Darısı diğer kavşaklara

Çerkezköy Belediyesi , trafik akışının yoğun olduğu caddelerde yayaların geçişlerini kolaylaştırmak için Öztrak Caddesine butonlu sinyalizasyon sistemi kurdu.

Çerkezköy 9.02.2018 20:17:00 0
Darısı diğer kavşaklara

Bas-geç sistemi ile birlikte vatandaşlar, butona basarak güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçecek.

 

GÜVENLİ ŞEKİLDE GEÇECEKLER

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla orta refüjün kaldırıldığı Öztrak Caddesinde de önlemler alındı.  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay genişletme çalışmasının yapıldığı Atatürk Caddesi’nde Atatürk İlkokulu önünde, öğrencilerin okula geliş gidişlerinde can güvenliğini sağlamak için okul önüne bas geç tipi trafik ışığıyerleştirmişti. Ekipler şimdi de Çerkezköy’ün bir diğer işlek caddesi olan Öztrak Caddesinde vatandaşların güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçişlerini sağlamak amacıyla butonlu sinyalizasyon sistemi kurdu. Sistem ile karşıdan karşıya geçmek isteyen yayaların sinyalizasyon direği üzerinde bulunan butona basınca araçlar için kırmızı ışık yanacak ve vatandaşlar güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçecek.

 

“10 SANİYE İÇİNDE YEŞİL IŞIK YANIYOR”

 

Yayalar için bas geç tipi trafik lambalarının Atatürk Caddesinden sonra Öztrak Caddesine de yerleştirildiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Düğmeye basıldıktan sonra 10 saniye içinde yayalar için yeşil ışık yanıyor. Vatandaşlarımız yolun karşısına güvenli bir şekilde geçebilecekler. Bu uygulama birkaç yerde daha yapılacak ” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10