Koçak: Eylemlerimiz hakkımızı alana kadar giderek artacak

Türk Metal Sendikası MESS ile sürdürdüğü grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan uyuşmazlık sonucu anlaşma sağlanamaması üzerine eylemlerini sürdürmeye devam ediyor.  

Çerkezköy 15.01.2018 20:00:00 0
Koçak: Eylemlerimiz hakkımızı alana kadar giderek artacak

Türk Metal Sendikası MESS ile sürdürdüğü grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamasının ardından arabulucu ile anlaşamaması üzerine Metal Sendikası Başkanlar Kurulu geçen hafta başı MEES’in çağrısı üzerine yeniden bir araya geldikleri toplantıda da anlaşma sağlanamadı. Bu nedenle Türk Metal işçileri cuma günü ülke genelinde sokağa inerek eylemlere başladı ve dün itibariyle de Türk Metal Sendikası MESS’e bağlı işyerlerinde yarım saat iş durdurma eylemi gerçekleştirdi.

 

ARTIK FEDAKARLIK YAPACAK TAKATİMİZ KALMADI

 

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Türk metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy’de MESS üyesi Dinex,HEMA,BSH,Arçelik ve HÜPPE’de  08.16.00 vardiyasın da iş durdurma eylemi yaptıklarını belirterek; “Biz her zaman gerek grup toplu iş sözleşmelerinde gerek bireysel sözleşmelerde işverene hep olumlu yaklaştık. Bugüne kadar hep zarar gören metal işçisi oldu. İşveren karına kar katarak işlerini devamlı büyütürken biz bu sürede hep fedakarlık yaptık. Ama artık fedakarlık yapacak takatimiz kalmadı. Metal işçileri olarak artık hakkımız olanı almak istiyoruz ve de alacağız. Hakkımızı alana kadar da eylemlerimiz artarak devam edecek. Düdük çalarak, el ele tutuşarak sürdürdüğümüz eylemlerimizin ardından MESS’in son anlaşmaz tutumundan sonra eylemlerimizi sokağa taşıdık. Sokak eylemlerimizde perşembe günü yine cumhuriyet meydanı Atatürk anıtı önünde devam edecek. Dün de MESS’e bağlı işyerlerinde çalışan sendikamız üyeleri yarım saat iş durdurma eylemi gerçekleştirdi. Bu şekildeki eylemlerimiz artacak. Bir saat bir buçuk saat ve iki saat iş durdurma eylemleri gerçekleştireceğiz. Ta ki hakkımız olan ücreti alana kadar. Artık hakkımızı almadan geri dönüş yok.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10