AK Partili Kılınç'ın önerisi CHP'liler tarafından ayakta alkışlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ömer Kılınç, Çerkezköy-kapaklı sınırlarında yapılması planlanan termik santral ile ilgili konuştu. "B

Çerkezköy 15.03.2018 20:38:00 0
AK Partili Kılınç

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nda söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ömer Kılınç, termik santral ile ilgili tarafsız bir komisyon kurulmasını önerdi.

 

BU İŞİN PARTİSİ OLMAZ

 

Kapaklı'dageçtiğimiz aylarda termik santralin yeniden gözden geçirilmesini isteyen bir miting yapıldığını anımsatan Kılınç "Karşımda CHP oturuyor, karşımda AK Parti oturuyor.  1 sene sonra Allah nasip ederse meclis üyeliğimiz sona erecek, bırakacağız. Bu partisi olmaz. Kömür denilince iş değişir. Çünkü benim torunlarım sizin torunlarınız sizin kardeşleriniz hepiniz, hepimiz orda yaşıyoruz. ben evimin bahçesinde isli bir sobanın yanmasını ister miyim, egzoz kokusunun benim balkonuma gelmesini ister miyim? O bakımdan hepimiz beraber olmalıyız" dedi.

 

ŞEHRİN DIŞINDA OLMASINI HEPİMİZ İSTERİZ

 

Bu santralin ilk yerinin Silivri olduğunu anımsatan Ömer Kılınç "Bunun 50-60 hektarı Çerkezköy içindeydi. Kalanı Silivri'nin içindeydi. Ne oldu, fizibilitesi nasıl oldu da Kapaklı'nın tam göbeğine kondu? Bu şahsi olarak benim de katılmadığım bir görüş. Şehrin dışında olmasını hepimiz isteriz. Şehrin dışında olması temennisine hiçbir parti gözetmeksizin hepimizin katılması gerekir. Çünkü bu çok lanet bir iş. Üst solunum yolları benim hastalığım. Ben bu sırada parti falan düşünür müyüm? Parti gözüyle değil de tarafsız bir komisyon kuralım, tarafsız olabildiğince tarafsız bir komisyon kuralım. O komisyon bu konuda ortak bir bildiri kaleme alsın" dedi.

 

KONUŞMASIYLA TAKDİR TOPLADI

 

Termik santralin, Kapaklı'nın dışında olması gerektiğini söyleyen Kılınç " Kapaklı ve Çerkezköy, Trakya'da nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu bölge. Zannederim bu konuda hepimiz partilerimizi bir tarafa bırakarak uzlaşacağız diye tahmin ediyorum. termik santralin en iyisi bile zarar verir. Motosikletten gaz çıkıyor da yanımızdan geçerken burnumuzu tıkıyoruz. Termik santral 7/24 çalışacak" dedi. Konuşmasıyla, CHP grubunun taksirini toplayan Ömer Kılınç'ın 'komisyon kurulması' yönündeki önerisi mecliste de kabul edildi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10