Kaymakam Abban halkla buluştu

Geçtiğimiz ocak ayında Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yapılan Halkla Buluşma Toplantısı bu ay da Fevzipaşa Mahallesi'nde yapıldı.

Çerkezköy 5.02.2018 19:24:00 0
Kaymakam Abban halkla buluştu

KİMLER KATILDI?

 

Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan bir kıraathanede yapılan toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın yanı sıra, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Volkan Torun,  İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuray Koç, İlçe Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Turhan Ersöz, ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

MAHALLE SAKİNLERİ SORUNLARINI İLETTİ

 

Mahalle sakinleri tarafından; Devlet hastanesine yeni doktor atamalarının gündemde olup olmadığı, özellikle Yeşil Cami civarında asfaltlanmayan yolların bulunduğu, mahallede bazı sokaklarda elektrik kablolarının halen dışarda olduğu, Güveniş Caddesi’nde özellikle okul giriş-çıkış saatlerinde trafiğin yoğun olduğu, bu durumun vatandaşlar ile öğrenciler için sıkıntıların meydana gelebileceği, kaldırımlarda ve engelli geçiş yerlerine sürekli olarak araçların park edildiği, Günaylar Sokak’ta gece aydınlatmalarının olmadığı, gibi sorunlar iletildi.

 

‘’İLÇEMİZDE HER YIL YAKLAŞIK YÜZDE 10 NÜFUS ARTMAKTADIR’’

 

Mahalle sakinlerinden birinin Kaymakam Abban’a “ Sizin gözünüzden bakacak olursak İlçemizin ne gibi eksiklikleri var. Nelerin yapılması gerekiyor ?” sorusunu yöneltmesi üzerine Kaymakam Abban; “Özellikle sanayiden dolayı iş olanaklarının fazla olması sebebi ile İlçemizde her yıl yaklaşık yüzde 10 nüfus artmaktadır. Bu hızlı nüfus artışı da alt yapı yetersizliğini, trafik sorununu, güvenlik sorununu, eğitim problemini beraberinde getirmektedir. İlk göreve başladığımda karşılaştığımız en büyük sorun eğitim sorunuydu. Sınıflarımız çok kalabalık, dersliklerimiz yetersiz, fiziki şartlarımız çok iyi değildi. Hayırseverlerimiz ile birlikte el ele vererek şimdiye kadar 18 tane okul projemizi yatırım programlarına aldık.  Bu projelerimizin tamamlanmasından sonra İlçemizde ki eğitim sorununu büyük ölçüde çözeceğimizi umuyorum. İlçemizde karşılaştığımız diğer sorunları da elimizden geldiğince çözmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10