Hakemböyle istedi

Bölgesel Amatör Lig 12.Grupta haftanın maçına hakem damga vurdu.

4.02.2018 20:12:00 0
Hakemböyle istedi

17.haftada temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor’un evinde konuk ettiği Sultangazispor’a tek golle mağlup olarak şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldı. Karşılaşmada ortaya çıkan sonuçtan çok müsabakanın hakemi Safa Bozdağ'ınkararları konuşuldu. Orta hakem Safa Bozdağ’ın taraflı verdiği kararlar 1911 Çerkezköyspor yöneticilerini ve taraftarlarını çileden çıkarttı.

 

ÇERKEZKÖY’DE OYNANDI

 

Pazar günü Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda oynanan karşılaşma saat 14.00’de başladı. Karşılaşmayı Safa Bozdağ yönetirken, yardımcılıklarını ise Fettah Büyükyıldız, Gürkan Kırabakan, Emre Korkmaz yaptı. Karşılaşmaya her iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterirken, polis stadyumun giriş ve çıkışında geniş güvenlik önlemi aldı. Karşılaşmaya temsilcimiz Sedat, Mert, Halim, İsmail, Orhan, Mustafa Kemal, Etoga, Ali Rıza, Yunus, İliyasBenyazi ve Sefa kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Sultangazispor ise İlkay, Kahraman, Oğuz, Vedat, Ramazan, Hasan Ali, Doğan, Samet, Onur, Oğuzhan, Abdulsamet kadrosu ile çıktı.

 

HAKEM MAÇIN ÖNÜNE GEÇTİ

 

Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçerken, ilerleyen bölümlere doğru iki takımda kontrolü elden bırakmadı. Karşılaşmanın ilk ciddi atağı 23.dakikada gelişti. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Ali Rıza’nın vuruşu üstten auta çıktı. Karşılaşmanın 25’inci dakikasında Etoga’ya Abdulsamet’in sert girmesiyle birlikte oyun alanı gerginleşti. Bu pozisyonda karşılaşmanın hakemi Safa Bozdağ Abdulsamet’e kırmızı yerine sarı kart vererek tepki çekti. Bu pozisyondan sonra kontrolünü kaybeden maçın hakemi verdiği yanlış kararlarla maçın önüne geçti. 32 dakikada ikili mücadelede Sultangazispor’dan Kahraman ve 1911 Çerkezköyspor’danİlıyas sarı kart ile cezalandırıldı.

 

İLK DEVREDEN GOL ÇIKMADI

 

Rakibi karşısında istediği oyunu sahaya yansıtamayan temsilcimiz 37.dakikada fırsat yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde Ilıyaz’ın indirdiği topta Sefa’nın vuruşu üstten auta çıktı. Kontra ataklarla gelen konuk ekip Sultangazispor’da Oğuzhan’ın ceza sahası dışından gerçekleştirdiği sert vuruş kale direğini sıyırarak auta çıktı. Orta alan şeklinde geçen karşılaşmanın 44’üncü dakikasında gelişen Sultangazispor atağında Abdulsamet’in vuruşu yandan auta çıktı. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı.

 

SULTANGAZİSPOR BASKILI BAŞLADI.

 

Karşılaşmanın ilk devresinde etkisiz bir futbol ortaya koyan Ali Rıza’nın yerine İbrahim Keleş oyuna dahil oldu. İkinci devreye ilk devreye nazaran iyi başlayan konuk ekip Sultangazispor 48’incidakikada etkili geldi. Sol kanattan gelişen atakta Abdulsamet’in vuruşu İsmail’e çarparak direkten döndü. Özellikle ikinci devre sol kanattan iyi gelen konuk ekipte Abdulsamet’in orta şut karışımı vuruşu direği sıyırarak auta çıktı. 54’inci dakikada sağ kanattan gelişen atakta Hasan Ali’nin ortasını iyi takip eden Samet’in vuruşunu kaleci Sedat kontrol etti.

 

Karşılaşmanın 64’üncü dakikasında temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ikinci oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Yunus Demir’in yerine oyuna Furkan Şerioğlu dahil oldu. 70’inci dakikada Mustafa Kemal’in ceza sahası dışından gerçekleştirdiği sert vuruşu kaleci İlkay kornere çeldi. 73’üncü dakikada ise Sultangazispor’da Kahraman’ın yerine oyuna SojiMosesAkıngboye girdi. Kazanılan korner atışında Mustafa Kemal’ın ortasında Sefa’nın vuruşunu kaleci İlkay iki hamlede kontrol etti.

 

SULTANGAZİ ÖNE GEÇTİ

 

Karşılaşmanın 77’inci dakikasında sağ kanattan gelişen atakta Samet’in ortasında defansın arkasına iyi sarkan SojiMosesAkıngboye kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek konuk ekip Sultangazispor’u karşılaşmada öne geçirdi. Gelen golün ardından Sultangazispor oyuncuları sevincini kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarla paylaştı. Gelen şok golün ardından toparlanmakta zorlanan temsilcimiz etkili olmaya çalışsa da istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. 81’inci dakikada günün suskun isimlerinden İliyaz’ın yerine oyuna Selçuk dahil oldu.

 

PUAN FARKI AÇILDI

 

83’üncü dakikada ise konuk ekipte ise Hasan Ali’nin yerine oyuna Kemal Emre dahil oldu. 84’üncü dakikada ise konuk ekipte Samet sarı kart ile cezalandırıldı. Beraberlik için yüklenen temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor savunmasında da açıklar verdi. 85’inci dakikada hızlı çıkan Sultangazispor’da topla buluşan Samet kaleci Sedat ile karşı karşıya kaldı. Müsait pozisyonda Samet topu üstten auta atarak takımının ikinci golünü atamadı. Sarı kartların havada uçuştuğu maçta uzatmaların ikinci dakikasında Kemal Emre ve kaleci İlkay sarı kart gördü. Uzatmaların beşinci dakikasında ise zaman geçirmek isteyen Sultangazispor’lu Samet ile 1911 Çerkezköyspor’lu Orhan arasında tartışma çıktı. Karşılaşmanın hakemi Orhan’a kırmızı kart gösterirken, hakem Safa Bozdağ’ın bu kararı ise tribünleri çıldırtdı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Sultangazispor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu mağlubiyetle temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor 31 puanda kalarak şampiyonluk yolunda büyük bir darbe alırken, Sultangazispor ise puanını 35’e yükseltti.

 

MAÇIN HAKEMİNE BÜYÜK TEPKİ

 

Orhan’a verdiği kırmızı kart ve maç boyunca verdiği yanlış kararlarla maçı 1911 Çerkezköyspor’un aleyhine çeviren hakem Safa Bozdağ, maçın bitiş düdüğünün ardından soyunma odalarına giderken 1911 Çerkezköyspor’lu yönetici ve futbolcuların sert tepkisiyle karşılaştı. Karşılaşmanın ardından tepki çeken hakem triosu polis eşliğinde sahadan ayrıldılar.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10