İntiharın Genel Provası canlandırıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yeni bir gösteriye daha ev sahipliği yaparak bu kez de  Tiyatro adam oyuncuları tarafından sahnelenen "İntiharı

Çerkezköy 12.01.2018 22:00:00 0
İntiharın Genel Provası canlandırıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Duşan Kovaçeviç'in yazdığı, Emrah Eren’in yönettiği ve Erdem Akakçe, Fatih Koyunoğlu, Kadir Çermik, Selen Öztürk’ün oynadığı “İntiharın Genel Provası’’ tiyatro oyunu sahnelendi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda önceki akşam sahnelenen tiyatroya Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili NatanYakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra yüzlerce tiyatro sever katıldı.

 

NESNEL VE FANTASTİK BİR BAKIŞ AÇISIYLA ELE ALINIYOR

 

Duşan Kovaçeviç'in yazdığı, Emrah Eren’in yönettiği ve Erdem Akakçe, Fatih Koyunoğlu, Kadir Çermik, Selen Öztürk’ün oynadığı “İntiharın Genel Provası’’savaş sonrası mutsuz bir mimarın intihar denemesi üzerine başlıyor. Oyunda yaşananlar ve oyuna konu olan politik atmosfer nesnel ve fantastik bir bakış açısıyla ele alınıyor

 

OYUNUN KONUSU ŞÖYLE

 

Underground" (Yeraltı) filminin senaristi olarak da tanınan Duşan Kovaçeviç, "metafizik komedi" olan İntiharın Genel Provası'nda, dünyada ve ülkemizde son yıllarda giderek artan 'intihar' olgusunu işliyor. “Tuna köprüsüne intihar etmek için çıkan bir mimar, atlamadan önce son kez sevgilisine telefon eder. Sevgilisi onu atlamaması için ikna etmeye çalışırken bir balıkçı gelir ve nehre atlamaması için yalvarır. Olaya bir de nehirden geçen geminin kaptanı dahil olunca, işler karışık, acınacak derecede komik ve bir o kadar da garip bir hal almaya başlar.” “İntiharın Genel Provası”nı, yönetmen Emrah Eren, anlamı gölgede bırakmadan, seyir zevki yüksek, eğlencesi bol bir şekilde sahneye taşıyor. Tiyatro adam da güçlü oyuncu ve yaratıcı kadrosuyla, izleyenleri bu sürprizlerle dolu bulmacaya, gizemli maceraya ortak ediyor.

 

OYUNCULARA ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ 

 

Beğenilerek izlenen oyun bitmesinin ardından tiyatro severler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Ardından günün anısına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, tarafından oyunculara çiçek takdim edildi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10