Başa: Yapılan tüm yatırımları halkımızın takdirine sunuyoruz

Teski Genel Müdürlüğü Süleymanpaşa'da yürüttüğü içme suyu hattını masaya yatırdı. Yetkililer yaklaşık bir sene önce başlayan ve hızla devam eden içme suyu hattı çalışm

Süleymanpaşa 8.01.2018 20:33:00 0
Başa: Yapılan tüm yatırımları halkımızın takdirine sunuyoruz

Toplantıda projeyi yürüten daire olan Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı ve hattın devreye alındıktan sonra işletilmesini sağlayacak olan daire olan Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı yetkilileri, TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa’ya proje hakkında bilgi verdi.

 

BEDELİ 30 MİLYON TL

 

Toplantıda ayrıca yatırımlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İ.Feyzi ÜNAL ve devreye alınan hatların işletme işlemlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr.İbrahim İÇÖZ’ün koordinasyonu ile yakın zaman içinde yapımı tamamlanan hatların devreye alınacağının bilgisi verildi. KDV dahil yaklaşık 30 Milyon TL bedel ile yapılan Süleymanpaşa İçme Suyu İnşaatı çalışmalarının bitmesi ve yeni hatların devreye alınması ile Süleymanpaşa halkına iletilen suyun kalitesi daha da artmış olacak ve kayıp kaçak oranı en aza inecek.

 

BUGÜNE KADAR OLDUKÇA ÖNEMLİ ALTYAPI YATIRIMLARI YAPILDI

 

Genel Müdür Başa yaptığı konuşmada; “TESKİ’nin kurulmasıyla birlikte bugüne kadar Süleymanpaşa’ya oldukça önemli altyapı yatırımları yapıldı. İlçe merkezinin tüm atıksu altyapısı yenilendi. Ayrıca Süleymanpaşa’nın evsel atıksuyunu arıtacak olan Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisini hizmete aldık. Şu anda Süleymanpaşa’nın atıksuları arıtılarak doğaya deşarj edilmektedir. Tüm bu altyapı çalışmaları yapılırken ek olarak elzem ihtiyaç duyulan, uzun yıllardan beri kullanılan, eski ve işlevini yitirmiş mevcut asbestli içme suyu hatlarının değiştirilmesi için Süleymanapaşa’nın muhtelif mahallelerini kapsayın bir içme suyu hattı projesi yaptık. Projede artık sona geldik. En yakın zamanda yeni hat devreye alınarak, abonelerimize su verilecektir. Gece gündüz çalışarak değerli halkımıza hizmet ediyoruz. Yapılan tüm yatırımları halkımızın takdirine sunuyoruz. Vatandaşlarımız emin olabilirler ki; yapılan bu yatırımlar, verilen bu hizmetler uzun yıllar boyunca Süleymanpaşa halkını rahat ettirecektir.”dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10