Kozuva: Yılmaz kendini acındırıyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, dün odada basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çerkezköy 5.03.2018 20:38:00 0
Kozuva: Yılmaz kendini acındırıyor

Eski meclis üyesi Rahmi Yılmaz’ın meclis üyeliğinin, kendi devamsızlığı nedeniyle kendiliğinden düştüğünü ifade eden Kozuva“ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın meclis üyelerine, meclis başkanına ve yönetim kurulu üyelerine ‘beni üyelikten attılar’ diye iftira atıyor ve kamu oyuna acındırma rolü yapıyor. Herkes iş üretenlerle laf üretenleri çok iyi biliyor” dedi.

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının eski meclis üyesi Rahmi Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında odayı yaralayıcı, töhmet altında bırakıcı itham ve iddialarda bulunduğu kaydeden ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva“ Zaporijya dönüşü, değerli kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından bu basın toplantısını yapma gereği doğmuştur.Bildiğiniz gibi geçtiğimiz meclis toplantılarına devamsızlığı sebebiyle oda meclis üyeliği kendiliğinden düşen bu şahıs, Odamızı idari mahkemeye vererek meclis üyeliğini devam etmek istemiştir. Ancak Oda’nın İstanbul Bölge Mahkemesine itirazı ve üst mahkemenin verdiği kararla bu yürütme durdurulmuş ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasınca alınan kararın hukuka aykırı olmadığına karar verilmiştir.Zaten mahkemede yazılan gerekçe ve açıklamaları, şeffaf bir yönetim anlayışıyla tüm basınımızla ve kamuoyuyla paylaştık.Fakat bu kimse, bu karardan sonra yine ısrarla kamuoyunu ve değerli üyelerimizi yanıltmaya yönelik art niyetli ve maksatlı açıklamalar yapmıştır.Kendisinin bizim tarafımızdan meclis üyeliğinin düşürüldüğünü iddia etmiştir. Mahkemeye baskı uyguladığımız gibi asla kabul edilemez çirkin bir iddiada bulunmuştur.Biz her konuda olduğu gibi bu konuda da şeffafız” diyerek basın mensuplarına Rahmi Yılmaz’ın meclis üyeliğinin düşürüldüğü 25.madde hakkında bilgiler verdi.

 

“ACINDIRMA ROLÜ YAPMAKTADIR”

 

Kozuva“ Kimsenin meclis üyeliği, kendi devamsızlığı nedeniyle kendiliğinden düşmüştür, düşürülmemiştir. Bu mevzuatı kendisi de çok iyi bilmektedir. Buna rağmen şimdi kamuoyuna acındırma rolü yapmaktadır.Daha üzüntü verici ve ayıp olanı ise mahkemeleri töhmet altında bırakacak şekilde bizim mahkemelere baskı uyguladığımız iddiasıdır.Bir yerlere baskı uyguladılar gittiler bu kararı aldırdılar ne demektir?Bu ne kadar çirkin bir iftarıdır.Madem baskı uygulanıyorsa yerel mahkemeye niye uygulanmamıştır?Yani kendi lehine karar verilince mahkeme tarafsızdır; kendi hukuksuzluğu ortaya çıkartılınca baskı yapılmıştır.İşte çarpık zihniyet budur. Biz bu yanar döner durumlara ilk defa şahit olmuyoruz. Aynı şekilde bu kimse, işine geldiğinde kendisinin TOBB delegesi olduğuyla övünmektedir. İşine gelmediğinde ise “Oda yönetimleri ne isterse ona göre karar veriyor” diyerek “TOBB’a güvenmiyorum” diye açıklama yapmaktadır. Basındaki açıklamalarına bakın göreceksiniz.Ve şimdi de, Güvenmediği, inanmadığı TOBB’a bağlı bir Oda seçiminde başkan adayı olduğunu açıklamaktadır.Gelmediği meclise üyeliği, inanmadığı TOBB’a Oda Başkan adaylığı, işine gelmeyen mahkemeye baskı iftirası… Bu nasıl bir kişilik anlayışıdır, bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

 

“KİM NEYİ SAKLAYACAKMIŞ “

 

Yılmaz’ın kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir komik iddiasının daha olduğunu ifade eden Kozuva“ Kendisi meclise niçin alınmıyormuş biliyor musunuz? Mecliste yapılan harcamalar kendisinden kaçırılacakmış. Bu odanın meclis toplantıları zaten basına açık yapılmıyor mu? Her şey açık ve şeffaf bir şekilde basının gözü önünde konuşulup tartışılıp oylanmıyor mu?

Bütün rakamlar bütün alınan kararlar değerli basınımızca takip edilmiyor mu?

 

O zaman ondan kim neyi saklayacakmış?Esas kendisi, meclis toplantılarına gelmeyerek kendi görevine saygısızlık etmiştir.Zaten bu ismin öteden beri en iyi bildiği şey sorun çıkartmak, kavga çıkartmak; polemik yaparak gündeme gelmektir.Kanunlara ve mevzuatlara rağmen, kendi görevini kendisi aksatmasına rağmen, sorumsuzluğu sebebiyle mahcup olması gerekirken, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının değerli meclis üyelerine ve bu onurlu meclisin başkanına ve yönetim kurulu üyelerine “beni üyelikten attılar” diye iftira atmakta ve kendini acındırıyor. Çevresinde inandırdığı iyi niyetli insanlar sayesinde kendisini aday olduğu gruptan çıkartmayı amaçlamaktadır” dedi.

 

GÜNDEM OLMA DÖNEMİ GERİDE KALDI

 

Artık kimsenin bu tür acındırma söylemlerine, ucuz vaatlere inanmadığını söyleyen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva Üyelerimiz Ticaret ve Sanayi Odası’ndan kendisine vizyon kazandırmayı bekliyor, kendisini piyasalara açmayı bekliyor, uluslararası firmalarla ticaret yapmak için kapı aralanmasını bekliyor. Çok şükür odamız da, bu anlamda Türkiye’de ve dünyada böyle başarılı bir ivme yakaladı. Artık bu oda, kurumsal kimliğini çoktan tamamladı. Dolayısıyla artık bu odanın kavga çıkaranlarla, kişisel polemiklerle gündem olma dönemi geride kaldı” dedi.

 

“DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA İLERLEYECEK”

 

Her şeyin açık ve şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen Kozuva, “Herkes “iş üretenlerle laf üretenleri” çok iyi biliyor. İnşallah bundan sonra da yine el ele gönül gönüle  üyelerimizin teveccühüyle, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10