Akay: Vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, tek yön uygulamasına geçilen caddelerde orta refüjlerdeki ağaçların sökülmesine karşı çıkan AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe'ye sert tep

Çerkezköy 13.03.2018 22:49:00 0
Akay: Vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum

Orta refüj düzenlemesinin yüzde 20’lik kısmı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydeden Akay; ‘’AK Parti İlçe Başkanı ve yönetiminin, kendi beyanları ile çelişen yaptıkları kamuoyunu yanıltıcı ve aldatıcı tüm açıklamalarını vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum’’ dedi.

 

Tek yön uygulamasına geçilen caddelerde orta refüjlerdeki ağaçların sökülmesine tepki gösteren AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe’nin belediyeden tatmin edici cevap beklediklerini ifade etmesi üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’dan açıklama gecikmedi.

 

‘’ÇERKEZKÖY HALKI İLE PAYLAŞILDI’’

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararı ile Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile buna bağlı sokaklarda tek yön uygulamasına geçildiğini anımsatarak; “Yeni trafik sirkülasyonu Çerkezköy Belediye Meclisinde 01 Kasım 2016 tarihinde Belediye Meclis üyelerinin fikir ve düşüncelerine iki seçenekli olarak sunuldu, tüm Çerkezköy halkı ile paylaşıldı. Ayrıca 1 Kasım 2016 tarihindeki meclis toplantısında konuyla ilgili söz alan 3 Ak Partili, 1 Cumhuriyet Halk Partili üye ağaçların- orta refüjün kaldırılarak düzenleme yapılması yönünde görüş beyan etti’’ dedi.

 

294 AĞAÇ GÜÇLENDİRİLDİ

 

Vatandaşlardan ve kamuoyundan alınan yüksek çoğunlukta ağaçların kaldırılarak düzenleme yapılması görüşü neticesinde Temmuz 2017 tarihinden itibaren Öztrak Caddesi’nde ağaç söküm işlemlerinin başladığını belirten Akay; ‘’Toplam 294 ağaç sökülerek mezbahada bulunan depoda güçlendirildi. Önümüzdeki günlerde sokak, park ve bahçelerimizde dikimleri yapılacak. Atatürk Caddesi’nde iki etapta 106 ağaç söküldü. Bu ağaçlar Cengiz Topel ve Narin Caddelerine dikildi. Atatürk ve Öztrak Caddelerine 40-45-50 cm çapında çoğunluğu ıhlamur olmak üzere 120 ağaç dikildi ve dikimleri devam edecek’’ dedi.

 

‘’YAPILAN ÇALIŞMALARI AÇIKLAYACAĞIZ’’

 

Atatürk ve Öztrak Caddeleri ile ilgili yeni düzenleme çalışma hedeflerini nisan ayı meclisinde belediye meclisine, ardından esnafa ve vatandaşlara açıklayacaklarını belirten Akay; ‘’Alınan kararlar vatandaşlarımız görüş ve önerileri doğrultusunda ilerlerken orta refüj düzenlemesinin yüzde 80’i tamamlanmış ve yüzde 20’lik kısmı ile ilgili son etap tamamlanırken 12 Mart tarihinde AK Parti İlçe Başkanı ve yönetiminin, kendi beyanları ile çelişen yaptıkları kamuoyunu yanıltıcı ve aldatıcı tüm açıklamalarını vatandaşlarımızın takdirine bırakıyorum’’ dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10