"Savaşmaktan vazgeçmeyeceğiz"

Hafta sonunda evinde Sultangazispor'a mağlup olarak şampiyonluk yolunda ağır bir yara alan Bölgesel Amatör Lig 12.Grup temsilcilerimizden 1911 Çerkezköyspor'da Genel Kaptan Sebahattin Çolakoğlu, Teknik Direkt?

7.02.2018 22:18:00 0

Takım olarak güçlü bir şekilde toparlandıklarını kaydeden Genel Kaptan Sebahattin Çolakoğlu “ Sultangazispor’a yenildik diye lige havlu atacak pozisyonda değiliz.Bu kalan sekiz haftada maçları savaşarak, mücadele ederek, bir bütün halinde nasıl futbol oynandığını bu saatten sonra herkese göstereceğiz. Matematiksel olarak şansımız var, işimizi yapacağız. Biz işimizi iyi biliyoruz. O yüzden hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik. Parolamız savaşmak. Savaşmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

“İSTEDİĞİMİZ OYUNU SAHAYA YANSITAMADIK”

 

Dün saat 13.00’de kulüp binasında gerçekleştirilen basın toplantısında ilk olarak konuşan Teknik Direktör Murat Küçük “Çok istediğimiz ve çok iyi hazırlandığımız maça maalesef kaybettik. Futbolda bu gibi sonuçlar her yerde var. Öncelikle ben futbolcularımı gösterdikleri mücadeleden ötürü tebrik ediyorum. İstediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Mücadele anlamında çok iyiydik, istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadığımız zaman sonuca gidemedik. Futbolda bu gibi olaylar olabiliyor. Biz hiçbir zaman ekip olarak mazeretin arkasına sığınan takım değiliz. En azından antrenörlük felsefesi bakımından maçların sonucunu çeşitli bahanelere asla bağlamadım ve bağlamayı da düşünmüyorum. Maçla alakalı çok şeyler söyleyebiliriz ama ben bunlardan bahsetmek istemiyorum. Sadece biz oynadığımız oyuna bakıyoruz. Maçın ilk yarısında ve ikinci yarısında sadece on dakikada rakip etkili gibi gözüktü. Geri kalan bölümde zaman zaman iyi top oynasak da genele yaydığımız zaman istediklerimizi yapamadık. Buradan hareketle biz bundan önce olduğu gibibundan sonra da ekibimi oyuncularım olarak daha önce oynadığımız maçlardaki gibi futbolu oynamak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Bu takım bu maçları oynadı ve her zaman da oynayabilir. Bazen gününüzde olamazsınız. Bu da normaldir. Her takım başına da gelebilir. Çerkezköy kamuoyuna söylüyorum. Bu onurlu gururlu çocuklarımızla lig sonuna kadar yine her maç finalmiş gibi Çerkezköy’e yakışanfutbolu oynamak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Ben maçı genel olarak konuşmak istiyorum. Başka hiçbir mazerete değinmek istemiyorum. Futbolcularımıza inanıyorum ve güveniyorum. Lig sonuna kadar antrenmanlar ve lig maçları dahil ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını biliyorum” dedi.

 

“GÜNÜMÜZDE DEĞİLDİK”

 

Basın mensuplarının “ Maç boyunca çok top kaybı yapıldı. Bunu neye bağlıyorsunuz” sorusu üzerine konuşan Küçük “ Günümüzde değildik ve istediğimiz oyunu oynayamadık. Takım olarak istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Bu takımın bunu yaptığını taraflı tarafsız herkes gördü. Bazen olmayınca olmuyor. Bu maç geçti. En iyisini yapmak için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

 

“EN İYİSİNİ YAPMA GAYESİNDEYİZ”

 

“Liderle puan farkı açıldı. Ne düşünüyorsunuz” sorusunu cevaplayan Küçük “ Bizim ilk devrenin sonunda da lider ile sekiz puan farkımız vardı. Biz bütün maçları alsak bile rakip puan kaybetmediği takdirde matematiksel olarak yakalama şansı yoktur. Bunun peşinde değiliz. Her maçı ayrı ayrı oynayıp en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Kendi takımızın her maçtaki galibiyetine odaklandık. Görevde olduğumuz süreçte elimizden gelenin en iyisini yapma gayesindeyiz” dedi.

 

“MAÇIN FAVORİSİ BİZDİK”

 

Basın mensuplarının “Ligin kırılma haftasını 21.hafta olarak görebilir miyiz” sorusunu hatırlatması üzerine konuşan Küçük “Bizim üç haftalık performansımıza bakarak bu maçı kaybetme olasımıza herkes yok derdi. Rakip  de maça korkarak çıktı. Ama futbol bu, olmayınca olmuyor. Bu takım evinde Sultangazispor’akaybediyorsa, bu ligde herkes herkese kaybedebilir. Matematiksel olarak sonuç belli olmadan futbol her sonuca açık bir oyundur. Onların kaybetmeyecek diye garanti veremez. Maçlar oynanmadan sonucu kimse belirleyemez. Biz futbolumuzu oynayacağız ve rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Bizi hiçbir maç sonucu çalışmamızdan, mücadelemizden yensek de yenilsek de sonuca bakarak çalışma yapmıyoruz” dedi.

 

“MAÇA GELEN HERKES GÖRDÜ”

 

“Maçı hakemin etkilediğini düşünüyor musunuz”sorusuna “Maç bir faktörü bağlı oyun değildir” cevabını veren Küçük “ Mağlup olduğumuz zaman hakem kararlarına mazeret uyduran hoca değilim. Mutlaka var ama o konulara girmek istemiyorum. Oynayamadık ve mağlup olduk. Maça gelen herkes gördü. Samimi gözle bakan orada neler olduğunu görmüştür” diye konuştu.

 

“KIRMIZI KART VERMEDİ”

 

Oyunculardan Etoga ve İliyaz yaptıkları açıklamada mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını kaydetti. Karşılaşmanın hakemine tepki gösteren Etoga” 25.dakika bir pozisyonda rakip sert müdahalede bulundu. Ama hakem sarı kart çıkardı. Pozisyonu dördüncü hakem görmesine rağmen orta hakeme söylemedi. Bana göre pozisyon kırmızı karttı” dedi.

 

“ÇOK ÜZGÜNÜZ”

 

Sultangazispor mağlubiyetinden ötürü üzgün olduklarını kaydeden 1911 Çerkezköyspor Genel Kaptanı Sebahattin Çolakoğlu” Sultangazispor karşılaşması bizim için çok önemliydi. Burada kayıpsız devam istiyorduk. Mazeret aramıyoruz çok üzgünüz. Üç puan bıraktık kendi evimizde. Rakip iyi değildi. Sonuçta futbol üç puanlı sistem. İyi de kötü de olsan gol atmadan üç puan verilmiyor. Bu mağlubiyeti unuttuk. Kafamız maçta kalırsa iş felakete dönüşür. Biz geçmişe dönük hatalardan ders alırız. Geçmişe dönük hatalara takılı kalırsak arzuladığımız hiçbir şeyi ileri dönük yapamayız. Geçmiş geçmişte kaldı ve ders çıkararak önümüze bakacağız. Amatör lig olsak da profesyonelce düşünüyoruz. Önümüzde önemli Gaziosmanpaşaspor karşılaşması var. Biz her zaman futbolcularımızın yanındayız. Bu maçında hazırlıklarına başladık ve tamamen bu maça odaklandık. Zor günler her kulübün başına gelebilir, biz üç puanı bıraktık. Önemli olan biz ne yapabiliriz. Şapkamızı başımızın önüne koyup düşüneceğiz. Biz artık işimize bakacağız. Lig sonuna kadar bütün maçları almak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

“PAROLAMIZ SAVAŞMAK”

 

“Sultangazispor’a yenildik diye lige havlu atacak pozisyonda değiliz” diyen Çolakoğlu” Kimse merak etmesin daha güçlü bir şekilde toparlanıyoruz. Bu kalan sekiz haftada maçları savaşarak, mücadele ederek, bir bütün halinde nasıl futbol oynandığını bu saatten sonra herkese göstereceğiz. Bu kadar iddialı konuşuyorum.Matematiksel olarak şansımız var, işimizi yapacağız.Biz işimizi iyi biliyoruz. O yüzden hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik. Parolamız savaşmak. Savaşmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10