"MERA YÖNETİM BİRLİKLERİ" KURULUM İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bölgede tarım ve hayvancılığın gelişmesi amacıyla yapılan eğitimler kapsamında bu kez  Marmaraereğlisi'nde mera y?

Marmara Ereğlisi 14.02.2018 20:27:00 0
"MERA YÖNETİM BİRLİKLERİ" KURULUM İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

Projenin amaçları anlatıldı

 

Mera alanlarının korunması, tahsis amacına göre en iyi şekilde kullanılmasının sağlanması, geliştirme projelerinde öngörülen hususların yerine getirilmesinde kamu görevlilerine yardımcı olmak ve sorumlularını yerine getirmek amacıyla; yapılan eğitim toplantılarında Mera Yönetim Birliklerinin önemi, kuruluşu, çalışma esas ve usulleri ile görevleri hakkında bilgi alışverişinde bulunularak, Marmaraereğlisi’nde  "Mera Yönetim Birlikleri" kurulum işlemleri başlatıldı.

 

"Birlikte Üretim Projesi" anlatıldı

 

Öte yandan bakanlık tarafından tarımsal üretimde verimliliğin artırılması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla; yeter gelirli büyüklüğün altındaki tarımsal işletmelerin, verim ve kalite artışını sağlayacak şekilde bir araya getirerek tek elden yönetilmesi suretiyle işletilmesine yönelik "Birlikte Üretim Projesi"nin uygulanması planlandı. İlçenin mahallelerinde "Birlikte Üretim Projesi" amacı ve hedefleri hakkında bilgilendirme toplantıları düzenlenerek üreticilerimiz proje hakkında bilgilendirildi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10