Bozdağ 7'nci kez başkan

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 5 Şubat'ta yapılması planlanan fakat çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen olağan genel kurulu çoğunluk aranmaksızın dün yapıldı.

Çerkezköy 11.02.2018 18:08:00 0
Bozdağ 7

Dekor Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen 23.Olağan Genel Kurulda bin 95 üye sandık başına gitti. Geçerli bin 84 oyun 537’sini alan Mevcut Başkan Ali Bozdağ üst üste yedinci kez güven tazelerken, seçimlere mavi liste ile giren Erkan Zümbül 381, sarı listeden seçimlere giren Necati Aksu ise 164 oyda kaldı.

 

DİVAN BAŞKANI KAHRAMAN OLDU

 

Dekor Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongreye katılım yoğun olurken, kongre divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Divan Başkanlığına Tekirdağ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Kahraman seçilirken, Divan Kuruluna ise Esnaf Kefalet Odası Başkanı Muzaffer Yaztepe, Ali Özden, Arzu Özdemir, Ayla Karadeniz seçildi. Toplantıda faaliyet raporları ve bütçe okunurken, odanın gelir ve giderinin 1 milyon 804 bin 200 TL olduğu kaydedildi.  Gelir gider ve bilançonun görüşülmesinin ardından yönetim ve denetim kurullarının ibrası ayrı ayrı oya sunuldu. Yönetim ve denetim kurulu üyelerinin yaptıkları oy birliği ile kabul edildi. Programda oda tarafından aidatlarını en erken ödeyen ve en eski üyelere plaket takdim edildi.

 

“KOLTUKLAR GEÇİM İÇİN DEĞİL HİZMET İÇİNDİR”

 

Listelerin Divan Başkanlığı'na teslim edilmesinin ardından Divan Başkanlığı tarafından Adaylara konuşma hakkı tanındı. İlk olarak mavi liste ile seçimlere girecek olan Erkan Zümbül konuşma gerçekleştirdi. Zümbül, “İçinizden birileri olarak huzurunuza geldik. Sizin hizmetinize talip olduk. Sevdamız hizmet, sevdamız var. Bakkal, berber, kahveci tüm esnafların birlik olduğu yerdeyiz. Bu vesileyle sizlere hizmet edip günün her saati görev kabul edeceğim. Koltuklar geçim için değil hizmet içindir. Bulada bulunan tüm üyelerimize beni ve ekibimi destekleyen ve desteklemeyen tüm esnaflara saygılar sunarım. İşçinin sendikası varsa esnafın da odası vardır”

 

“DEĞİŞİM İSTİYORUZ”

 

Zümbül’ün ardından kürsüye gelen sarı liste adayı Necati Aksu “ Esnaf ve Sanatkarlar odasının kuruluş amacı esnafımızın işlerini kolaylaştırmak geliştirmek ve fayda sağlamaktır. Ancak,sizlerinde bildiği gibi odamızı home-ofis tarzında belirli kişilerin gelişimini sağlayan üyeleri açısından da vezne görevi görün bir yer haline gelmiştir. Şu süreçte esnaf dostlarımızı ziyaret ettiğimizde karşımıza çıkan tablo inanın işler acısıdır. Kimi esnafımızın, oda yönetiminin yani başkanın seçimle geldiğini bilmediğini gördük. Buradan şunu anlamalıyız ki esnafımıza ait oda, esnafa o kadar uzak bir noktada ki odamızın esnafları ne kadar uzak olduğu aşikardır. Değişim diyoruz. Evimizde, işyerimizde kimi zaman saçımızda değişimler yaparız. Hayatın her alanında gelişen teknoloji ile de çelik kapının arkasında kalan geri zihniyetin de değişmesi gerektiğini çok açık bir gerçektir. Bu görevi artık bizler, genç nesiller olarak teslim almayız. Odamızı fayda sağlayan aktif role taşımalıyız” dedi.

 

“O YÜZDEN SARI LİSTE DİYORUZ”

 

Aksu “ Odamızdaki kayıtlı esnafımızı elektrik, elektronik, gıda, büfe meslek gruplarına ayırarak odamız yönetiminde bulunan bir üye ile odamızda temsili sağlanacak .problem çözmeyi, yardımcı olmayı amaç edinerek her esnafımıza söz hakkı vereceğiz. KOSGEB-Kredi Kooperatifinden kullanabilecek krediler ile ilgili sadece son başvuru tarihi mesajını atmakla görevimiz bitmez. Esnaf dostlarımızı ayrıntılı bilgilendirme ve bu kredileri kullanmak için kolaylıklar da sağlamalıyız. Mevcut yönetimin sekiz yıl önce vaat ettiği hayal kurduğu hatta yerini aldık projesini çizdirdik diyerek atıp tuttuğu esnaf sarayı isimli proje vardı. Esnaf sarayının adresini bilen varmıdır. Gördüğünüz gibi hala home ofis çalışıyoruz. Biz seminer salonu, düğün salonu, derslikler ve lokalin olduğu bir yer inşa edip kullanımını esnaf dostlarımıza en kısa zamanda kazandıracağız. Bu süreçte belediyemiz ile çok sıkı istişareler yapacağız. Küçük sanayi esnafımızın halinden hiç rahatsız olmayan mevcut yönetimi de kınıyoruz. O insanların günahı ise boynunuzdadır. Çamur içinde yol yok sokak yok. Esnafı böyle mi koruyorsunuz. Böyle mi fayda sağlıyorsunuz. Bizler oda olarak Belediye-esnaf arasında önemli bir nokta olacağız. Üç bin üyesi olan odamızın kaybolmuş olan birlik ve beraberliğini tekrardan sağlayıp, tek yumruk hale getirip, tıpkı Türk Metal Sendikası gibi başarılı sonuçlara götüreceğimizden şüpheniz olmasın. Esnafımıza fayda sağlamak amacıyla eğitim, sağlık başta olmak üzere bir çok alanda kullanabileceği hatırı sayılır ciddi imkanları olan Esnaf kart projemiz önceliklerimiz arasındadır. Odayı oda içinde değil esnaf içinde yönetmek için sarı liste diyoruz” diye konuştu.

 

“KARDEŞLERİMİZ DERSİNE ÇALIŞMAMIŞLAR”

 

Kongreye gösterilen ilgiliden dolayı üyelere teşekkür ederek konuşmasına başlayan mevcut başkan Ali Bozdağ “ Afrindeki operasyonda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun. Arkadaşlar programlarını açıkladılar. Değerli arkadaşlarım önce yaptıkları listeye baksınlar, listede seçime giremeyecek arkadaşları seçime yazdılar. 5362 sayılı yasayı, bahsettikleri teknoloji, bilgiyi, odayı yöneticiliğinin neresinde bu kardeşlerimiz. Bu kardeşlerimiz daha dersine çalışmamışlar. Listenizde ki arkadaşların yönetici olma şansları yok. Tabi ki herkes eleştirisini yapabilir ve burası da er meydanıdır” diye konuştu.

 

“FAALİYET RAPORUNA NEDEN ONAY VERDİNİZ”

 

Kendisini eleştiren adaylara cevap veren Bozdağ “ Esnafa hizmetten bahsettiniz. Konuşmalarınız da esnaf ile ilgili bir cümleden bahsettiniz mi ? Kredi Kefalet kooperatifinden aldığınız 100 bin TL paranın kaç parası faiz, kaç komisyonlara gitmiş, odaya kalmış esnaf arkadaşlar ne kadar almış ona bakalım. Gelin basit usulde mükellef olan esnafımız muhasebeciye gidiyor 300 TL para veriyor, vergi dairesine açılış yaptırıyor. Biz odamıza muhasebeci koyduk, 25 kuruş masrafı olmadan üye vergi mükellefi oluyor. 25 kuruş masrafı olmadan vergi mükellefi oluyor. Eleştirmek kolay, altınız o kadar boş ki Google girip 5362 sayılı yasa nedir, bizlere ne veriyor. Ne alıyor. Hangi göreve talibiz, ne yapacağız diyerek baktınız mı? Beni eleştiriyorsunuz, benim faaliyet raporuma onay verdiniz” açıklamasında bulundu.

 

“GÖREVİ EHLİNE VERİN”

 

Bozdağ “ Bugün yapacağımız görev dört yıllık bir hizmet alanı olacak. Bu süre zarfında bu üç arkadaşa bakacaksınız, sizi devletin her kademesinde, kapısında taşıyabilecek, temsil edecek, sizin haklarınızı koruyacak arkadaşa oy veriniz. Bana oy verin demiyorum, size devletin her kapısını çalıp, kapıyı açacak arkadaşa oy verin. Peygamber efendimizin dediği gibi “ Görevi ehline verin” dedi.

 

BAŞKAN BOZDAĞ GÜVEN TAZELEDİ

 

Konuşmaların ardından üç adayda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sahneye davet edilerek oda üyelerine tanıtıldı. Üyelerin yoğun ilgi gösterdiği 23.Olağan Genel Kurulda altı sandık kurulurken, beş sandıktan beyaz liste Ali Bozdağ, bir sandıktan ise mavi liste Erkan Zümbül çıktı. Toplam bin 95 üyenin sandık başına gittiği seçimlerde 12 oy geçersiz sayıldı. Birinci sandıkta mavi liste Erkan Zümbül 61, sarı liste Necati Aksu 16, beyaz liste Ali Bozdağ ise 143 oy aldı. Mevcut Başkan Ali Bozdağ’ın 101 oy aldığı ikinci sandıkta 2 oy geçersiz sayıldı. Mavi liste Erkan Zümbül 68 oy alırken, sarı liste Necati Aksu ise 21 oyda kaldı. Büyük çekişmenin yaşandığı üçüncü sandıkta iki oy geçersiz sayılırken, Ali Bozdağ 83, Erkan Zümbül 69, Necati Aksu ise 28 oy aldı. Bir oyun geçersiz sayıldığı dördüncü sandıkta mavi listeli Erkan Zümbül 59 oy, sarı liste Necati Aksu 35 oy, beyaz liste Ali Bozdağ ise 67 oy almayı başardı. Beşinci sandıkta beş oyun geçersiz sayıldığı seçimde mevcut başkan Ali Bozdağ 88 üyesinin oyunu alırken, diğer adaylardan mavi listeli Erkan Zümbül 56, sarı listeli Necati Aksu ise 35 oy aldı. Mavi listeden seçimlere giren Erkan Zümbül’ün 68 oyla birinci çıktığı altıncı sandıkta Ali Bozdağ 55 oy, Necati Aksu ise 29 oy aldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Sonuçların açıklanmasının ardından tebrikleri kabul eden Ali Bozdağ kürsüye çıkarak teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Bozdağ “ Aileme, yönetimime, hiçbir zaman beni yalnız bırakmayan ama gözükmeyen değerli dostlarıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu seçimden sonra noktalayacağım. Gelen kardeşlerime ve arkadaşlarıma sahip çıkacağız. Bayrağı onların eline vereceğiz” dedi.  Ali Bozdağ’ın yeni yönetiminde ise Mustafa Gazazoğlu, Nursel Can, Bekir Atak, Ahmet Sudan, Hüseyin Bahar, Ahmet Köroğlu, Ceyda Ürem, Nurettin Çerkez, Ramazan Akkuş, Ümit Dere yer aldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10