Okuma Yazma Kursu 547 kursiyerle start aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde ülke genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kursları ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de devam ediyor.

Çerkezköy 13.03.2018 22:42:00 0
Okuma Yazma Kursu 547 kursiyerle start aldı

Çerkezköy’de 34 kursun açıldığını belirten yetkililer 547 kursiyerin okuma yazma kursuna başladığını kaydetti.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayelerinde ülke genelinde başlatılan okuma yazma seferberliği kursları ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de devam ediyor.

 

TOPLAM 34 KURS AÇILDI

 

Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada; ‘’Okuma yazma seferberliği kapsamında Çerkezköy’de ilçe merkezinde 23, Kızılpınar Mahallesi’nde 6,Veliköy Mahallesi’nde 3 ve 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda 2 olmak üzere toplam 34 kurs geçtiğimiz hafta içinde açıldı. Açılan 34 kursta toplam 547 kursiyerle eğitimlere devam ediyor. Okuma yazma seferberliği kapsamında kendi imkanları ile okuma öğrenenlere 5 adet 1. Kademe seviye tespit sınavı yapılıyor. Bu kapsamda 25 kursiyer belgelendirildi. Ayrıca 3 adet 2. Kademe Seviye tespit sınavı yapılarak 33 kursiyerin belge almaya hak kazandı. Okuma yazma seferberliği kapsamında kurslara devam eden ve belge alan toplam 602 kursiyere ulaşıldı’’ dedi.

 

‘’KAYMAKAM ABBAN KURSLARI ZİYARET ETTİ’’

 

Okuma yazma seferberliği kapsamında Çerkezköy İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan okuma yazma kurslarını ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ilk ziyaretini Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’nda açılan 2 okuma yazma kursunu  ziyaret etti . Kaymakam Abban’ın  okula gelişinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Okul Müdürü Ahmet Esat Aktaş,İlçe  Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman ve okul öğretmenleri karşıladı.

 

‘’HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM’’

 

Kaymakam Atilla Selami Abban Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’ndaki okuma yazma seferberliği kapsamında açılan iki kursuda ziyaret ederek kursiyerlerle görüştü ve kursiyerlere,”Okuma Yazma Seferberliğine katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Kısa zamanda hepiniz okuma yazma öğreneceksiniz ve nereye gitseniz neyin ne olduğunu öğreneceksiniz. Kamu kurumlarında da işleriniz olduğunda derdinizi rahatlıkla anlatacak ve çözüm bulacaksınız” dedi.

 

‘’YAŞLI KURSİYERLER OKULA YENİ BAŞLAMIŞ ÖĞRENCİLER GİBİ HEYECANLI‘’

 

Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu’ndaki kurslarda okuma yazma öğrenen 68 yaşındaki Beyze Şalpan ve 70 yaşındaki Güldalı Kaya’da gençliklerinde okuma yazma imkanı bulamadıklarını ve  anneanne ve babaanne olduklarını yaşlarının ilerlemiş olmasına rağmen öğrenmenin yaşı olmadığını belirterek okula yeni başlayan öğrenciler gibi çok heyecanlı ve okuma yazma öğrenecekleri içinde çok sevinçli olduklarını söylediler. En çok istediklerinin okuma yazma öğrendiklerinde kitap ve gazete okumak olduğunu söylediler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10