BAL 12.Grupta gollü hafta

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12.Grupta 21.hafta oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor'un bay geçtiği haftanın en önemli karşılaşmasında lider Altınova

7.03.2018 20:23:00 0
BAL 12.Grupta gollü hafta

Ligde oynanan altı karşılaşmada toplam 23 kez fileler havalandırılırken, maç başına ise gol ortalaması 3.8 oldu.

 

LİDER UZATMALARDA GÜLDÜ

 

Bölgesel Amatör Lig 12. Grup'ta lider Altınova Belediyespor ile deplasmanda karşılaşan Sultangazispor 90+6. Dakikada yediği gol ile sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.Hersekzade Ahmet Paşa Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Samet Kaan Keskin, Enes Biroğlu, Kadir Devrim ve Tolga Tugay İnan hakem triosu yönetti.Karşılaşmaya her iki ekip de kontrollü başlarken konuk ekip Sultangazispor mücadelenin 5. Dakikasında Samet ile ceza sahası içerisine girdi. Altınova Belediyespor savunmasının Samet’e yaptığı müdahale sonrasında müsabakanın hakemi Samet Kaan Keskin, pozisyonu görmezden gelerek devam kararı verdi. Sultangazisporlu futbolcular bu kararın ardından hakeme uzun süre itiraz etti.

 

Karşılaşmanın 32. Dakikasında ev sahibi ekibin bir şutu direkten oyun alanına geri döndü. İlk yarı 0-0 bitti.Mücadelenin ikinci yarısı sağanak yağmur altında başladı.Karşılaşmanın 61. dakikasında müsabakanın orta hakemi Sultangazispor’un en etkili ismi Samet Şenol’u tartışmalı bir karar sonucu direk kırmızı kartla oyundan ihraç etti ve konuk ekip sahada 10 kişi kaldı. Mücadeleye 10 kişi devam eden konuk ekip Sultangazispor karşısında etkili ataklar yakalayan Altınova Belediyespor 64. Dakikada çok net bir gol fırsatından yararlanamadı. Karşılaşmanın 66. Dakikasında ev sahibi ekipte Coşkun ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundan ihraç edildi. Mücadelenin 88. Dakikasında Sultangazispor kalesinde yaşanan pozisyonun ardından top oyun alanını terk etti. Top oyun alanı dışında iken topun peşine koşan Ramazan dengesini kaybederek Altınova Belediyesporlu bir futbolcuyu istem dışı yere düşürdü. Müsabakanın hakemi bu pozisyonun ardından penaltı noktasını göstererek büyük tepki çekti.Penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Emin’in şutunda top direğe çarparak oyun alanını terk etti. Karşılaşmanın normal süresinde gol sesi çıkmadı. Mücadelenin dördüncü hakemi karşılaşmanın sonuna 6 dakika ekledi. Ev sahibi ekip 90+6. Dakikada Burak Emirhan’ın kafa golü ile 1-0 öne geçti ve karşılama bu skor ile sonuçlandı.

 

İSTANBUL DERBİSİNDE GALİP ÇIKMADI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta iki İstanbul takımının karşılaşmasında kazanan çıkmadı. Çıksalınspor – Gaziosmanpaşa maçında müsabaka başladığı gibi 0-0 eşitlikle sona erdi. Karşılaşmanın ilk yarım saatinde Beyoğlu temsilcisi müdafayı ön planda tutarken, Deplasman temsilcisi topa daha çok sahip oldu. Kayganlaşan zeminde top kontrolü zor olduğundan ekipler posizyona girmekte zorlandı. 42.dakikada müsabakanın en tehlikeli atağını ev sahibi gerçekleştirdi. Yunus Topal sol çaprazdan çalımla ceza sahası içersine girdi. Aynı futbolcu Okan ve Semih müsait olduğu halde pas vermeyip, çaprazdan şut vurmayı deneyince meşin yuvarlak az farkla auta gitti. 45.dakikada bu sefer Yeşil- Kırmızılılar gole yaklaştı. Samet Yüksel penaltı üzerinde yaptığı kafa vuruşu az farkla üst direği sıyırarak auta gitti. İlk yarı bu posizyonun devamında tamamlandı. 0-0 İkinci yarıda müsabaka orta saha mücadelesi içersinde geçti. Kayda değer bir tek posizyon gözümüze çarptı. Evren Kürkçü’nün frikik atışını Cem Altınok parmaklarının uçlarıyla meşin yuvarlağı kornere gönderdi. Karşılaşma başladığı gibi 0-0 biterken, bu skor ev sahibine yaramazken, Gaziosmanpaşaspor, Sultangazispor ile olan puan farkını 3’e düşürdü.

 

EDİRNE’DE GOL DÜELLOSU

 

Edirnespor kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Yalova Kadıköyspor karşısında uzatma dakikalarında yediği gol ile sahadan 1 puan ile ayrıldı.Yoğun yağışlar nedeni ile zorlaşan sahada Yalova Kadıköyspor ile karşılaşan Edirnespor zorlu maçtan 1 puan ile ayrıldı. Maça her iki takımda galibiyet için başladı. İlk dakikalarda iki takımda karşılıklı ataklarla gol aradı ancak ilk golü Yalova Kadıköyspor buldu. 22. Dakikada Rıza Burak düzgün bir vuruş ile topu ağlara gönderdi. Golden iki dakika sonra ise Yunus Namdar skoru eşitledi. Bu dakikadan sonra Edirnespor ataklarını sıklaştırdı ve 32. Dakikada Uğur Kapısız galibiyet golünü attı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre ev sahibi ekip Edirnespor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci yarıya atak başlayan taraf Edirnespor oldu. 52. Dakikada yine Uğur Kapısız takımının üçüncü golünü kaydetti. Bu golden sonra konuk takımı beraberlik için ataklara başladı ve 73. Dakikada Can Othan golü buldu. 3-2. Bu dakikadan sonra ise konuk takım beraberlik için atak üzerine atak yaptı ve uzatma dakikalarında Salih Kaan Kaplan’ın golü ile beraberliği sağladı. Uzatma dakikalarında başka gol olmayınca iki takım birer puanı paylaştı.

 

YENİ ÇANSPOR ÜÇ PUANI ÜÇ GOLLE ALDI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 12.Grupta mücadele eden Lüleburgazspor deplasmanda konuk olduğu Yeni Çanspor’a 3-0 mağlup oldu. Çan İbrahim Bodur Stadyumunda 4 Mart Pazar günü saat 14.00’da alt sıraları yakından ilgilendiren mücadelede Yeni Çanspor ile Lüleburgazspor karşı karşıya geldi. Ligde istediği sonuçları bir türlü alamayan Lüleburgazspor ligde tek galip geldiği takıma konuk oldu. Evinde iyi bir grafik çizen Yeni Çanspor ise Lüleburgazspor’a karşı rahat bir oyun sergileyerek maçtan 3-0 galip ayrıldı.Bu sonuçla 5 puanlı Lüleburgazspor bir maçta daha puan kaybetmesi durumunda matematiksel olarak küme düşmesi kesinleşecek. Yeni Çanspor ise puanını 19’a yükseltmeyi başardı.

 

ÇORLUSPOR KAÇTI, BİGASPOR YAKALADI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligin 21.haftasında Çorluspor evinde Bigaspor’u konuk etti. Çorluspor 1947 Bigasporla 3-3 berabere kaldı ve puanlar paylaşıldı. Çorluspor 1947 karşılaşmanın 12’inci dakikada Furkan’ın müthiş frikik golü ile öne geçse de gol sevinci iki dakika sürdü. Bigaspor golcüsü Cenk’in sağdan getirdiği topta yaptığı ortada Serkan Söylemez ters vuruş ile kendi ağlarını havalandırdı ve skora denge geldi.27. dakikada Çorluspor 1947’nin kullandığı korner atışında topa iyi yükselen Serkan Söylemez bu kez rakip fileleri havalandırarak sarı kırmızılıları bir kez daha öne geçiren golü attı.Golden sonra rakip kaleye yüklenen Bigaspor üst üste net pozisyonlarda kaleci Murat’ı geçemedi.41. dakikada Çorluspor 1947’nin sakatlık pozisyonu sonrası sahada 10 kişi mücadele ettiği dakikada Bigaspor atağında arka direkte kafayı vuran Mehmet maça yeniden dengeyi getirdi.Golden sonra da atak geliştiren Biga temsilcisi Cenk ve Mehmet’in net pozisyonlarında yine kaleci Murat’a takılarak öne geçme fırsatlarını değerlendiremedi.İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre karşılıklı kaydedilen gollerle 2-2 sonuçlandı.

 

İkinci 45 dakika daha dengeli başlarken 55. dakikada Serkan’ın Biga filelerine gönderdiği top ofsayt gerekçesi ile hakem tarafından iptal edildi. Orta saha mücadelesi şeklinde devam eden maçın 80. dakikasında Çorluspor 1947 Serkan’ın attığı gol ile maçta bir kez daha öne geçmeyi başardı 3-2. Serkan Söylemez bu golle bir gol kendi kalesine 2 gol rakip filelere göndererek ilginç bir istatistiğe imzasını atmış oldu. Artık maç bu skorla tamamlanacak diye düşünülürken, 90+’da Bigaspor atağında son vuruşu sert ve düzgün bir şutla yapan Gökay Çorlu filelerini bir kez daha havalandırarak skora bir kez daha denge getirdi. Gökay bu golün ardından bir de boş kaleye topu yuvarlayamayınca Bigaspor adına galibiyet şansını değerlendiremedi ve mücadele 3-3 eşitlikle sona erdi.

 

YEDİ GOLLÜ MAÇTA GÜLEN UZUNKÖPRÜSPOR

 

Haftanın bir diğer gollü karşılaşmasında ise Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor ile Uzunköprüspor karşı karşıya geldi. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşma gol sağanağı şeklinde geçti. Kalan dakikalarda rakibine göre daha az yapan Uzunköprüspor karşılaşmadan 4-3 galip ayrılarak puanını 27 yaparken, Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor ise ligde sekizinci mağlubiyetini alarak 23 puanla dokuzuncu sıraya geriledi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10