Yüceer: Bu, ne gelmez bir son!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, iktidarın, zehir saçan Ergene Nehri'ni 2011 yılından bu yana temizleme çalışmaları yapmamasına TBMM Genel Kurulunda tepki göster

Ergene 12.01.2018 22:02:00 0
Yüceer: Bu, ne gelmez bir son!

Yüceer; ‘’ “2011 yılında, Ergene Nehri 2015 yılında temizlenmiş olacak dediler. Şimdi 2019 yılı diyorlar. Bu ne gelmez bir son” dedi.

 

‘’HERKESİN MEMLEKETİ KENDİNE KIYMETLİ’’

 

Herkesin memleketinin kendisi için kıymetli olduğunu belirten Yüceer, , Tekirdağ’da sağlık, huzur, güzellik istediklerini söyledi. Amacının üzüm yemek olduğunu, bağcıyı dövmek, yapılan hizmetleri yok saymak olmadığını belirten Yüceer, ancak 2011 senesinden bugüne iktidarın aynı cümlelerle Ergene Nehri’ni temizleyeceğini iddia ettiğini kaydetti.

 

‘’ERGENE’DE DE YÜZECEĞİZ DEDİNİZ’’

 

Yüceer, Genel Kurul’da hazır bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na ve AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’e seslenerek; “Sayın Bakanım, sayın vekilim; bari cümleleri değiştirin de insanlar inansın. 2011 yılından bugüne "Balık tutacağız.", "Haliç'i temizledik, Ergene’de de yüzeceğiz" dediniz. 2011 yılında, 2015 yılında Ergene’yi temizleyeceğinizi söylediniz. Bugün 2019'un sonu diyorsunuz. Bu, ne gelmez bir son! Siz on beş yıldır iktidardasınız.” ifadelerine yer verdi.

 

‘’KANSER VAKALARI ARTIYOR’’

 

Yüceer, Bakan Eroğlu’na Ergene Nehri ile ilgili, “Yüzde 60'ın üzerinde sanayi yüzde 30'dan az evsel atık kirletiyor" sözlerini de hatırlatarak kendisinin o bölgede yaşadığını, o havayı soluduğunu, o suyu içtiğini, o kirliliği yaşadığını, hekim olarak bölgedeki kanser vakalarının arttığını çok iyi bildiğini kaydetti.

 

‘’HALKI YANILTMAYIN’’

 

Yüceer, “Siz demediniz mi, Ergene temizlenecek, yüzeceğiz?" diye. Hani ne oldu? Hükümet sizsiniz. Tekirdağ'daki belediyelerin arıtması yok da diğer belediyelerin var mı? AKP'li belediyenin olduğu yerde var mı? Var da bizim belediyemizde mi yok? Şu an arıtma tesislerini belediyeler kendi bütçesinden yapıyor ama biz, Ergene'yi kirletenin sanayi olduğunu, insanları kanser yapanın, öldürenin de sanayi tabanlı kirlilik olduğunu yapılan ölçümlerden biliyoruz. Bunu söylememek, sadece belediyeler üzerinden ucuz bir siyaset yapmaktır. Bu konu burada konuşulacak bir konu değil, bölgede konuşuyorsunuz, ama burada yapmayın bari, halkı yanıltmayın” sözlerini kullandı.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10