Koçak'tan HABER'e ziyaret

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Şaban Kardeş'i Barbaros Caddesi No 89'daki yeni

Çerkezköy 4.01.2018 21:36:00 0
Koçak

‘’BU SEFER ONLARIN FEDAKAR OLMASINI İSTİYORUZ’’

 

Ziyarette hayırlı olsun dileğinde bulunan Koçak Gazeteci Şaban Kardeş’e yeni yıl hediyesi takdim etti. MESS ile Türk Metal Sendikası arasındaki uyuşmazlık sürecini anlatan Koçak; ‘’ Sözleşme sürecindeyiz. Arabulucuk safhası tamamlandı. Biz kendi aramızda anlaşamadığımız sürece arabulucunun bizi anlaştırması çok zor. Biz şu an zaten MEES ile partneriz. Bu şekilde baktığımızda biz onlarla her konuda anlaşıyoruz, onlarla oturuyoruz. Uzlaşmacı tavırlarımız devam ediyor. Biz hala MESS ile görüşmeye devam ederken araya arabulucu devresi girdi bir anda. Biz arabulucu safhasında da anlaşamadık. Biz bir araya gelmediğimiz sürece biz samimiyetimizi, dürüstlüğümüzü ortaya koymadığımız sürece zor anlaşırız. Biz hala masada uzlaşalım o karardayız.  İnşallah bizleri sokaklara dökmezler. Sokağa çıktığımız zaman gerçekten bir daha girmemiz zor olur. Biz bu zamana kadar işverenlerimize o kriz dönemlerinde her konuda destek olduk çalışanlar olarak. Şimdi de biz gerçekten krizdeyiz. Çarşıda pazarda krizdeyiz. Şu an baktığımız zaman şu an fedakarlığı biz istiyoruz  onlardan. Biz bu zamana kadar hep fedakarlık yaptık. Ama baktığımız zaman hep mağdur olan çalışanlar, karlı olan işverenler oldu. Ama bu sefer de karlı biz fedakar onların olmasını istiyoruz. Yani bu süreçte kırmadan yıkmadan süreci tamamlamak istiyoruz. Tabii haklarımız alarak tamamlamak istiyoruz. İnşallah hakkımızı sonuna kadar savunacağız ve hakkımızı alacağız. Biz iki tarafın da yüzünün gülmesini istiyoruz hem işçimizin hem de işverenin. Hiçbir şekilde işverene zarar verme gibi, işini aksatma gibi bir şeyimiz yok. Bizim yaptığımız eylemler şu an uyarı eylemleri. Sokağa dökülme yanlısı değiliz. Çalıştığımız yerler çocuğumuzun rızkını çıkardığımız yerler sonuçta. Ama bir şekilde gemiyi limana yanaştırdık. İnşallah bu seferde yanaştırmayı düşünüyoruz. Tabii işverenlerin de bir adım atması lazım. Şu anda baktığımız zaman bizim teklifimiz yüzde 38.28 olurken onların 3.2 vermesi biraz abes oldu. şu anda bizim hakkımız 3.2 değil yani. Baktığımız zaman bizde bazı fabrikaların hepsi rekor üstüne rekor kıran fabrikalar. Dolayısıyla bizim hakkımız 3.2 değil’’ şeklinde konuştu.

 

‘’İLK ALTI AY İÇİNDE YÜZDE 38.28 İSTİYORUZ’’

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in MESS ile nerede buluşabileceğinizi öngörüyorsunuz sorusunu da cevaplayan Koçak; İlk altı ay içinde yüzde 38.28 istiyoruz. Zaten 3.2 verdikleri için biz onunla oturmayız. Bize verecekleri rakam makul olacak ki biz de oturalım. Şimdi baktığımızda makul bir şey yok. Zaten haftaya da başkanla bir kurulumuz olacak. Bakacağız değerlendireceğiz yeni eylem planlarımızı ortaya koyacağız. Ondan sonra teşkilatımızla, şube başkanlarımızla, başkanlar kuruluyla, genel yönetimimizle, genel başkanımızla karar alacağız. O karaları inşallah devam ettireceğiz’’ dedi. Gazeteci Kardeş ise; ‘’ Piyasada bir daralma var. Bu dünyadaki ve bölgedeki olaylar da bunu tetikliyor. Ama sanayinin durması demek hayatın durması demek, kalbin durması demek. Dolayısıyla evet sendikalar sanayi için olmazsa olmaz ama dün olduğu gibi bugün de işçinin yeri sokaklar değil. İnşallah iki taraf için de hayır olur’’ sözlerine yer verdi.

 

‘’ESKİDEN 1 TANE UYUŞTURUCU HABERİ YAPARKEN ŞİMDİ 10 TANE YAPIYORUZ’’

 

Ülkedeki son zamanlarda artan uyuşturucu olaylarına da değinen Gazeteci Şaban Kardeş, ülkede son yıllarda çok fazla insanın uyuşturucu kullandığını belirterek; ‘’Eskiden uyuşturucu haberi 1 tane yaparken şimdi günde 10 tane uyuşturucu haberi yapıyoruz. Sendikalar olarak sonuçta siz bu çocukları anne babalarının yol arkadaşısınız, çözüm ortağısınız. Ama eğiterek ama başka şekilde. Sonuçta sokaktaki her çocuk gelecekte potansiyel bir operatör olacağı gibi üretime katkı sağlayacağı gibi, iş adamının hayatıyla oynayacak cinayet işleyecek bir suç aleti de olabilir. Bunun için sendika olarak zaman zaman sosyal aktiviteler yapıyorsunuz. Uyuşturucunun ailede açtığı tahribat ile ilgili bir takım şeyler yapmanızı bekliyoruz hem bölgede hem ülke genelinde. Sonuçta uyuşturucu hem ülkemizin hem de bölgemizin sorunu. Belki sizin göreviniz değil ama sonuçta sizi de bir sivil toplum kuruluşusunuz. Belki de en kalabalık sendika kuruluşusunuzdur. Eğer bir yerde huzur varsa orada üretim vardır. Ülkede üretim varsa orada istihdam vardır. Eğer bunlar yoksa sizin sendikanız da bizim gazetemiz de beş para etmez. Ama bir ülkenin kalkınabilmesi için ortak adımla bir şeyler yapılması gerekiyor’’ dedi. Sendika olarak eğitime destek verdiklerini belirten Koçak; ‘’Her ay üyelerimize Ankara’da eğitimler veriyoruz. Ve orada sigaranın zararlarına kadar eğitimimiz var’’ dedi.  

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10