Albayrak: Amacımız özelleştirilmesini engellemek

TRAKYAKENT Belediyeler Birliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleşme sürecini görüşmek amacıyla Alpullu'da Olağanüstü Meclis Toplantısı

Tekirdağ 16.03.2018 20:11:00 0
Albayrak: Amacımız özelleştirilmesini engellemek

Toplantıda Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi kararında vazgeçilmesinin sağlanması hedeflendiği, bu kapsamda devam eden davaların sonuçlanması bekleneceği belirtildi. Ancak özelleştirilme kararı uygulamaya geçirilirse, TRAKYAKENT Belediyeler Birliği Alpullu Şeker Fabrikası'na talip olunacağı belirtildi.

 

Geçtiğimiz şubat ayında Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk şeker fabrikası olan Alpullu Şeker Fabrikası'nın korunması amacıyla Trakya’daki 72 belediye, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda 5 kişilik bir komisyon kurularak Alpullu Şeker Fabrikası'nın alım şartlarının araştırılması ve Alpullu Şeker Fabrikası'nın alınması için Trakyakent Belediyeler Birliği tarafından teklif sunulması kararı alındı. Bu kararın ardından TRAKYAKENT Belediyeler Birliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde özelleşme sürecini görüşmek amacıyla Alpullu'da Olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleştirdi.

 

KİMLER KATILDI?

 

Alpullu Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Trakya Bölgesi'nde görev yapan belediye başkanları, meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

KARAR UYGULAMAYA GEÇERSE TALİP OLUNACAK

 

Toplantıda öncelikli olarak, Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi kararında vazgeçilmesinin sağlanması hedeflendiği, bu kapsamda devam eden davaların sonuçlanması bekleneceği belirtildi. Ancak özelleştirilme kararı uygulamaya geçirilirse, TRAKYAKENT Belediyeler Birliği Alpullu Şeker Fabrikası'na talip olunacağı belirtildi.

 

ALPULLU ŞEKER FABRİKASI'NIN ÖZELLEŞTİRİLMESİNİ İSTEMİYORUZ

 

Alpullu olayına hiçbir zaman siyasi bir gözle bakmadıklarını dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; ‘’En büyük dileğimiz; Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmemesidir. Ama özelleşmesi gündeme geldiyse, biz de TRAKYAKENT Belediyeleri olarak, Alpullu Şeker Fabrikası'na talip olacağız. Konunun sonuca bağlanması için 6 kişilik bir komisyon kurmuştuk benim başkanlığımda. Bugün konuyu daha detaylı görüşebilmek adına burada toplandık’’ dedi.  

 

AMACIMIZ ÖZELLEŞTİRİLMESİNİ ENGELLEMEK

 

Asıl amaçlarının Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesini engellemek olduğunu ifade eden Albayrak; ‘’Süreç işliyor. Mahkemeye yapılan müracaatlar var. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verirse, Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleşmesi engellenmiş olur. Dolayısıyla sorun da ortadan kalkar. Ancak aksi bir karar çıkarsa TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak, Alpullu Şeker Fabrikası'na talip olacağız. Özelleştirmenin doğuracağı sonuçları en yakından bilen bir belediye başkanı olarak, Ata'mızın mirasına sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Özelleşme kimseye en küçük fayda sağlamayacaktır. Buranın özelleştirilmesi, hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumsuz anlamda etkileyecektir. Bunun olmaması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak, ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

 

KOMİSYON KURULMASI KARARI ALINDI

 

Diğer katılımcıların da konu hakkında görüş belirtmesinin ardından Başkan Albayrak öncülüğünde Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Alpullu Belediye Başkanı Saim Kırcı, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ve Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez'in yer alacağı bir komisyon kurulması, bu komisyonun Alpullu Şeker Fabrikası konusunda yapılabilecekleri incelemesi kararı alındı. Ayrıca TRAKYAKENT Belediyeler Birliği'ne yetki verilmesi ve birlik şirketinin tek başına veya ortaklı olarak ihaleye girmesi kararı alındı. Toplantının ardından katılımcılar Alpullu Şeker Fabrikası'nın önünde toplu fotoğraf çekildi.

 

13 NİSANDA BİR ARAYA GELİNECEK

 

TRAKYAKENT Belediyeler Birliği, Alpullu Şeker Fabrikası konusunu görüşmek üzere 13 Nisan'da Tekirdağ'da tekrardan bir araya geleceği belirtildi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10