Yüceer, adli personel açığını meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ'daki adli personel açığını Meclis gündemine taşıdı.

Tekirdağ 17.01.2018 00:24:00 0
Yüceer, adli personel açığını meclis gündemine taşıdı

Yüceer, “Tekirdağ için Adalet Bakanlığı’nın kadro verdiği ancak Maliye Bakanlığının onayında beklediği doğru mudur?” diye sordu.

 

“ÇERKEZKÖY ADLİYESİ 250 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYOR”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Adliyesi’nde ve ilçe adliyelerinde yaşanan sorunları meclis gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Yüceer, Çerkezköy Adliyesi’nin, Kapaklı’da adliye bulunmadığından dolayı yaklaşık 250 bin kişiye hizmet verdiğini kaydetti.

 

“AYNI SIKINTI ÇORLU’DA DA YAŞANIYOR”

 

Adliye bünyesinde sadece iki adet Asliye Hukuk Mahkemesi olduğuna ve ilave mahkemelere gerek duyulduğuna dikkat çeken Yüceer, “Gerek mahkemelerin gerekse hakim, savcı sayısının az olmasından dolayı duruşmalar uzak tarihlere verilmekte, adli personel eksikliğinden dolayı ivedi bir şekilde tebligatlar çıkarılamamakta, ilgili kamu kurumlarıyla yazışmalar yapılamamakta, kararlar yazılamamaktadır. Benzer durum Çorlu’da da yaşanmaktadır. Ergene’de adliye bulunmadığından dolayı yaklaşık 315 bin kişiye hizmet vermek zorunda kalıyor. Adli personel eksikliği Süleymanpaşa’da da yaşanmaktadır. Söz konusu durum mağduriyet yaratmaktadır” diye konuştu.

 

BAKAN GÜL’E SORDU

 

Cumhuriyet Halk Partili Yüceer, Bakan Gül’ün yanıtlaması istemiyle” Tekirdağ’ın ve ilçeleri ayrı ayrı belirtilmek üzere adli personel açığı ne kadardır? Tekirdağ ve ilçelerindeki personel açığı ne zaman giderilecektir? Özellikle Tekirdağ il genelinde, Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy’de ilave mahkemeler açılması yönünde Bakanlığınızın bir tasarrufu var mıdır? Tekirdağ için Bakanlığınızın kadro verdiği ancak Maliye Bakanlığının onayında beklediği ifade edilmektedir? Söz konusu iddia doğru mudur? Doğruysa Maliye Bakanlığı’nın onay vermeme gerekçesi nedir? “ sorularını yöneltti.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10