Koçak: Mutlu sona kavuştuk

Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında geçen ekim ayında başlayan tolu iş sözleşmeleri görüşmelerinde önceki sabah anlaşmaya varıldı.

Çerkezköy 30.01.2018 21:16:00 0
Koçak: Mutlu sona kavuştuk

Anlaşmaya göre Türk Metal Sendikası’na bağlı işçiler kıdemlerine göre 510 lira ile 930 lira arasında zam alacak.

 

5 Ekim’de Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile Türk Metal Sendikası arasında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde önceki sabah anlaşmaya varıldığını ifade eden Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,akşam saat 18:00'da MESS'in görüşme daveti üzerine, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile yeniden masaya oturduklarını, 12 saat süren görüşmelerin ardından anlaşma sağladıklarını belirtti.

 

TOPLANTI 12 SAAT SÜRDÜ

 

T Haber TV Gündem Özel programında Gazeteci Şaban Kardeş’in konuğu olarak anlaşmanın detaylarını paylaşan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak 5 Ekim’de başlayan görüşmelerin 30 Ocak sabahı saat 06:00’da sona erdiğini kaydederek “Grev kararı almıştık. Kararımız Bakanlar Kurulu’nun kararı ile ertelenmişti. Daha önce 10-20 dakikada yaptığımız iş bırakma eylemlerini dün 1 saate çıkarmıştık. Dün MESS bizi davet etti. Akşam saat 18:00’da başlayan toplantımız 12 saat sürdü. Mutlu sona kavuştuk” ifadelerini kullandı.

 

ÇALIŞANLARA 510 LİRA İLE 930 LİRA ARASINDA ZAM GELİYOR

 

Koçak, sözleşmenin 2 yıllık olarak karara bağlandığını ifade ederek; “İlk yıl ilk 6 ay içinde çekme, seyyanen zam ve kıdeme dayalı zam istemiştik. Kıdem yılımızdan ve çekmelerden taviz vermedik. Birinci yıl ilk 6 ay için toplam yüzde 26.31 zam geliyor. Çalışanlarımıza 510 lira ile 930 lira arasında zam geliyor. İkinci 6 ay için enflasyon, ikinci yıl için de enflasyon oranı uygulanacak” sözlerine yer verdi.

 

“KAYINVALİDE VE KAYINPEDER ÖLÜMÜNDE DE 3 GÜN İZİN HAKKI ALDIK”

 

Koçak son olarak çalışanların en çok istediğinin kıdem yılı olduğunu belirterek “Saat ücreti 9 liranın altında olanları 9 liraya çektik. İşe girişlerimiz 3 bin liranın üzerine çıktı. Bizim tazminatlarımız da brüt üzerinden hesaplanıyor” dedi. Çerkezköy’de sendikaya bağlı 15 işletmede 13 bine yakın üyelerinin olduğunu, Nisan-Mayıs ayında Arçelik’in de gelmesi ile birlikte üye sayısının 15 bini bulacağını söyleyen Koçak “Tamamlayıcı sigortamız da bizim olmazsa olmazımızdı. Hastalık hallerinde özel hastanelere gidildiğinde yüksek meblağlar çıkıyor. Tamamlayıcı sigortamız ile üyelerimiz bir kuruş para vermeden muayenesini, ameliyatını olup çıkacak. Anne baba ölümünde iznimiz var. Kayınvalide ve kayınpeder ölümünde de 3 gün izin hakkı aldık” dedi. Anlaşma sağlanmasının ardından dün sendikaya bağlı fabrikaları gezen Başkan Murat Koçak, işçilere müjdeli haberi verdi. Koçak, işçilerle anlaşmayı halaylar çekerek kutladılar.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10