''İSTİSMARIN DİNİ, DİLİ, IRKI, SİYASİ PARTİSİ YOKTUR''

Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü yöneticileri, dün saat 15.00'te Çerkezköy Belediye önünde çocuk istismarlarına karşı basın açıklaması yaptı.

Çerkezköy 15.03.2018 20:33:00 0

AÇIKLAMAYI KULÜP ADINA ASBAŞKAN HAYRİ VAROL YAPTI

 

Açıklamayı kulüp adına Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü As Başkanı Hayri Varol yaptı. Varol,  “Şimdi bu çirkin olayların faillerini elbette kimse sahiplenmeyecektir, hiç kimse bu lanet yaratıkların kendilerinden olduğunu kabul etmeyecektir. Caydırıcı yasaların bir an önce çıkartılması ve uygulamaya başlaması noktasında çok ivedi taleplerimiz vardır. Araçlarda uygulanan kış lastiği-yaz lastiği kanununu hiç beklentiye uğratılmadan, gecenin bir yarısında alelacele bir mesai ile çıkartan meclisin böylesi hayati bir konuda çok daha da acele etmesini talep ediyoruz. Ancak bazı durumların da toplumun kendi arasında kontrol altına alınabileceğine, bazı durumların da toplum içerisinde yasaklayıcı olunabileceğine inanıyoruz” dedi.

 

BİZE NE OLDU  

 

Varol insanlara da seslenerek, “Bize ne oldu. Peygamber Efendimizin ‘cennet bahçesinin gülleridir’ diyerek omuzlarında taşıdığı o yavruların, o sabi bebeklerin katillerini çıkartıyoruz içimizden? Bize ne oldu da, kız çocuklarını diri diri gömen cahiliye döneminin cahillerine karşı savaş başlatan Peygamberimizin izinden ayrıldık? Bize ne oldu ki, oyun bahçelerine, okul sıralarına yakışan, evlerimizin huzuru, sesleriyle hayatımıza neşe katan,  aileleri hayata bağlayan çocuklarımızı ya işçi ya da gelin eder olduk? Cahiliye devrine mi döndük? Bize bırakılan o büyük ahlak, töre, inanç, terbiye mirasını terk mi ettik? Dağların, taşların, toprağın utandığı, gökyüzünün ağladığı, yer tabakasının titrediği bu iğrençlikler karşısında sen rahat mısın ey insanlık? Bebek yaşta çocuklar dahi tecavüzlere maruz kalıyor. Cennetin anahtarı dediğimiz kadınlarımız katlediliyor, ya bir otobüs durağında, yada bir cadde başında film seyreder gibi seyrediyoruz. Bir otobüsten bir genç kızın kaçırılışını, bir başka otobüste engelli bir gencin birkaç genç tarafından ölesiye darp edilmesini oturduğun yerden kalkmadan bunları nasıl izledin ey insanlık?” dedi.

 

ŞİDDETE KARŞI SAVAŞ AÇ, İÇİNDE BARINDIRMA

 

Varol şöyle devam etti; “Mensubu olduğun siyasi partiye ya da parti liderine bir başkası olumsuz bir eleştiri getirdiğinde ortaya koyduğun sert ve ani tepkiyi çocuk istismarlarında, neden kadına olan şiddete karşı koymuyorsun. Tutmuş olduğun futbol takımına rakip takım taraftarı bir şey dediğinde ortaya koyduğun hiddeti ve de şiddeti çocuk istismarlarına karşı neden koymuyorsun. Tutkunu olduğun dizinin kahramanlarının ölümüne dahi yas tutuyorsun, gıyabi cenaze namazları kılıyorsun da, çocuklarımız en iğrenç saldırılara maruz kaldığında neden susuyorsun, sadece izliyorsun. Ayağa kalk da diril çocuk katillerine, kadın katillerine, güçlülerin güçsüzlere şiddetine karşı savaş aç. ‘6 yaşındaki kız çocuğu evlenebilir’ diyen sözde din adamının ağzının ortasına vur tokadı. Şort giydiği için genç kadınlarımıza şiddet uygulayanların suratına vur yumruğunu. Çocuklarımızı zehirleyen uyuşturucu satıcılarının kır bacaklarını. Kadını sadece bir cinsel obje olarak gören sözde din adamı, sözde profesör, bir meta olarak gören, tacir, reklam tasarımcıları, her kim varsa ayıpla, lanetle, barındırma içinde. Yasa yapıcıları da koruyucu yasalar çıkartmaya sen mecbur et”

 

MELEKLERİN KANATLARI KIRILMAZ

 

Varol açıklamasını şöyle tamamladı, “ Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü olarak gençleri, çocukları kötü alışkanlıklardan alıkoymak  ve spor yaptırarak, topluma faydalı bireyler haline getirmeye çabalayan bir spor kulübü olarak çocuklara karşı yapılan bu iğrenç saldırıları ve kadınlara karşı yapılan saldırıları ve güçlünün güçsüze karşı uyguladığı her türlü şiddeti kınıyor ve lanetliyoruz. Yasa yapıcıların konuyla alakalı yaptırımları hayata geçirmesini acilen bekliyoruz. Sapkınlığın, istismarın dini, dili, ırkı, siyasi partisi yoktur. Herkes, her kesim, böylesi suçları affetmeyeceğini, içinde barındırmayacağını kesin ve kararlı bir duruşla açık etmeli, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için her gayreti göstermelidir. Çocuklar bir melektir, meleklerin kanatlarına dokunulmaz, meleklerin kanatları kırılmaz” diye konuştu.

 

5 BİN BALON DAĞITTILAR

 

Yapılan basın açıklamasının ardından Çerkezköy Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü Başkanı Musa Kavlak, As Başkan Hayri Varol, kulüp yöneticileri, sporcular ve Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay,  üzerinde ‘Çocuklar melektir; meleklerin kanatlarına dokunulmaz, meleklerin kanatları kırılmaz” yazısının bulunduğu 5 bin adet balonu çocuklara dağıttı.    

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10