''3 bin 544 kişiye ulaşıldı''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuma Yazma Seferberliği" projesi kapsamında Tekirdağ il genelinde şu ana kadar 3 bin 544 kişiye ulaşılırken 222â??

Tekirdağ 6.03.2018 20:01:00 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” projesi kapsamında Murat Hüdavendigar İlkokulu’nda okuma yazma kursu açılış töreni düzenlendi.

 

KİMLER KATILDI?

 

Törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan’ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve kursiyerler katıldı.

 

TEKİRDAĞ’IN TÜM İLÇELERİNDE KURSLAR BAŞLADI

 

Programda açılı konuşmasını Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan yaptı. Ceylan, okuma yazma bilmeyen vatandaş kalmayıncaya kadar çalışmaların devam ettirileceğini dile getirerek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığımızca bir okuryazarlık seferberliği başlatıldı. Bu seferberlik çerçevesinde bizler de ilimizde bu konuda çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütmeye başladık ve dün itibari ile ilimizdeki bütün ilçelerimizde Halk Eğitim Merkezlerimiz vasıtası ile kurslarımız açıldı’’ dedi.

 

KURSLAR İKİ KADEMEDE VERİLECEK

 

Ceylan kurslarda okuryazarlık bilmeyen vatandaşlara yönelik çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek; ‘’Bu çerçevede birinci ve ikinci kademe şeklinde birinci kademede hiç okuma bilmeyen vatandaşlarımız ikinci kademede ise okuma yazma bilip ilkokul diploması alabilmesi amacı ile kurslarımızı sürdürüyoruz. Toplam bu kurslarımızda 120 saatlik kurs dışında bundan sonra 80 saatlik hızlandırılmış okuryazarlık kursları planlanacak ve il genelinde okuryazar bilmeyen hiç kimse kalmayana kadar da bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz’’ dedi.

 

TEKİRDAĞ TÜRKİYE ORTALAMALARININ ÜZERİNDE BİR RAKAMDA

 

Bu zamana kadar 3 bin 544 kişiye ulaşıldığını kaydeden Ceylan; ‘’Bu 3 bin 544 kişinin şu an bin 569 vatandaşımız kurslara başlamış durumda bunları daha da arttırarak tespiti yapılan bütün vatandaşlarımızı kurslarımızda okuma yazma öğretmek için gayret sarf ediyoruz. Bu konuda Tekirdağ gerçekten Türkiye ortalamalarının üzerinde bir rakamda ve bunu daha da hızlı bir şekilde bütün arkadaşlarımızla birlikte başarmayı hedefliyoruz ”dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10