Kızılpınar'a 15 milyonluk asfalt yatırımı

Çerkezköy Belediyesi Şubat ayı ikinci oturumunu dün gerçekleştirdi. Plan ve bütçe komisyonuna havale edilen Kızılpınar'da yol ve kaldırım çalışmaları için 15 milyon TL'lik kredi kulla

Çerkezköy 5.02.2018 19:28:00 0
Kızılpınar

Kızılpınar’da alt yapının yüzde 80’inin bittiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay "İller Bankasından alacağımız 15 milyonluk kredi ile 190 sokağın asfaltını ve kaldırımını yapacağız. Kızılpınar’da alt yapı ve üst yapıyı yaza doğru bitireceğiz” dedi.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

 

AK Partili meclis üyeleri Ömer Kılınç, Remzi Garip, Ali Dönmez’in mazeret bildirerek katılmadığı ikinci oturumda komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşüldü. İmar Komisyonuna havale edilen 6 adet Belediye hissesinin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda 5 tanesi kabul edildi, bir tanesi ise ret edildi. Hisse satışlarının karara bağlanmasının ardından Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün dereceye giren sporculara ödül verilmesi müzakeresi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda Aralık ayında Çanakkale’de yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda Türkiye 2.’si olan Mertcan Solgül ile Türkiye 3'üncüsü olan İbrahim Taşkıran’a birer adet tam altın verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin üçüncü maddesinde İstasyon Mahallesi 1590 ada 3 parsel ve 1591 ada 3 ve 6 nolu parsellere ait plan değişikliğine ilişkin kurum raporu hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, plan değişikliği yapılması oy birliği ile kabul edilirken, bir sonraki gündem maddesinde Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün 25.01.2018 gün ve 19 sayılı 7 milyon 500 bin TL’lik Teminat Mektubu hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülüp karara bağlandı. Yapılan bilgilendirmede “Belediye hizmetlerinin tüm iş ve işlemlerinde belediyemiz aleyhine yürütülen ilamlı takiplerde tehir-icra kararının alınabilmesi için bankalardan 7 milyon 500 bin TL’ye kadar defaten veya birden fazla teminat mektubu alınması, teminat mektubunu şekli, süresi ve diğer hususları belirlenmeye Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunda komisyonumuz oy birliği kararı almıştır” ifadeleri yer aldı. Komisyonun aldığı kararda mecliste oy birliği ile kabul edildi.

 

“24 MİLYON BORÇ ÖDEDİK”

 

Gündemin beşinci maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Kızılpınar’da  yol ve kaldırım çalışmaları için 15 milyon TL’lik kredi kullanılması hakkındaki yazısı görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili konuşan AK Parti grup sözcüsü Ayhan Çitil “ Biz hizmete karşı değiliz. Bu güne kadar ciddi borç ödediğinizi söylediniz. Bu kredi ileride limit çekmede belediyeyi sıkıntıya sokmayacak mı ?” sorusu üzerine konuşan Başkan Vahap Akay “ Ben Çerkezköy Belediyesinin 2004-2013 yılları arasındaki kamu borçlarından bahsettim. Belediyenin o dönem ödenmeyen 48 milyonluk kamu borcun yükünü ödüyoruz. Geçmişe dönük 24 milyonluk borcu ödedik. Kızılpınar’da altyapının yüzde 80’i bittik. 190 sokağın asfaltını ve kaldırımını iller bankasından çekeceğimiz para ile yapacağız. İhtiyaç olduğundan dolayı bu kredi çekiyoruz. Yaz sonuna kadar Kızılpınar’da alt yapıyı bitireceğiz. Eğer kendi çarkımızı iyi çevirirsek krediyi ödemede sıkıntı yaşamayız. Borcumuzu ödeyebilme kapasitesine de sahip belediyeyiz” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

“MART SONUNDA İHALEYE ÇIKAR”

 

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Meclis toplantısının ikinci oturumu Bağlık Viyadüğü’nün yapılacağı alan üzerinde bulunan 1499 ada 1 parselde bulunan 555,73 metrekarelik şahıs hissesinin Belediye’ye ait 1719 ada 1 parselde bulunan Belediye’ye ait parsel ile takasının yapılması veya kamulaştırmasının yapılması görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu görüşü doğrultusunda söz konusu 555,73 metrekarelik şahıs hissesinin Belediye’ye ait 1719 1 parselde ihdas ve tevhid işlemi yapıldıktan sonra takasının yapılması ya da söz konusu hissenin kamulaştırılmasının yapılması oy birliği ile kabul edildi. Viyadük projesiyle ilgili konuşan Başkan Akay “ Bugün alınan kararın ardından süreç Büyükşehir’de devam edecek. Karayollarından onay geldikten sonra Mart sonunda ihaleye çıkar, Nisan ayında iş temsil edilir ve Nisan sonunda da viyadüğün temeli atılır. Bağlık mahallesinde bulunan kambur köprü ile ilgili de çalışmalar yapacağız” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10