Birlik ve beraberliğimizi koruyalım

Kızılpınar Mahallesi Hacı Yakup Caddesi'nde bulunan Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlenen törenle açıldı.

Çerkezköy 12.03.2018 08:41:00 0
Birlik ve beraberliğimizi koruyalım

Törende konuşan Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Gültekin; ‘’ Doğup büyüdüğümüz yöremize borcumuz. Sizleri can Erzincanımızın kültürüne ve bu bağlamda derneğimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Birliğimizin beraberliğimizin kardeşliğimizin pekişmesi için çaba göstermeliyiz’’ dedi.

 

Kızılpınar Mahallesi Hacı Yakup Caddesi’nde bulunan Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği düzenlenen törenle açıldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Dün saat 14:30’da yapılan açılış törenine Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Ümit Zengin, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Cancı, CHP Çerkezköy İlçe Sekreteri Cevdet Ayka ve dernek üyeleri katıldı.

 

AÇILIŞ KONUŞMASINI DERNEK BAŞKANI METİN GÜLTEKİN YAPTI

 

Açılış konuşmasını Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Gültekin yaptı. Gültekin; ‘’ Sayın Çerkezköy Belediye başkan yardımcım, siyasi partilerin değerli ilçe başkanları, sayın sivil toplum kuruluşları başkanlarım, sayın muhtarım, sayın yönetim kurulu üyelerim, saygıdeğer üyelerimiz, sevgili gençler, değerli misafirlerimiz, şahsım ve yönetim kurulum adına sizleri saygı sevgi ve muhabbet ile selamlıyorum. Erzincan İli ve Tercan İlçesi Çevre Köyleri Kültür Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneğimizin açılışına hepiniz hoş geldiniz’’ dedi. Derneklerin sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağı olduğunu vurgulayan Gültekin; Dernekler, birlikteliği dayanışmayı, yardımlaşmayı kültürel varlıkları ortaya çıkararak yaşatmayı ve geliştirmeyi amaçlayarak üyeler ve hemşeriler arası iletişim kurulmasını sağlar. Dernekler, sivil toplum katılımcılığın çoğulculuğun beraberliğin demokrasinin vazgeçilmez unsurudur’’ dedi.

 

TEMENNİMİZ 2018 YILI SONUNDA 500 ÜYEYE ULAŞMAK

 

Derneğin yaklaşık bir ay önce aktif bir şekilde çalışmalarına başladığını belirten Gültekin; ‘’Kısa zamanda büyük emekler verilerek açılan ve bugün bu noktaya gelen derneğimizin, üye sayısı da hızla katlanarak artmaktadır. Temennimiz çoğunluğunu Erzincan İli Tercan İlçesi’ne bağlı Başbudak Köyümüzün oluşturduğu üyeliklerimizin üye sayısı artması ve Çerkezköyümüzün önde gelen dernekleri arasında yerimizi almamızdır. Faaliyete geçtiğimiz günden bu yana 250’ye yakın üye sayısına ulaştık inşallah 2018 yılının sonuna kadar 500 üye sayısına ulaşmış olacağız. Yaptığımız araştırmalarda Çerkezköy’de ikamet eden sadece Başbudak köylü hane sayımız 132’dir. Derneğimiz kurarken sadece Erzincan ile sınırlı kalmadık. Yaptığımız incelemelerde gördük ki Tercan ilçemize ve başbudak köyümüze sınırlı olan ve Çerkezköyümüzde ikamet eden çok sayıda hemşerilerimiz var. Bu nedenledir ki derneğimizi kurarken çevre köyleri ibaresini unutmadık’’ dedi.

 

‘’SİZLERİ DERNEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM’’

 

Dernek merkezinin kendi mülkiyetinde hizmet vermesini istediklerini belirten Gültekin; ‘’Bunun için bir arsa alarak düğünlerimizin, özel gecelerimizin, yapılacağı aynı zamanda kadınlarımızın sosyal faaliyetlerinin ve gençlerimizin sosyal kültürel ihtiyaçlarının karşılanabileceği kendi binamızı yapmak istiyoruz. Doğup büyüdüğümüz yöremize borcumuz. Sizleri can Erzincanımızın kültürüne ve bu bağlamda derneğimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Birliğimizin beraberliğimizin kardeşliğimizin pekişmesi için çaba göstermeliyiz’’ dedi.

 

‘’KIZILPINAR'IN 3-5 YIL ÖNCEKİ HALİ İLE BUGÜNKÜ HALİ HAKİKATTEN FARKLI’’

 

Gültekin’in ardından konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, "Çerkezköyümüzün Kızılpınar Mahallesi’nde ikamet etmektesiniz.  Kızılpınar'ın 3-5 yıl önceki hali ile bugünkü  hali hakikatten farklı. Sevdamız Çerkezköy diye yola çıkan Sayın Başkanımız sevdasını özellikle Kızılpınar da pekiştirdi. Altyapısıyla, kaldırımıyla, üstyapısıyla, yollarıyla bir şekilde bunları biz seçim öncesi genelde 6 ay kala rötuşla değil, yaşayarak görerek bugünlere geldik’’ dedi.

 

‘’DERNEKÇİLİKTE ÖRGÜTLENMEK ÖNEMLİ’’

 

Dernekçilikte örgütlenmenin önemli olduğunu belirten Bayram; ‘’Tek tek gidip birilerinin kapısını aşındırmaktansa birileri sizin kapınıza gelsin. Taleplerinizi söyleyin. Sonuçta burada yaşıyorsunuz. Bu anlamda dernekçi bir kardeşiniz olarak Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı olarak her anlamda güzel şeylere yasalar çerçevesinde imza atıldığında hep yanınızda olacağıma söz veriyorum. Özellikle yönetim kurulana, Sayın Başkanımıza taşın altına elini koyduğu için teşekkür ediyorum. Sadece derneklere aidat bazında bakıldığından ücretler her ay 10 lira bir sigara parası anlamında bakılıyor. Bu değil mesele,  mesele buraya gelmeniz, birlik beraberlik içerisinde olmanız. Türkiye'nin geçtiği süreç zaten belli. Dernekler onlarca yüzlerce bir insanın bir araya geldiğinde güzel fikirler çıktığında ve bunu hayata geçirmek için sesini duyurma açısından çok faydalı kurumlar. Dolayısıyla STK'lar, dernekler zor işlerdir. Ama hep siyaset üzeri. İmzalar güzel şeylerin altına atıldığında özellikle siz üyeler bunu fark etmiş oluyorsunuz. Ben sayın başkanımızı, yönetim kurulunu ve değerli hemşerilerimiz, saygı değer üyelerimizi kutluyorum. İnşallah faydalı işlere imza atacağınıza inanıyorum. Her zaman yanınızda olduğumuzu  bildiriyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. "dedi.

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

 

Konuşmaların ardından derneğin açılışını yapmak üzere Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Dernek Başkanı Metin Gültekin, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı  ve dernek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte açılış kurdelesi kesildi. Ardından katılımcılara ikramlarda bulunulmasıyla tören son buldu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10