2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 330 kurs ile 8 bin 163 kursiyere ulaşılmıştır

2017-2018 Çerkezköy Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı, Çerkezköy Kaymakamı  Atilla Selami Abban' ın başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 24.01.2018 20:40:00 0
2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 330 kurs ile 8 bin 163 kursiyere ulaşılmıştır

30 Haziran 2017 TUİK verilerine göre ilçede 16-60 yaş arası okuma- yazma bilmeyen 1370 kişi olduğu tespit edildiğini kaydeden Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman; ‘’Merkezimizde vatandaşlarımıza eğitim verilerek bu sayı 984 e düşürülmüştür. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 330 kurs ile 8 bin 163 kursiyere ulaşılmıştır’’ dedi.

2017-2018 Çerkezköy Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ ın başkanlığında yapıldı.

 

KİMLER KATILDI?

 

Çerkezköy Kaymakamlığı toplantı Salonunda yapılan toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ümit Zengin, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe, Veliköy OSB Müdrü Mustafa Mayadağlı, Yalıboyu OSB Müdürü Ali Remzi Öztürk, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahalle Muhtarı Tahsin Akgün, Kızılpınar Mahallesi Muhtarı Ahmet Milli, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kıroğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Güllü Kazak, Çerkezköy İŞKUR Hizmet Merkezi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

 

‘’KATILIMINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

 

Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Abban; “Halk Eğitim Merkezimizin yaptığı çalışmaları değerlendirerek önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalar ile açılması planlanan kurslar hakkında fikir alışverişinde bulunmak için Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı yapmayı uygun gördük. Toplantıya katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

AKMAN, HALK EĞİTİM MERKEZİ ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Açılış konuşmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, Halk Eğitim Merkezi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akman:  ‘’Halk Eğitim Merkezi olarak ilçemizin okulları, muhtarlıkları, müftülük, hemşeri dernekleri ve fabrikalarla işbirliği yapılarak, okuma-yazma bilmeyenlerin belirlenerek, afişler ve gazete duyurular aracılığıyla, gerektiğinde vatandaşın uygun olduğu yerlere gidilerek okuma- yazma kursu açılması yönünde çalışmalar yapmaktayız’’ dedi.

 

‘’2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 330 KURS İLE 8163 KURSİYERE ULAŞILMIŞTIR’’

 

30 Haziran 2017 TUİK verilerine göre ilçede 16-60 yaş arası okuma- yazma bilmeyen bin 370 KİŞİ olduğu tespit edildiğini kaydeden Akman; ‘’Merkezimizde vatandaşlarımıza eğitim verilerek bu sayı 984 e düşürülmüştür. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 330 kurs ile 8 bin 163 kursiyere ulaşılmıştır. Halk Eğitimi Merkezimizde, Mezun öğrencilerimize yönelik, Yetiştirme Kurslarımız 2 yıldır ücretsiz olarak verilmektedir. Katılan kursiyerlerin yerleşme oranları her yıl arttığından, gençlerimiz yoğun ilgi göstermektedir. Geçen yıl 116 mezun Üniversiteye yerleşmiş olup, kurslarımıza bu yıl 340 kursiyer kayıtlıdır’’ dedi.

 

2017-2018 ÖĞRETİM YILINDA AÇILAN KURSLAR

 

2017-2018 öğretim yılında açılan kurslar hakkında bilgi veren Akman; ‘’3-6 yaş çocuk etkinlikleri, 4-6 yaş çocuk etkinlikleri, Hasta ve Engelli Öz Bakım Destek Elemanı, Arıcılık, Avcılık, Emlak danışmanlığı, Kurban kesimi, Cenaze işleri, Ön muhasebe, Motorlu Taşıt sürücülüğü trafik ve çevre öğr., Motorlu Taşıt sürücülüğü direksiyon eğit., Kadın üst giysileri dikimi, Makine nakışları, Üç boyutlu şekillendirme, Aşçı yardımcısı, İşaret dili, Dekoratif ahşap süsleme, Tehlikeli ve çok tehlikeli işler kursları, İki boyutlu çizim –AUTOCAD-solidworks, İklimlendirme tesisatları tamirciliği, Sıhhi tesisat tamirciliği, Cilt Bakımı ve Epilasyon, Gitar eğitimi, Bağlama eğitimi, Tekvando, Basketbol, Masa tenisi, Satranç, Ebru, Arapça, Diksiyon, Tezhip sanatı, Yağlı boya, Guaş boya, Halkoyunları (Karadeniz, Gaziantep , İzmir, Tekirdağ , Balkan), İngilizce (A1-A2), Fotoğrafçılık, Hijyen kursları, Tiyatro, Mehter Kursu., Okuma-yazma, I. Ve II. Kademe, Yabancılara Türkçe okuma-yazma, Yetiştirme ve Destekleme kursu, EKPSS kursu, Aile eğitimi kurslarımız açıldı’’ dedi.

 

BU YIL İLK KEZ AÇILAN KURSLAR

 

Halk Eğitimi Merkezin’de bu yıl ilk kez açılan kurslar hakkında da bilgi veren Akman; ‘’Cilt Bakımı ve Epilasyon, Moda ve Desen Tasarımı, Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Olacakların Eğitimi, Kadın Giyim Modelist Yardımcılığı, İklimlendirme ve Tamiri, Elektrikli Ev Aletleri Tamiri, Bilgisayar Destekli Grafik ve Tasarım, İş ve İşçi Sağlığı, İlk Yardım Eğiticisinin Eğitimi, Mehter Kursu(Çerkezköy Kaymakamlığı projesi), Solidworks, Mantar Yetiştiriciliği, Kısa Film Yapımı, Robot Uygulamaları kurlarımız açıldı’’ dedi.

İlçedeki göç olgusunun yarattığı sorunları önlemek amacıyla verilen eğitimler

İlçedeki göç olgusunun yarattığı sorunları önlemek ve çözüm üretmek amacıyla eğitimler düzenlediklerini ifade eden Akman bağımlılıkla mücadele eğitiminde 94 kurs sayısı, 4 bin 509 kursiyer sayısı olduğunu, aile eğitiminde 45 kurs sayısı, 426 kursiyer sayısı olduğunu belirterek 2017 eylül-2018 ocak arasında yabancılara Türkçe öğretiminde kurs sayısının 15 kursiyer sayısının ise 2 bin 14 olduğunu kaydetti.

 

‘’ENGELLİ VATANDAŞLARIN İHTİYAÇ DUYDUĞU KURSLARI AÇIYORUZ’’

 

Akman Halk Eğitimi Merkezinin, engelli okulları ve Sakatlar Derneği ile işbirliği halinde engelli vatandaşların ihtiyaç duyduğu kursları açarak onların kişisel ve mesleki açıdan gelişmesine katkı sağladığı gibi ,sosyalleşmelerine de olanak sağlandığını ifade ederek; EKPSS, bilgisayar, resim, tekvando, halkoyunları, tiyatro, türk halk müziği korosu, ön muhasebe(işkur işbirliğinde), bocce gibi kursların açıldığını kaydetti.

 

‘’HALK EĞİTİM MERKEZİMİZİN ÇALIŞMALARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR’’

 

Yapmış oldukları çalışmalar ile ilgili olarak Akman ile hem çalışanlarına teşekkür eden Kaymakam Abban “Halk Eğitim Merkezimizin çalışmaları bizim için çok önemlidir ve İlçemizde Eğitim İle alakalı her konuya büyük önem veriyoruz. Yoğun göç alan ve önemli bir sanayi kenti olan İlçemizde istihdama yönelik kurslara önem vermemiz gerekiyor. Bu konuda İŞKUR ve OSB’ lerimiz ile fabrikalar ile işbirliği yapılmasını istiyorum. Ayrıca İlçemize gelen Suriyelilerin entegre olması için de çalışmalar yürütmemiz gerekiyor.”dedi.

 

KAYMAKAM ABBAN TALİMAT VERDİ

 

Son olarak Kaymakam Abban, mültecilerin tarım konusunda mesleki becerilerinin geliştirilmesi için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği yapılması İlçe Sağlık Müdürlüğünün Tercüman sorununu çözmek için de İlçe Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapılması talimatı verdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10