İki sporcumuz milli takıma seçildi

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Antalya'da düzenlenen ve Türkiye'nin 81 ilinden 7'den 77'ye her yaş grubundan toplam 2 bin 810 sporcunun hamlelerine sahne olan dev şampiyonada 'Türkiye Şampiyonla

Çerkezköy 28.01.2018 19:52:00 0
İki sporcumuz milli takıma seçildi

Türkiye Küçükler Şampiyonası, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası ve Türkiye Emektarlar Şampiyonası’nda 9 turluk zorlu mücadelenin ardından 27 kategoride gerçekleşen ödül töreninde şampiyonlar geçidi yaşanırken, genç şampiyonların heyecanı ve mutluluğu ise görülmeye değerdi. Şampiyonada, küçükler ve yıldızlarda toplam 293 sporcu milli takım havuzuna girerken, Çerkezköy Belediyesi sporcuları Ece Naz Sönmez ve Yağız Efe Deniz de milli takıma seçildiler.

 

19 SPORCU İLE KATILDI

 

Antalya Rixos Sungate Otel’de düzenlenen Türkiye Küçükler Şampiyonası’nda 7-12 yaş kategorisinde 2 bin 134, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda 13-18 yaş kategorisinde 592 ve Türkiye Emektarlar Şampiyonası’nda 84 sporcu olmak üzere toplamda 2 bin 810 sporcu şampiyonluk için yarıştı. Antalya’da 20-26 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Satranç Şampiyonasına Çerkezköy Belediyesi Satranç Kulübü 19 sporcuyla katıldı. 7 Yaş Genel kategorisinde Mete Kaplan, 8 yaş genel kategoride Yiğit Emre İldiz, Can Tuna Kaynar, Kaan Öztürk,9 yaş kızlar kategorisinde Ece Naz Sönmez, Erem Aydın, 9 yaş genel kategoride Yağız Efe Deniz, Ömer Bartu Yaşın, Ege Yiğit Çelik, Çağan Gürsay, Serhan Batın Aktaş, Anıl Efe Çalbay, Atakan Alkan, 10 yaş kategorisinde Halil İbrahim Duran, Deniz Akay, Mert Kaplan, 12 yaş kategorisinde Hüseyin Efe Gökçe, Efsun Yakut, Gülsena Duran, 18 yaş genelde Taha Mert Dönmez yarıştı.

 

ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Türkiye Küçükler, Türkiye Yıldızlar ve Türkiye Emektarlar Şampiyonalarında dereceye giren sporculara madalyaların ve kupaların verildiği ödül töreni renkli görüntülere sahne oldu. Şampiyonalarda, küçüklerden 185, yıldızlardan 108 olmak üzere toplam 293 sporcu milli takım havuzuna girerken Çerkezköy’den Ece Naz Sönmez ve Yağız Efe Deniz de milli takıma seçilen sporcular oldular.  Sporcular aldıkları derecelere göre Türkiye’yi “Dünya ve Avrupa Yaş Grupları” ile “Dünya ve Avrupa Okullar Satranç Şampiyonaları”nda temsil edecekler.

 

“DUALARIMIZ MEHMETÇİKLERİMİZLE”

 

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, şampiyonaların kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı Operasyonunu anımsatarak, “Satranç Ailesi olarak bir hafta boyunca dualarımız, aklımız, yüreğimiz Türk Ordusu’nun gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Operasyonu’nda görev alan Mehmetçiklerimizleydi” dedi ve sağ salim ve zaferle ülkemize dönmeleri dileğini iletti. Tulay şunları söyledi: “7 bini aşkın satranç sevdalısıyla bir hafta boyunca dev bir heyecana ortaklık ettik. Çok uzun değil, beş sene önce bu kadar geniş katılımlı bir şampiyona gerçekleştirmek hayal bile edilemezdi. 2016 yılında 5 bin kişi, 2017 yılında 6 bin, bu yıl ise 7 bin kişilik katılımla artık kendi rekorlarımızı kırıyoruz. Türkiye buluşmasına tanıklık ediyor bu şampiyonalarımız. Hayaller büyüdü, hedefler büyüdü. Projelerimizle toplumun her kesimine dokunmaya, tüm Türkiye’yi satrancın barış, kardeşlik, centilmenlik dünyasında buluşturmaya çalışıyoruz. Suça sürüklenmiş çocuklardan sevgi evlerine, şehit ailelerimizden en ücra köylerimize kadar bu coşkuyu taşıyoruz. Böylesine önemli ve büyük çapta bir organizasyonun kusursuz bir şekilde hayat bulmasında ve tamamlanmasında çok önemli destekleri olan Gençlik ve Spor Bakanlığına, Spor Genel Müdürlüğüne, Spor Toto Teşkilat Başkanlığına, ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası’na, sporcularımıza, velilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.”

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Turnuvanın ardından konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Çerkezköy Temsilcisi ve Çerkezköy Belediyesi Satranç Kulübü Antrenörü Remzi Yakut “ Çerkezköy Satranç ailesi olarak her geçen gün büyümeye ve güçlenmeye devam ediyoruz. Öncelikle Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında canla başla mücadele eden bütün öğrencilerimi ve onlarla aynı heyecanı yaşanan değerli anne ve babalarını tebrik ediyorum. Bu yıl yine Antalya’dan milli takım havuzuna kalan iki sporcumuz ile dönmenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Aynı zamanda sınıf öğretmenleri de olduğum öğrencilerim Ece Naz Sönmez ve Yağız Efe Deniz’i bu güzel başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Yetişmelerinde katkıları olan değerli arkadaşım Ömür Çelik, Emir ÖztürkErgin Mollov, Dinçer Selen, Erkan Şat hocalarımızı da kutluyorum. Bu yolculukta her zaman yanımızda olan Çerkezköy Belediye Başkanı Sayın Vahap Akay’a da çok teşekkür ediyorum. Yeni faaliyete geçen Çerkezköy Belediyesi Satranç Spor Kulübü ile daha çok çalışıp, Efsun Yakut ile başlayıp , Ada Çetin, Ece Naz Sönmez ve Yağız Efe Deniz ile devam eden milli takım kervanına daha çok sporcular dahil edeceğiz inşallah” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10