Ergene meclisi toplandı

Ergene Belediye Meclisi Mart ayı olağan meclis toplantısı Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında Ulaş Hizmet Binasında yaptı.

Ergene 8.03.2018 20:29:00 0
Ergene meclisi toplandı

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Gün birlik, beraberlik günüdür. Afrin’de mücadele eden tüm Mehmetçiklerimizin Allah yardımcısı olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum’ ifadelerine yer vermesinin ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla meclis toplantısına katılan kadınlara eşarp ve karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

 

MEMUR KADROLARINDA DERECE DEĞİŞİKLİĞİ HUSUSLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Yoklama ve önergelerin görüşülmesinin ardından 6 gündem maddesi görüşülmek üzere gündem maddelerine geçildi. Emlak İstimlak Müdürlüğünün 75 sayılı yazısına konu olan Yulaflı Mah. 113 ada 1 parsel 3.312,67 m2 yüzölçümlü taşınmaza halı saha yapılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi oy birliği ile kabul edilmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün yazısında belirtilen mevcut dolu memur kadrolarında derece değişikliği hususları görüşülerek kabul edildi.

 

8 ADET TAŞINMAZIN SATILMASI HUSUSU GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündem maddelerinden bir tanesi olan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 72 sayılı yazısına konu olan iç borçlanma yapılması hususu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Yazı İşleri Müdürlüğünün yazısına konu olan Rusya’da termik santrallerin çevreye etkileri, imar, şehircilik  ve belediye hizmetlerini inceleme ve tetkik gezisine katılım yapılmaması oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 119 sayılı yazısına konu olan Marmaracık, Ahimehmet, Esenler, ve Yulaflı Mahallerinde bulunan toplam 8 adet taşınmazın satılması hususu oy çoğunluğu ile kabul edildi. Komisyondan gelen raporların görüşülmesi ile birlikte meclis toplantısı sona erdi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10