Okuma-yazma bilmeyen kalmayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında, Çerkezköy'de okuma yazma kursu açılacak.

Çerkezköy 15.02.2018 20:32:00 0
Okuma-yazma bilmeyen kalmayacak

Çerkezköy’de Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın’ sloganı ile açılacak olan kurslarda okuma yazma bilmeyen vatandaşların 1. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak, okur yazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan 2. kademe yetişkin okuma yazma kurslarına yönlendirilmesi amaçlanıyor. Seferberlik kapsamında Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde ve okullarda hummalı bir çalışma başlatılırken, kayıtların ise devam ettiği kaydedildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan okuryazarlık seferberliği tüm Türkiye’de olduğu gibi Çerkezköy’de de başlayacak. Çerkezköy Kaymakamlığı, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim merkezi işbirliğinde gerçekleştirilecek okuryazarlık seferberliği kapsamında ilçe merkezinde okuma yazma bilmeyenlerin sayısı belirlenecek ve açılacak kurslara yönlendirilecek.

 

5 MART’TA BAŞLAYACAK

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'ın himayeleri altında başlatılan 'Okuryazarlık seferberliği” projesi kapsamında yapılacak olan kursun 5 Mart'ta başlayıp 11 Mayıs'a kadar devam edeceğini kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban“ Tekirdağ Valimiz Mehmet Ceylan TÜİK tarafından açıklanan okuryazarlık oranında Tekirdağ’ın Türkiye üçüncüsü olduğunu kaydetti. Çerkezköy’de 2016 yılında 2 bin 335 okuma yazma bilmeyen vatandaşımızın olduğunu tespit etti. 2017 yılından itibaren 440 vatandaşımıza eğitimler verildi. Bu proje ile birlikte Kaymakamlığımız ilçe seferberlik yürütme kurulunu kurdu ve ilçe komisyonu oluşturuldu. Ayrıca Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar’da bölge komisyonu da oluşturuldu ve komisyon üyeleri alan taraması yapıyorlar” dedi.

 

“VATANDAŞLARIMIZI DAVET EDECEĞİZ”

 

Okuryazarlık Seferberliği Projesi için katılımını yoğun olduğunu kaydeden Abban“ Ulaşabileceğimiz tüm kesimlere ulaşıp kurslarımıza davet edeceğiz. Okuma yazma kurslarında minimum herhangi bir sayı yok. Kursun açılması için bir kişi olması dahi yeter. Bilmeyenlerin yüzde 20 si kendi imkanları ile okuma yazma öğrenmiş durumda. Kendi imkanları ile okuma yazma öğrenen veya ilk okul birinci ve ikinci sınıfa gidip okulu bırakan vatandaşlarımız da okuma yazma bilmiyor olarak görünüyor. Okuma yazma bilen kısmı sınav ile tespit edip belgelendirdiğimizde TÜİK'in oluşturduğu verilere göre okuma yazma bilmeyen oranındaki sayı biraz daha düşecek. Bize gelen taleplere göre onlarda belirlenip sınav yapılacaktır. 2 kurs ve 2 sınavımız olacak. 2. kademede sosyal derslerimizde yer alacak. 1'inci kademede başarılı olan vatandaşlarımız direkt 2'inci kademe kursuna gelebilecek. 2. kademede sınav yapıp ilkokul mezunu yapabileceğiz. En kısa sürede isteyen vatandaşlarımızı davet edeceğiz” diye konuştu.

 

“EN YAKIN OKULLARA VE HALK EĞİTİM MERKEZİNE YAPABİLİRLER”

 

Abban“ Okuryazarlık Seferberliği Projesi için oluşturulan okuryazarlık yürütme kurulunda; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, hayırseverler, muhtarlar, Kurum müdürleri ve müdür yardımcıları, gönüllü kişileryer alırken, komisyonda ise okullardaki öğretmenler, müdür yardımcıları, kurul müdürleri yer alıyor. Vatandaşlarımız müracaatlarını ise en yakın okullara ve Halk Eğitim Merkezine yapabilirler” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10