Modern Serada Çiçekçilik

Süleymanpaşa Belediyesi, "Modern Serada Çiçekçilik" projesi kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı'ndan almaya hak kazandığı destek ile 15 personeline yönelik eğitim yapıldı.

Süleymanpaşa 30.01.2018 20:51:00 0
Modern Serada Çiçekçilik

EĞİTİMLER TAMAMLANDI

 

Proje  ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat 1 ay süren 46 saatlik eğitim kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi personellerinin serada çiçek üretim aşamalarını tohumdan başlayıp alanda dikime kadar A'dan Z'ye kadar uygulamalı olarak öğrendiğini ifade ederek Eğitimlerin tamamlanması ile birlikte Süleymanpaşa Belediyesi’nin kendi çiçeklerini üretebilmesi için tüm teknik altyapı ve nitelikli insan kaynağı hazır hale getirilmiş oldu Proje ile belediyelerin kent süslenmelerinde kullandıkları canlı çiçeklerin üretimi ve çiftçilerin benzer yatırımlar için teşvik edilmesi ve eğitilmesini amaçlıyoruz. Proje kapsamında inşa edilmekte olan seranın örnek teşkil ederek çiftçileri katma değeri yüksek alternatif ürünler hakkında bilinçlendirerek teşvik edeceğiz.” dedi.

 

‘’BELEDİYENİN İHTİYAÇ DUYDUĞU SÜS BİTKİLERİNİ ÜRETECEĞİZ’’

 

Eşkinat, serada yapılacak üretimin ilk olarak belediyenin çiçek ihtiyacını karşılamaya yönelik olacağını belirterek “Bu çalışmanın çiftçilerimiz tarafından benimsenerek yaygınlaşması için örnek model oluşturuyoruz. Bu serada Süleymanpaşa Belediyesinin ihtiyaç duyduğu süs bitkilerini üreteceğiz. Şuan için bizim bütün ihtiyacımızı karşılamayacak. Ancak belediyemiz tarafından alım garantili bu modeli örnek alacak olan başka yatırımcılara, köylerimize, özellikle köy kooperatiflerimize örnek olmak için bu projeyi hayata geçiriyoruz. Umarım biz artık başka yerlerden çiçek almak zorunda kalmayız. Bu bölgenin çiçeklerinin tamamını başka belediyeler de dâhil olmak üzere bu seranın öncülük ettiği bizim bölgemizdeki başka seralar tarafından sağlanır. Projenin ilerleyen aşamalarında çiftçilerin de benzer yatırımlarla seracılık faaliyetlerine başlamalarının ardından süs bitkilerinin başka illerden değil yerel üreticilerden satın alınarak Süleymanpaşalıların tarımdan elde ettikleri gelirin arttırılması, yerel kalkınmaya katkı sağlanması ve zamanla Süleymanpaşa’nın bu alanda ülke çapında bir merkez haline gelmesi hedefleniyor’’ dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10