARILARI BİZLERİ GURURLANDIRDI

 

Dört okulun öğrencilerinin başarısından gurur duyduğunu ve başarılarının devam etmesi temennisinde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Öğrencilerimizin başarıları bizi gururlandırdı. Kendilerini, öğretmenlerini, velilerini ve okul idarecilerini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.   Yurtdışına gidecek öğrencilerin ve idarecilerinin Atatürk Havaalanı’na ve Tekirdağ’daki pasaport işlemleri için ulaşım yardımı talebini de olumlu karşılayan Başkan Akay, ulaşım ile ilgili taleplerin Çerkezköy Belediyesi tarafından karşılanacağını ifade etti.

 

KOZUVA’DAN DESTEK İSTEDİLER

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yanından ayrılan öğretmen ve öğrenciler daha sonra ise Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva’yı ziyaret etti.  Ziyarette proje hakkında bilgi veren  Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal İşleri Öğretmeni Hasan Dede “  Ticaret Odaları bu projeler için çok önemli. Çok yerde proje çalışmalarım oldu. Hepsinde belediyeler ticaret odaları ile çalıştım’’ dedi.  65 öğrencinin 17’sinin özel eğitimli öğrenci olduğunu belirten Dede, zihinsel engelli öğrencilere maddi yardım sağlamaları için Başkan Kozuva’ya ricada bulundu.  Bu projelerin faydalı projeler olduğunu belirten Başkan Kozuva ; ‘’ Bu proje işi ekip işi.  Zincirin her bir halkası çok önemli.  Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah başarılı olursunuz’’ dedi.

 

‘’ÇERKEZKÖY’DE, TRAKYA’DA BİR İLK OLACAK’’

 

Ziyarete gelen Haci Fahri Zümbül Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Giyim Üretim Teknolojisi Alan Öğretmeni İpek Avcu , Başkan Kozuva’ya bir ricada bulunarak okulun bahçesinde prefabrik tarzında bir yer yaparak giyim atölyesi açmak istediklerini ve atölyenin Çerkezköy’de, Trakya’da bir ilk olacağını ve ülkeye örnek olacağını söyledi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10