Yetkililer: İddialar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor

Geçtiğimiz ocak ayında bir televizyon programına konuk olan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel'in telefonuna gönderilen bir haberde "büyükşehir belediyesinin denize vidanjör ile boşaltÄ

Tekirdağ 5.03.2018 20:32:00 0
Yetkililer: İddialar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor

Bunun üzerine açıklama yapan TEKSİ Genel Müdürlüğü yetkilileri Haberde gösterilen fotoğrafın TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Kombine temizlik araçları ile yağmur suyu kolektör hattı temizliği esnasında çekilmiş bir fotoğraf olduğunu belirterek, denize vidanjörle atıksu boşaltıldığı iddialarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

 

Geçtiğimiz ocak ayında bir televizyon programına konuk olan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’in telefonuna gönderilen bir haberde “büyükşehir belediyesinin denize vidanjör ile boşaltım yaptığı” ifadesi kullanılarak konu ile ilgili fotoğraf gösterildi. Bunun üzerine TEKSİ Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

 

‘’HATLARIN BAKIM, ONARIM VE TEMİZLİK İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR’’

 

Haberde gösterilen fotoğrafın TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından Kombine temizlik araçları ile yağmur suyu kolektör hattı temizliği esnasında çekilmiş bir fotoğraf olduğunu kaydeden TEKSİ Genel Müdürlüğü yetkilileri; ‘’Yayın esnasında bahsedilen çalışma bir kanalizasyon şebekesi müdahalesi değildir. Denize boşaltım yapıldığı iddia edilen ve denizde görünen hortum kombine temizlik aracının döküm hortumu değil, vakum (emiş) hortumudur. Döküm hortumu araç üzerinde sarılı turuncu renkte olup, vakum esnasında açılmamaktadır’’ dedi. Zira yağmur suyu kolektör hatları denize mansaplı olduğundan, kolektör hatlarından gelen her türlü arıtmaya tabi olmayan yer altı suları, yağmur suları, biriken kum, mil vb. malzemeler doğal olarak denize deşarj olmaktadır diyen yetkililer; ‘’Genel Müdürlüğümüz yağmur suyu hatlarının içerisinde biriken malzemelerin hat içindeki su akışını engellememesi ve yağışlar esnasında meydana gelebilecek olası sel baskınlarının önüne geçebilmek amacıyla periyodik olarak hatların bakım, onarım ve temizlik işlemlerini gerçekleştirmektedir’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’DENİZDE KİRLİ BİR GÖRÜNTÜYE SEBEBİYET VEREMEMEK AMACIYLA ÇALIŞMALAR YAPILIYOR’’

 

Haberde belirtilen ve fotoğrafın çekilmiş olduğu 24.12.2017-25.12.2017 tarihlerde kombine temizlik aracı ile yağmur suyu kolektör hattının periyodik temizliğinin gerçekleştirildiğini kaydeden yetkililer; ‘’Çalışma esnasında, hat içerisinde birikerek su akışına engel olan ve sel baskınlarına sebebiyet veren kum, mil vb. arıtmaya tabi olmayan malzemeler kombine araç ile temizlenerek, denizde kirli bir görüntüye sebebiyet verememek amacıyla kombine araç vakum hortumu ile denize mansap kısmında araç içerisine alınmaktadır’’ dedi.

 

BU TÜR SPEKÜLATİF HABER VE YORUMLARDAN KAÇINILMASI GEREKİR

 

Denize vidanjörle atıksu boşaltıldığı iddialarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığını ifade eden yetkililer; ‘’TESKİ Genel Müdürlüğü olarak doğaya ve çevreye duyarlılık bilinci ile Kanun ve Yönetmeliklere uygun hareket edilmekte, konu hakkında personel düzenli olarak bilgilendirilmekte ve kesinlikle denize atıksu dökümleri gerçekleştirilmemektedir. Bilgi noksanlığına dayanan, kurumumuzu zan altında bırakmaya ve vatandaşlarımızın kafasını karıştırmaya yönelik bu tür spekülatif haber ve yorumlardan kaçınılması gerekir’’ dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10