Kuyumcularda 8 Mart beklentisi

Son aylarda altın piyasasındaki yaşanan yükseliş nedeniyle sakin günler geçiren kuyumcular, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde az da olsa durgun giden işlerinde bir günlük bir hareket yaşayacaklar?

Çerkezköy 6.03.2018 20:04:00 0
Kuyumcularda 8 Mart beklentisi

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ BEKLENTİSİNDEYİZ

 

Çerkezköylü kuyumcular altın fiyatlarında görülen yükselme nedeniyle satışlarının büyük ölçüde düştüğünü, geçtiğimiz Şubat ayı içinde 14 Şubat Sevgililer Günü’nde az da olsa bir satış yaptıklarını ve şimdi de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de biraz da olsa iş yapma umudu olduklarını belirtti.  Altıntaş Kuyumculuk Müdürü Muzaffer Seyhan, “ Atında yaşanan yükseliş nedeniyle alımlar şu an için çok durdu. Ancak ihtiyacı olan ya da cemiyeti olanlar bir şeyler almaya çalışıyor. Ayrıca ülke gündeminde yaşanan sıcak gelişmeler dolayısıyla altın fiyatlarındaki artış ülke şartlarının normale dönmesi ile yerini düşüşe bıraktığında sektörümüz hareket kazanacağını umuyoruz.”dedi. Turkuaz Kuyumculuk Satış Temsilcisi Uğur Akça da  “Altın fiyatlarındaki yükseliş hem bizleri hem de vatandaşı etkiledi. İhtiyacı ya da cemiyeti olmayan vatandaşlar kuyumculara uğramıyor bile. Şimdi tek beklentimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sektörde bir hareketlilik yaşanabilir umudundayız” dedi.  

 

ALTINDAKİ YÜKSELİŞ BİZLERİ DE ETKİLEDİ

 

Çerkezköy Kuyumculuk Sahibi Saim Turlin ise, “Genellikle de tahmin etmediği şekilde bir yükseliş gösteren altın fiyatları vatandaşları olduğu kadar sektörümüzü de etkiledi.  Önceki yıllarda vatandaşlar normal zamanların dışında özellikle özel günlerde altın alımını yapıyordu. Ancak fiyatların yükselmesi ile bu alımlar durdu. Vatandaşlar ancak çok yakının bir cemiyeti olduğunda altın alımı yapıyor. Bayramın ardından devam eden düğünler ile birlikte şubat beklentilerimizde umduğumuzu bulamadık. Şimdi tek umudumuz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Fazla da umudumuz yok ama yinede bir şeyler olur diye umut ediyoruz.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN  


0282 726 91 91
0282 747 65 10