İl Koordinasyon Kurulu toplandı

İl Koordinasyon Kurulu'nun 2018 yılı ilk toplantısı Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında yapıldı. Yapılan il koordinasyon kurulu toplantısında, 2017 yılının genel değerlendirmesi yapÄ

Tekirdağ 11.01.2018 20:46:00 0
İl Koordinasyon Kurulu toplandı

KİMLER KATILDI?

 

Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın yanı sıra; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  ilçe kaymakamları, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün,  il koordinasyon kurulu üyeleri, büyükşehir belediye başkanlığı ve ilçe belediye başkanlık yetkilileri, yatırımcı bölge ve il müdürleri katıldı.

 

‘’İLİMİZDE YÜRÜTÜLEN PROJELERİN TOPLAM TUTARI 6 MİLYAR 409 MİLYON TL’DİR’’

 

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Vali Ceylan 2018 Yılının ilk koordinasyon kurulu toplantısını yapıyoruz, hepiniz hoş geldiniz. Bu toplantımız, içeriği itibarıyla yatırımların 2017 yılı son dönemine ilişkin verilerin incelendiği ve aynı zamanda 2017 yılının toplu bir değerlendirmesi şeklinde olacaktır.  İlimizde yürütülen projelerin toplam tutarı 6 milyar 409 milyon TL’dir. Önceki yıllarda 1 milyar 469 milyon TL harcanmıştır. 2017 yılında gönderilen ödenekler ise 661 milyon TL olup, dönem sonu harcaması 554 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Projelerin dağılımı; Tarım 55, Madencilik 4, Enerji 14, Ulaştırma 56, Eğitim 68, Sağlık 20, Turizm 5 ve D.K.H. (Diğer kamu Hizmetleri) 58 adettir’’ dedi.

 

TEKİRDAĞ'I HAK ETTİĞİ SEVİYEYE GETİRMEMİZ GEREKİYOR

 

Toplantıda bütün kamu kurumlarının, özel kurum ve yerel yönetimlerin koordineli bir şekilde hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; "Tekirdağ'ın bütün ilçelerindeki belediye başkanlarımızla birlikte, kaymakamlarımızla çok güzel ve koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Yerel yönetimler olarak, Tekirdağ'ı hak ettiği seviyeye getirmemiz gerekiyor. Bunun da yolu sürekli istişare etmekten, koordineli çalışmaktan geçiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak çok ciddi yatırımlarımız var. Yatırımlarımız bu sene de devam edecek. 2018'in Tekirdağ için güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Toplantı, Yatırımcı Bölge Kuruluşlarının sunumlarının ardından sona erdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10