Akay: Kadınlarımızı aynı çatı altında buluşturduk

Çerkezköy Belediyesi tarafından Bağlık Mahallesine kazandırılan mahalle evinin açılışı önceki gün gerçekleştirildi. Çerkezköy'de kadınlara hizmet veriyor olmanın mutluluğunu yaşad?

Çerkezköy 7.01.2018 21:39:00 0
Akay: Kadınlarımızı aynı çatı altında buluşturduk

KURSİYER SAYIMIZ BİN 850’YE ULAŞTI

 

Cumartesi günü saat 16.00’da gerçekleştirilen Bağlık Mahalle evinin açılış törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın eşi Gülseren Albayrak, Tekirdağ ilçe belediye başkanlarının eşleri, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ile Veliköy, Kızılpınar ve Bağlık Mahalle Evleri kursiyerleri katıldı. Programda sunum gerçekleştiren Veliköy Mahalle Evi Kurs Eğitmeni Gülten Altay, “ 2014 yılında 200, 2015 yılında 800, 2016 yılında da bin 800 kursiyer eğitimlerimizden faydalanmıştır. 2017 yılında ise kursiyer sayımız bin 850’ye ulaştı. 2017 yılındaki kurslardan Diksiyon ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri tamamlanmış olup, diğer kurslarımız Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi, Bağlık Mahalle Evi, Kızılpınar Kültür Merkezi, Veliköy Mahalle Evi, 29 Ekim Spor Kompleksi ve Belediyemiz Ana Hizmet Binası Seminer Salonu’nda devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

 

“KOMŞULUK İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRDİK”

 

Programda daha sonra konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Bugün aramızda bulunan Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımızın değerli eşlerini de görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Biz Mahalle Evi projesine Veliköy mahallesinden başlamıştık. Veliköy Çerkezköy’ün en uç mahallesidir. Seçim öncesinde kadınlarımıza ulaşmak adına bir hedefimiz vardı. Veliköy eski Belediye Binamızda Mahalle Evimizi oluşturduk. Büyüyen Çerkezköy’ün kadınlarını bir araya getirmek istiyorduk. Komşuluk ilişkilerini geliştirmeye, birbirimizi tanımamamız gerektiğine inanıyorduk. Çerkezköy’e her gün gelen yaklaşık 35 kişi birbiri ile tanışsın diye bu adımı attık” diye konuştu.

 

“BİR YAŞAM ALANI ORTAYA ÇIKARDIK”

 

Akay “ Veliköy Mahalle Evi’nde yaklaşık 20 kursiyerle başlayan süreç her geçen gün artarak devam etmektedir. Veliköy Mahallemiz bu işin lokomotifi oldu. Daha sonra ikinci mahalle evimizi Kızılpınar Mahallemizde açtık. Temel çıkış noktamız kentimizde kadınlarımızı aynı çatı altında buluşturabilmekti. Bütün kadınlarımız kendi el emeklerinin farkına varsın istedik. Onların evlerinden çıkıp kendilerine sosyal bir alan oluşturmalarını istedik.  Bu sosyal alanda üretimin de bir parçası haline gelsinler istedik.2017 yılında yaklaşık 2 bin kursiyere ulaştık. Daha sonra Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’ni vatandaşlarımızın kullanımına kazandırdık. Çeşitli kursların verildiği bu merkezimizde kütüphane ve çocuklarımız için bilgisayar odası oluşturduk. Bir yaşam alanı ortaya çıkardık. Kızılpınar Mahallemizde de kursiyer sayımız her geçen gün artıyor. Gazi Osman Paşa Mahallemizde daha önce başka şekilde kullanılan binayı belediyemize kazandırarak bir eğitim merkezi haline getirdik. Adını da Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve sanat Merkezi koyduk. Daha sonra kentimizin bir başka uç noktasında Bağlık Mahallemizde Mahalle Evimizi oluşturduk. Parkımızla bahçemizle birlikte bu mekanı Bağlık Mahallesi sakinlerimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Bağlık mahalle evinde 70 kursiyere ulaşıldığını ifade eden Akay” İnşallah daha fazla kurslarla daha fazla kadınımıza ulaşacağız. Tüm bunları yaparken Halk Eğitim Merkezi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hareket ediyoruz. Çerkezköy’de kadınlarımıza hizmet veriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Temel çıkış noktamız kadınlarımızı bir araya getirmek; kadınlarımızı üretimin bir parçası haline getirmek; ürettiklerini satarak ailelerinin ekonomisine katkı sağlamalarına ortam hazırlamak oldu. Bu kapsamda kadınlarımızın ürettiklerini satabilmeleri için Kent Konseyi Binası yanında Hanımeli Sokağı faaliyete geçirdik. Şu anda Tepe Piknik Alanı’nda da yeni bir Hanımeli Sokak daha oluşturacağız. Veliköy’de başlangıcını yaptığımız mahalle evleri projesine Fatih Mahallemizde devam edeceğiz. Kentimizdeki kadınlarımızın hayatlarının bir parçası olmak istiyoruz. Mahalle Evlerimizin, kurslarımızın ve kursiyer sayımızın artırarak bu yolda çalışmaya devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Bağlık Mahalle Evi’nin açılış kurdelesini bayanlarla birlikte kesti. Akay, diğer katılımcılar ile birlikte Bağlık Mahalle Evi kursiyerleri tarafından kısa sürede hazırlanan eserleri inceledi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10