Seçim öncesi son toplantı yapıldı

Nisan ayında yapılacak Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesinde mevcut yönetim ile yapılan son meclis toplantısı yapıldı.

Tekirdağ 7.03.2018 20:21:00 0
Seçim öncesi son toplantı yapıldı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Tekirdağ TSO Meclis Başkanı Mustafa Özden, Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Tekirdağ TSO Meclis Üyeleri katıldı.

 

AÇILIŞ  KONUŞMASINI ÖZDEN YAPTI

 

Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Tekirdağ TSO Meclis Başkanı Mustafa Özden, “Sizleri Meclis Divanı adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 2018 Şubat ayı meclis toplantısını açıyorum. Toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

 

TEKNOPARK HİZMET BİNASI’NIN İHALESİ 9 MART’TA YAPILACAK

 

Konuşmasına Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili konuşma yaparak başlayan Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay; ''Türkiye tarafından yürütülen Zeytin Dalı harekâtında görevli askerlerimizin Allah yardımcısı olsun, yüreğimiz kahraman askerlerimizle atıyor. Harekât sırasında yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyor, hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum'' dedi.  Tekirdağ TSO olarak yürüttükleri projelere ait bilgileri paylaşan Günay; ''Odamız ve Ticaret Borsamızın ortaklığında üniversitemizin içerisinde hayata geçirilecek Teknopark Hizmet Binası’nın yapımı ile ilgili ihale 9 Mart’ta yapılacaktır. Bu hususta geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü’ye bir ziyaret gerçekleştirdim, kendileri projemiz için bakanlık bünyesinde destek yapılması konusunda hibe sözü verdi ve projemizin önemli olduğunu vurguladı. Ben tekrar sizlerin huzurunuzda Bakanımız Özlü’ye teşekkür ediyorum'' dedi.

 

12 ADET GİRİŞİMCİLİK KURSU İLE 300 KURSİYERE EĞİTİM VERİLECEK

 

Günay; ''Diğer yandan okulumuzun inşaatı hızla yükseliyor, kısa zaman içerisinde Temmuz ayı gibi de Valiliği’mize teslim etmiş olacağız.  İŞKUR ile imzaladığımız protokol neticesinde 1 Şarköy, 1 Muratlı ve 10 tane de Süleymanpaşa’da olmak üzere toplamda 12 adet girişimcilik kursumuzla 300 kursiyerimize eğitim vereceğiz. Lojistik OSB ile alakalı olarak da odamız, belediyelerimiz ve valiliğimizle ortaklaşa çalışmalarımız hızla ilerliyor. Aynı şekilde fuar ve kongre merkezimiz ile ilgili çalışmalarımız yapıldı, yer tahsisi için onay beklenmektedir. Tekirdağ TSO olarak şehrimizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sunacak çalışmalar yapıyor, şehrimiz için bölgemiz ve ülkemiz için mesai harcıyoruz. Bu vesileyle yönetim kurulu ve meclis üyelerimize destek ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Tekirdağ TSO meclis toplantısı, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu’nun faaliyet raporu, gelir – gider hesapları, gelen – giden evraklar, Tekirdağ TSO olarak yapılan ve devam eden projelerle ilgili bilgilerin aktarılması gibi konuların meclise sunumu ile devam etti.

 

DİLEK VE TEMENNİLER BÖLÜMÜNE GEÇİLDİ

 

Toplantının sonunda dilek ve temenniler bölümünde meclis üyelerine bir sunum gerçekleştiren Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Günay sunumunda, Türkiye ekonomisi, ekonomimizin yükselmesi için yapılması gerekenler, şirket kuruluş işlemleri, çalışma hayatı ve istihdam, icra-iflas mevzuatı, dış ticaret, finansman erişimi, ticari uyuşmazlıklar, SGK teşvikleri, yerli otomobil çalışmalarında son durum, mesleki yeterlilik ve iş sağlığı güvenliği gibi konu başlıklarında açıklamalarda bulundu. Sunumun ardından 2018 Şubat ayı meclis toplantısı sona erdi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10