Şehit Zülfi Çalışkan Z kütüphanesi açıldı

İçişleri Bakanlığı ÇOGEP (Çocuk ve Gençleri Koruma Programı) Projesi kapsamında Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Muratlıâ€??

Tekirdağ 23.02.2018 19:29:00 0
Şehit Zülfi Çalışkan Z kütüphanesi açıldı

Öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini artırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, öğrencileri suç ortamlarından uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, emniyet teşkilatı ile bölge insanı arasında diyaloğu artırmak ve bilinçli nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla yapılan Z kütüphanesinin açılış törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Muratlı Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Şehit Zülfü Çalışkan’ın ailesi, İlçe yöneticileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNEMLİ BİR İŞE İMZA ATTI

 

Açılış konuşmaları, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ; “Bugün burada İl Emniyet Müdürlüğümüzle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün birlikteliğini pekiştiren ve Emniyet Müdürlüğümüzün sadece asayiş ile güvenlik değil aynı zamanda sosyal sorumluluk alanında da önemli bir işe el atmasından dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.  

 

BÖYLE PROJELERE İHTİYAÇ VAR

 

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve daha iyi bir eğitim alabilmelerini sağlamak için böyle projelere ihtiyaç olduğunu belirten Vali Ceylan; ‘’İlimiz açısından bizim en öncelikli konumuz eğitim.  Gelecekte bu ülkeyi yönetecek olan yavrularımızı en iyi şekilde yetiştirmek ve eğitmek her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ileride karşılaşabilecekleri sorunları ortadan kaldırabilecek nitelikte yetiştirmek için gayret sarf etmemiz gerekiyor. Okumak ve okuma alışkanlığını kazandırmak çok önemli. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz ve aynı zamanda başka bir anlam ifade eden Emniyet teşkilatında görev yaparken şehit olan Zülfü Çalışkan’ın adının verilmesi bu yapılan hizmete ayrı bir anlam kazandırıyor. O açıdan Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.  Yapılan açılışın ardından katılımcılar Z kütüphanesini gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

 

Z KÜTÜPHANE NEDİR?

 

Zenginleştirilmiş kütüphaneler (Z Kütüphane);  zekâ oyunları, okuma ve dinleme materyallerinin bir arada bulunduğu sesli ve elektronik kitaplar gibi alternatif okuma seçeneklerinden öğrencilerin faydalanabildiği, taşınılabilir raflarıyla, ahşap ve kumaş malzemelerle kaplanmış duvarlarıyla, estetik ve pedagojik açıdan uygun renkleriyle çocuklarda okuma alışkanlığı ve zevki uyandıran, onları kütüphaneye çekecek yerler şeklinde tasarlanan mekanlardır.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10