Belediye Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi

Çorlu Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından önceki yıllarda kurulan ilk yardım ekibine, ilk yardım yenileme eğitimi verildi.

Çorlu 18.01.2018 21:29:00 0
Belediye Personeline İlk Yardım Eğitimi Verildi

MECLİS TOPLANTI SALONU'NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Trakya İlk Yardım Eğitim Merkezi görevlisi Dr. Veyis Gedikoğlu anlatımıyla herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumlarda, hasta veya yaralıya sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ve durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç gereçlerle yapılan ilaçsız ilk yardım uygulamaları konu alan eğitim Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.
 

ÇEŞİTLİ KONULARDA EĞİTİM VERİLDİ

 

Eğitim içeriğinde genel ilk yardım, hasta veya yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, hasta veya yaralı taşıma tekniklerinin yanı sıra; kanamalarda, yaralanmalarda, yanık, donma ve sıcak çarpmalarında, kırık, çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, boğulmalarda ve göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması durumlarında yapılacak temel ilk yardım müdahaleleri hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

 

Haber / Sevim BOZKURT
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10