Zeytin Dalı Harekâtı

-Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada; ''Hava Kuvvetleri tarafından gece süresince gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığına

28.01.2018 19:54:00 0
Zeytin Dalı Harekâtı

Harekâta katılan 7 uçak emniyetle üslerine dönmüşlerdir. “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre gece süresince 37 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 484 olmuştur’’ denildi.

 

-Suriye’nin Afrin kenti ile Azez arasındaki bölgede bulunan terör örgütü PYD denetimindeki Burseya Dağı’nın özgürleştirilmesi için başlatılan operasyon sona erdi. TSK ve ÖSO güçlerinin yaptığı operasyon ile Burseya Dağı özgürleştirildi ve daha önce Kilis ile Azez’i hedef alan roket ve havan saldırılarının yapıldığı kulelere Türkiye ve ÖSO bayrakları asıldı.

 

-Kilis'in karşı tarafındaki Afrin kırsal kesimlerindeki terör örgütlerine ait mevzi ve kuleler karadan topçu ve çok namlulu roketlerle bombalandı. Afrin önemli geçiş noktalarında biri olan Burseya Dağı'ndaki mevziler ise havadan da hedef alındı. Türk savaş uçakları tarafından belirlenen mevzilere bomba yağdırıldı. Çetin çatışmaların yaşandığı bölgedeki top sesleri Kilis sınırından da duyuldu. Bazı bölgelerden de yüklenen dumanlar çıplak gözle görüldü.


0282 726 91 91
0282 747 65 10