Çerkezköy'ün de mehter takımı olacak

Çerkezköy Kaymakamlığı dezavantajlı grupta yer alan vatandaşların kişisel mesleki gelişimini ve sosyal uyumunu sağlamak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirerek Çerkezköy'de mehteran ekibi kurdu

Çerkezköy 7.02.2018 19:55:00 0
Çerkezköy

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın talimatlarıyla kurulan ve kısa sürede ilerleme kat eden mehter takımı, marşları ezberleyerek konserler verecek.

 

Çerkezköy Kaymakamlığı ilçenin kültür alanında daha iyi tanıtılması, özel günlerde milli ve manevi duyguların yaşatılması için hayata geçirdiği proje ile takdir topladı.

 

EKİPTE 20 KİŞİ VAR

 

20 kişilik mehter takımının iki eğitmenle Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden yetkililer " Mehteran şanlı tarihimizde ve Osmanlı İmparatorluğu'nda çok önemli bir yerde bulunmaktadır. 18 Ocak’ta başlayan kursumuz 22 Ocak 2019 tarihine kadar sürecek.Kursa katılanların kıyafetleri ve müzik aletleri Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından temin edildi. Eğitimler haftada iki, ayda sekiz gün yapılırken, kursa katılanlara istihdam da sağlanıyor. Mehteran takımında yer alan 20 kişiye iki eğitmen tarafından eğitimler veriliyor. Yıl içinde çeşitli organizasyonlarda mehteran ekibi gösteri sunacak” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10