Saray Çiftlik Bank'ta arama yapıldı

Jandarma ekipleri ile Saray Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri tarafından Saray'da bulunan Çiftlik Bank'a ait çiftlikte arama yapıldı. Yapılan aramada çiftliğin çalıÅ

Saray 14.03.2018 20:09:00 0
Saray Çiftlik Bank

Yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri çiftlikten ayrılırken Jandarma ekipleri ise çiftliğin çevresinde güvenlik önlemi aldı.

 

35’İNİN KULAK KÜPESİ OLMAYAN 50 BÜYÜKBAŞ HAYVAN BULUNDU

 

Öte yandan Saray Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz Şubat ayında ise Çiftlik Bank’a ait çiftlikte kulak küpesi bulunmayan hayvanların bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı. Ekiplerin önlem alınmasını istemesi üzerine Jandarma Komutanlığı’ndan tedbir almasının ardından Jandarma ve Saray Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri çiftliğin kapılarının kilitli olması üzerine Saray Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan arama kararıyla çiftliğe girildi. Yapılan aramada çiftlikte 35’inin kulak küpesi olmayan 50 büyükbaş hayvan bulundu. Büyükbaş hayvanlara ilişkin kulak küpesi ve veteriner raporu olmadığı için yasal işlem başlatılmasının ardından 35 hayvan emanet olarak çiftlikte bulunan çalışana teslim edildi. Aynı gün yapılan ikinci incelemede ise 50 hayvanın çiftlikten götürüldüğü tespit edildi.

 

İNCELEME BAŞLATILDI

 

Emanet olarak bırakılan 15’i kulak küpeli 50 hayvanın nereye götürüldüğüne ilişkin inceleme başlatıldı. Bölge sakinleri ise çiftlikten bir süre önce kamyonlar ile büyükbaş hayvanların taşındığını ifade etti.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10