Öğe : Esnaf başımızın tacıdır

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, hafta sonunda gerçekleştirilen Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 23.Olağan Genel kurulunda 7'inci kez başkanlığa seçilen Ali Bozdağ'a hayırl

Çerkezköy 14.02.2018 20:44:00 0
Öğe : Esnaf başımızın tacıdır

Esnafın baş tacı olduğunu kaydeden Öğe, tek yön ile birlikte esnafın satışlarında yüzde 30 düşüş olduğunu kaydetti.

 

HAYIRLI OLSUN DİLEĞİNDE BULUNDU

 

Dün saat 13.00’de gerçekleştirilen ziyarette Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve yönetimini kapıda karşıladı. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “ Partimiz sadece seçimlerde değil her zaman dinamik bir yapıya sahiptir. Afrin operasyonu ile ilgili sürekli bilgilendirme alıyoruz. Her zaman Afrin için hazır bir partiyiz. Önümüzde yerel ve genel seçimler var. Kasım yerel seçimleri Cumhurbaşkanlık sisteminin oturduğu, ülkemizin tamamen değişeceği bir sistem olacak” dedi.

 

“ESNAF BAŞIMIZIN TACIDIR”

 

Öğe “ Çerkezköy’e bizlerin borcu var. Yıllardır Çerkezköy’de esnaflık ve ticaret yaparak ekmek parası kazandık. Elimizden geldiği kadar bizlerde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yerelde muhalefetiz. Yapılan hizmetleri dile getirmeye çalışıyoruz.  Şuanda en çok üyesi olan odasınız” diye konuştu. Tek yönle ilgili esnafın büyük sıkıntılarının olduğunu kaydeden Öğe “ Esnafımızın dertlerini ve şikayetlerini dinliyoruz. Son dönemlerde tek yön uygulamasıyla birlikte esnafımızın şikayetleri arttı. Tek yönün çözüm olmadığını gördük. Caddelerin ters yönünde kalan esnafımızın satışlarında yüzde 30 düşüş olduğunu öğrendik. Tabi bunların nedenleri AVM’lerin çoğalması da olabilir. Esnaf kendini güncelleyerek yine bereketini kazanacaktır.  Uğur Mumcu caddesindeki sıkıntı gerçekten büyük. Park sorunundan dolayı sürücüler durup alışveriş yapamıyorlar. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Esnaf tezgahını yenileyecek, güncelleyecek. Terzi makasını değiştirecek. Esnaf dükkanını sabah erken açacak, güler yüzlü olacak. Esnaf başımızın tacıdır” diye konuştu.

 

“SİYASİLER BİZİM VAZGEÇİLMEZ UNSURUMUZDUR”

 

Ziyaretten ötürü AK Partililere teşekkür eden Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ “ Siyasiler bizim vazgeçilmez unsurlarımızdır. Bir siyasetçi ne söyleyeceğine değil, ne söylemeyeceğine dikkat etmelidir. Siyaset güzeldir. İnsanlarla kaynaşmak, fikirlerini paylaşmak güzeldir” diye konuştu.

 

“SATIŞLAR YÜZDE 50 DÜŞTÜ”

 

Tek yön uygulamasına da değinen Bozdağ “ Tek yön uygulamasındaki değişimler için biraz daha zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Daha sistem henüz oturmadı. Trafiği, park yerlerini de düzgün kullanamıyoruz. Uğur Mumcu caddesinde büyük sıkıntı olduğunu biliyorum  ve esnafımız da bu durumdan rahatsız. Satışların bu bölgede yüzde 50 düştüğünü söylüyorlar” dedi.

 

“ESNAFIMIZ DERTLİ”

 

Özellikle hükümetin getirdiği 22.00’den sonra alkol satışı yasağının bir çok esnafı zor durumda bıraktığını ifade eden Bozdağ “ Esnaf saat 22.00’den sonra alkol yasağının olmasından da şikayetçi keza müşterilerde aynı şekilde. Çünkü esnaf  'bu benim geçim kaynağım diyor. Alkol almak için gelen müşteriye ben bunu satamıyorum' diyor. Halkta aynı şekilde 'İşten çıkan vatandaşta servisten iniyorum evime gideceğim sırada alkol almak istiyorum alamıyorum' diyor.Halkta esnafta alkol yasağının olmasından şikayetçi. Vatandaşlarımız “yasaksa satışını da yasaklayalım” diyor. Esnafımız ve vatandaşlarımızdan gelen talebi federasyona ilettim. Bize gelen talepleri de sizlere söylemek asli görevimizdir” dedi. Öğe, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ'a zaman ayırdığı için teşekkür ederek “ Her zaman esnafımızın yanındayız” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10