BAL'da ikinci devre başladı

Bölgesel Amatör Ligde ikinci devre oynanan altı karşılaşma ile başladı. Lider Altınova Belediyespor mağlup duruma düştüğü karşılaşmada evinde Edirnespor'u 2-1 mağlup ederek rakipleri ile aras

18.01.2018 21:27:00 0
BAL

LİDER GALİBİYET İLE BAŞLADI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12.grup lideri Altınova Belediyespor sahasında Edirnespor’u geriye düştüğü karşılaşmada 2-1 mağlup ederek ikinci devreye de galibiyet ile başladı. Altınova Hersekzade Ahmetpaşa Stadyumunda oynanan karşılaşmanın 13’üncü dakikasında konuk ekip Edirnespor Ferhat’ın kafa vuruşundan bulduğu golle öne geçti. İlerleyen bölümlere doğru ev sahibi ekip Altınova Belediyespor beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. İlk devresi Edirnespor’un üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde rakibine müthiş bir baskı kuran ev sahibi ekip Burak Görgülü’nün golü ile karşılaşmada beraberliği yakaladı. Beraberlik golünün ardından moral bulan ev sahibi ekip Altınova Belediyespor sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklendi. Edirnespor ise kontra ataklarla rakibi karşısında öne geçmeye çalışsa da bir türlü etkili ataklar geliştiremedi.Karşılaşmanın 85’inci dakikasında sahneye çıkan Murat Gülbaba düzgün vuruş gerçekleştirerek Altınova Belediyespor’u öne geçirdi. 1-0’lık yenilgiden 2-1’lik galibiyete ulaşan ev sahibi ekip kalan dakikalarda kontrollü oynadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Altınova Belediyespor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Altınova Belediyespor puanını 33 yaparken, Edirnespor ise 19 puanda kaldı.

 

İKİNCİ DEVREYE ÜÇ PUANLA BAŞLADIK

 

Bölgesel Amatör Lig 12.grupta mücadele eden temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ikinci devrenin ilk karşılaşmasında Tekirdağ derbisinde  Çorluspor 1947’ye konuk oldu. Çorlu General Basri Saran Stadyumunda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Çorluspor 1947 etkili başladı. Karşılaşmanın 10’uncu dakikasında yaşanan karambolde ev sahibi ekip kaydettiği golle öne geçti. Erken golün şokunu üzerinden çabuk atan temsilcimiz ilerleyen bölümlere doğru beraberlik için yüklendi. Sağlı sollu ataklarını sürdüren 1911 Çerkezköyspor 25’inci dakikada beraberlik golünü buldu. Mustafa Kemal’in kullandığı korner atışında topa iyi yükselen Orhan Pamukçu şık kafa vuruşu ile skora dengeyi getirdi.  Golden iki dakika sonra temsilcimiz öne geçti. Karşılaşmanın 27’inci dakikasında Mert’in ortasına iyi yükselen ilk golün sahibi Orhan Pamukçu şık bir vuruş ile kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Karşılaşmada mağlup duruma düşmesine rağmen çabuk toparlanarak öne geçen temsilcimiz kalan dakikalarda üçüncü gol için yüklendi.  Karşılaşmanın ikinci devresine müthiş bir başlangıç yapan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor 48’inci dakikada Iliyas’ın mükemmel vuruşu ile farkı ikiye çıkardı. Gelen üçüncü golle birlikte rahatlayan 1911 Çerkezköyspor kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca 1911 Çerkezköyspor Tekirdağ derbisinde gülen taraf oldu. Bu sonuçla bu sezon sahasında gol yemeyen ve yenilgi yüzü görmeyen Çorluspor 1947, bu unvanını ise temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor karşısında kaybetmiş oldu. Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor puanını 25 yaparak zirve takibini sürdürürken, Çorluspor 1947 ise 17 puanda kaldı.

 

İSTANBUL DERBİSİNDE GÜLEN OLMADI

 

Haftaya ikinci sırada grien Sultangazispor ise evinde İstanbul derbisinde Gaziosmanpaşaspor’u konuk etti.  Soğuk bir havada oynanan müsabakada iki takım taraftarları da kendine ayrılan yerleri doldurdular ve takımlarını 90 dakika boyunca desteklediler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cebeci Stadındaki maçı, Serkan Eryılmaz, Doğancan Mercan, Erol Ernek Hakem triosu yönetti. Ev sahibi 15.dakikada Emre Yılmaz ve 25.dakikada Onur Mengi ile 2-0 öne geçti. Gaziosmanpaşa bu gollere 37. dakikada Kadir Köse, 45. dakikada penaltıdan Evren Kürkçü ile karşılık verince devre 2-2 sonuçlandı. İkinci yarıda yine karşılıklı ataklar vardır. 56.dakikada Evren Kürkçü takımını deplasmanda 3-2 öne geçiren golü attı. Beraberlik için tüm hatlarıyla saldıran Sultangazispor’da Samet Şenol ile 75 ve 86.dakikalarda yüzde yüzlük gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Oyuna sonradan giren Ceyhun Çağlar takımının beraberlik golünü attı ve maç 3-3 sonuçlandı. 26 puana yükselen Sultangazispor ikinci sırada kalırken, 18 puan yükselen Gaziosmanpaşa 6. sırada yer buldu.

 

BİGASPOR GOLE BOĞDU

 

Ligde dördüncü sırada yer alan Bigaspor kendi sahasında konuk ettiği Lüleburgazspor’u gole boğdu. Biga İlyas Bayram stadında oynanan karşılaşmanın 18. Dakikasında Ercan’ın golü ile 1-0 öne geçen Bigaspor, müsabakanın 30. Dakikasında Necmettin’in attığı golle skoru 2-0 yaptı. Devrenin son dakikasında Cenk skoru 3-0 yaparken ilk devre bu skorla sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında da üstünlüğünü devam ettiren Bigaspor müsabakanın 76. Dakikasında Kubilay ile skoru 4-0 yaptı. Karşılaşmanın son dakikasında sahneye çıkan Harun skor’u 5-0 yaparken karşılaşma bu skorla sona erdi.Bigaspor bu galibiyet ile puanını 22 yaparken, Lüleburgazspor ise beş puanda kaldı.

 

YENİ ÇANSPOR SONRADAN AÇILDI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör lig 12. Grupta ikinci yarıya yepyeni bir takımla başlayan Yeni Çanspor İstanbul deplasmanında oynadığı Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor karşılaşmasından 2-2’lik beraberlikle döndü. Alemdağ stadında oynanan karşılaşmanın 10’uncu dakikasında Lucas’ın attığı golle 1-0 öne geçen ev sahibi Alemdağspor bu golden altı dakika sonra 16. Dakikada Enes ile skoru 2-0 yaptı. Karşılaşmanın ilk devresi ev sahibi Alemdağspor’un 2-0 üstünlüğü ile sona ererken, ikinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Yeni Çanspor 50. Dakikada İsmail Salcan’ın attığı golle skoru 2-1 yaptı. 75. Dakikada gelişen Yeni Çanspor atağında Ali skoru 2-2 yaparken kalan dakikalarda başka gol olmadı ve müsabaka 2-2 sona erdi.Yeni Çanspor puanını 12 yaparken, Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor ise 17 puana çıktı.

 

GOL SESİ ÇIKMADI

 

Ligde orta sıralarda bulunan Edirne temsilcisi Uzunköprüspor ise alt sıralardan kurtulmaya çalışan Yalova Kadıköyspor’u Ergene’de konuk etti. Maça mutlak üç puan parolası ile başlayan Uzunköprüspor geliştirdiği ataklarda istediği gol ve golleri bulmakta zorlandı. İyi kapanan konuk ekip Yalova Kadıköyspor rakibine gol şansı tanımadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz tamamlandı. Uzunköprüspor puanını 17 yaparak yedinci sıraya çıkarken, Yalova Kadıköyspor ise puanını 9’a çıkartarak ilerleyen haftalar öncesi moral buldu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10