Hayali gerçek olacak

2 kez hac kurası çıkmasına rağmen maddi imkansızlar nedeniyle en çok istediği Hac ibadetini yerine getiremeyen ve büyük üzüntü yaşayan Çerkezköy'lü 61 yaşındaki Aysel Baki hayırseverlerin

Çerkezköy 16.02.2018 20:07:00 0
Hayali gerçek olacak

HAYIRSEVERLER SAHİP ÇIKTI

 

Kızılpınar’da 12 yıldır tek başına yaşayan ve daha önce 2 kere hac kurası çıkmasına rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle en çok istediği Hac ibadetini yerine getiremeyen Aysel Baki’nin ismi bu yıl yeniden kurada çıkmıştı. 2008 yılından bu yana hac için müracaatta bulduğunu ifade eden Baki, “4 yıl önce başvurum kabul edildi. Fakat rahatsızlığımdan dolayı doktorum izin vermediği için gidemedim. Geçtiğimiz yıl yeniden başvuruda bulundum. Bu kez de maddi imkansızlıklar nedeniyle hacca gidemedim. Bu yıl 3’üncü kez başvurum kabul edildi. Hacca gitmeyi çok istiyorum. Yardımseverlerden yardım bekliyorum” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a da yardım çağrısında bulunmuştu.

 

BİR HAFTADA TOPLADI

 

Yardımların toplanmasına öncülük eden Çerkezköy Belediyesi çalışanlarından ve müzisyen Mustafa Akgül’ün gayretleriyle birlikte 61 yaşındaki Aysel Baki’nin 16 bin TL’lik hac parası bir haftada toplandı. Toplanan parayı Aysel Baki ile birlikte bankaya yatırdıklarını kaydeden Akgül “ Bir haftadır gece gündüz esnafımızı gezerek Aysel Teyze için yardım topladık. Özellikle konuyu sosyal medyadan duyurarak geniş kitlelere ulaştık. Bizlere destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay olmak üzere, tüm hayırseverlere, esnafımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Son gün olan bugün Elhamdülillah 16 bin TL’yi banka hesabına yatırdık” dedi. Mutluluğu gözlerinden okunan ve paranın hesaba geçilmesiyle birlikte gözyaşlarına hakim olamayan 61 yaşındaki Aysel Baki”tek isteğim ölmeden önce hacca gidebilmekti. Bana destekte bulunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10