Aksu: Esnaflar arasında beraberliği sağlayacağız

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Necati Aksu ekibiyle birlikte Çerkezköy Haber Gazetesi'ni ziyaret etti.

Çerkezköy 3.02.2018 00:03:00 0
Aksu: Esnaflar arasında beraberliği sağlayacağız

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Necati Aksu ekibiyle birlikte Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Gazeteci Şaban Kardeş ile görüştü. Necati Aksu odaya bağlı esnaflar arasında birlik beraberlik görmediklerini, göreve geldiklerinde esnaflar arasında bunu sağlayacaklarını ve oda yönetiminin şeffaf bir yönetim olacağını söyledi.

 

ÇERKEZKÖY’DE ESNAF ARASINDA GÜÇ BİRLİĞİ YOK

 

Necati Aksu ziyarette yaptığı konuşmada Çerkezköy’de esnaflar arasında güç birliği olmadığını belirterek, “Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası 3500 üyesiyle bölgemizin güçlü bir odası olmasına rağmen esnaflar arasında birlik beraberlik ve tam anlamıyla da dayanışma olmaması nedeniyle güç birliği yok. Bu nedenle de 1 şubat tarihinde ilçemizde gerçekleşen termik santral bilgilendirme toplantısında bunu gördük. Biz yönetime geldiğimizde öncelikli hedeflerimizden biri esnaflarımız arasında birlik beraberliği, dayanışmayı ve güç birliğini sağlayacağız. Odada başkan bulunmadığı zamanda odaya işi için gelen esnafımız kendine bir muhatap mutlaka bulacak. Muhatap da başkan yardımcısı olacak.”dedi.

 

BİR KESİMİN DEĞİL HER KESİMİN YANINDAYIZ

 

Aksu, şeffaf yönetimi esas aldıklarını ve bu nedenle oda üyelerinin her kesimine eşit ve adil hizmet vermeyi hedeflediklerini de belirterek, “Yola çıktığımız arkadaşlarımızla değil, tüm esnaflarımızın yandaşı olmayı hedefliyoruz. Bu nedenle tüm esnafımıza şeffaf, eşit ve adaletli bir hizmet vermek için yola çıktık. Esnafımızın sorunlarının çözüldüğü ve esnafımıza 7/24 saat hizmet veren bir oda yönetimi olarak görev yapacağız. Bunda da kararlıyız. Kapımız her zaman esnafımıza açık olacak. Şu anda odada esnafa gerekli ilgi gösterilmediği konusunda da ziyaret gerçekleştirdiğimiz esnaflarımız bizlere söylüyor. Esnaf odaya zaten işi olduğunda geliyor ilgi de görmez ise ne anlamı var. Oda esnafların sayesinde var olduğuna göre oda üyesi esnaflarımıza da gereken ilgi gösterilmeli. Biz bu konuda gerekli ilgi ve alakayı göstereceğimizden esnafımız rahat olsun” dedi.

 

MESLEKLERDE ÇIRAKLIĞI TEŞVİK EDECEĞİZ

 

Necati Aksu esnaf ziyaretleri sırasında özellikle birçok meslek dallarında esnafların çırak bulamadığını ve odanın da bu konuda kendilerine yardımcı olmadığını belirttiklerini söyleyerek, “Meslek dallarında yıllardır çırak yetişmediğini öğrendim. Bu meslek dallarımızda çalışanlar mesleklerinin devam etmesi ve de bu mesleklerin daha uzun yıllar yaşaması için çırak yetişmesi lazım. Göreve geldiğimizde meslek dallarında çırak yetişmesi için oda olarak meslek öğrenmek isteyen gençlerimizi meslek dallarına yönlendirmek için gerekli çalışmayı kesinlikle yapacağız. Bir meslek dalında çırak yetişmesi ise kalfada ustada yetişmediği için o meslek dalı yok olur gider. Bu nedenle meslek dallarımızın yok olmaması yaşaması için çıraklık konusuna eğileceğiz.” dedi.

 

SEÇİM İÇİN ESNAFIMIZA NE BİR MESAJ NE DE BİR ÇAĞRI YAPILMAMIŞ

 

Aksu, esnaf ziyaretlerinde esnafların kendilerine seçim için odanın ne mesaj attığını ne de bir çağrıda bulunan bir yazı göndermediğini de söylediklerini belirterek, “Bir oda seçimi yapılacak bundan birçok esnafımızın seçimin ne zaman hangi tarihte ve nerede yapılacağından haberi olmadığını ve kendilerine bu konuda oda yönetiminin ne bir mesaj ne de bir çağrıda bulunmadığını söylemesi beni ve ekibimi çok şaşırttı. Seçimle ilgili mesajlar yandaşlarına göndermişler onlar dışında seçimin olup olmayacağını bilen esnaf yok. Biz göreve gelmesek bile o koltukta rahat oturamayacak. Esnafın seçim hakkını bile esnaftan saklayan  bu konuda esnafını bilgilendirmeyen bir başkan istenmiyor. Bazı esnaflarımızda odaya işleri olduğunda gittiklerinde zorla işlerini yaptırdıklarını söylediler. Bazı esnaf arkadaşlarımız odayı resmi daire sandıklarını evet resmi de nihayetinde esnaflara hizmet veren bir oda olmasına rağmen gerekli hizmeti alamamaktan yakındıklarını da belirttiler.İşte biz göreve geldiğimizde bu gibi durumlarla esnafımız karşılaşmayacak.Odaya gelen esnafımızın işi yapılacak.Bu gün git yarın gel olmayacak.”

 

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ ESNAFIMIZ BİLGİLENDİRİLECEK

 

Necati Aksu konuşmasını şöyle noktaladı; “Göreve geldiğimizde yapacağımız her çalışmamız belirleyeceğimiz günlerde esnafımızı bilgilendireceğiz. Yapılan çalışmaların daha iyi olması ya da önerisi olan esnaflarımızın da önerileri dikkate alınacak ve o yönde çalışma devam edecek. Önemli olan esnafımızın da bu şekilde yönetimde olmasa bile fikirleri ve önerileriyle yanımızda olmasını ve odanın çalışmalarına katkı sağlamasıdır. Ayrıca mevcut oda binamız sanayi kenti Çerkezköy’ümüze yakışmıyor. 3500 üyeli bir odanın hizmet binası gerçekten çok küçük. Odamıza öncelikle bir hizmet binası kazandırmayı hedefliyoruz. İnşallah üyelerimizin teveccühü ile göreve geldiğimizde ziyaretlerimize oda üyelerine ne söylediysek Allah’ın izniyle gerçekleştireceğiz.”diye konuştu. Gazeteci Şaban Kardeş de Necati Aksu ve ekibine  teşekkür ederek başarılar diledi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10