3 yılda 40 eser kazandırıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından  geleneksel hale getirilen 'Uluslararası Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'na, dünyaca ünlü heykeltıraşlar katılarak, birbirinden değerli heykeller yaparken Marmara Denizi'nin sahil ke

Süleymanpaşa 12.03.2018 22:22:00 0
3 yılda 40 eser kazandırıldı

Her yıl farklı temayla yapılan sempozyumda, geçen yıl 'müzik' temalı eserler ortaya konulurken son 3 yılda düzenlenen sempozyumda dünyaca ünlü heykeltıraşlar, yaklaşık 40 eser kazandırdı.

 

BU ŞEHRİN KÜLTÜRLE SANATLA VE TEKNOLOJİYLE KALKINACAĞINA İNANIYORUZ
 

 

Yeni bir belediye olduklarını belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; "Kimliğini arayan ve kendi kimliği üzerinden markalarını oluşturan şehir olma yolunda ilerliyoruz.  Üçüncü yılın sonunda, uluslararası heykel sempozyumlarında, Türkiye'nin tek temsilcisi olan 'Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu', şu ana kadar şehrimize 30'un üzerinde heykel bıraktı. Bunun yanında Türkiye'nin çağdaş heykeltıraşlarından edindiğimiz sanat eserlerine de baktığımız zaman bu sayı 40'ın üzerinde, koleksiyona sahip belediyeyiz. Bizim vizyonlarımızdan bir tanesi de kültür ve sanat vizyonudur. Biz, bu şehrin kültürle sanatla ve teknolojiyle kalkınacağına inanıyoruz. 4 yıldır son derece başarılı, kendisine güvenen ve güvenini boşa çıkarmayacak şekilde planladığımız yöntemle gidiyoruz’’ dedi.
 

HEYKELLER KONUSUNDA ZAMAN ZAMAN ELEŞTİRİLER ALIYORUZ

 

Heykeller konusunda zaman zaman eleştiriler aldığını da ifade eden Eşkinat, "Tabi ki insanlar alışık olmadığı süreçlerde bir direnç gösterebiliyorlar; ama siz yaptığınız işin kalitesinden ve doğruluğundan eminseniz o direnci tolere edersiniz ve haklıysanız sizi eleştiren insanlar da bir süre sonra yaptığınız işleri desteklemeye başlarlar. Bizde de süreç, böyle gelişti. Artık Süleymanpaşa, açık sanat galerisi haline geldi. Yurttaşlarımız, bundan son derece memnunlar. Olumsuz zaman zaman eleştiriler alsak da her gün niteliği artan sanat eserleri ile şehrimizi buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


 


0282 726 91 91
0282 747 65 10