Çanakkele Zaferi etkinliği büyük ilgi gördü

 İnci Narin Yerlici İlkokulu 18 Mart  Çanakkele Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini anma etkinliği gerçekleştirdi. Çerkezköy İnci Narin Yerlici İlkokulu öğretmen, öğrenci ve velilerin birlikte 18 Mart ?

Çerkezköy 16.03.2018 20:18:00 0
Çanakkele Zaferi etkinliği büyük ilgi gördü

Okul konferans salonunda yapılan etkinlikte Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz, Abdullah Hayri, İnci Narin Yerlici İlkokul Müdürü Muharrem İlgar,okul öğretmenleri, okul müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanı Tuncay Aktuğ,veliler ve öğrenciler hazır bulundu. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

 

UĞRUNDA KAN DÖKÜLMEYEN TOPRAK VATAN DEĞİLDİR

 

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Muharrem İlgar yaptı. Müdür İlgar; “Türk Milleti yüzyıllar boyunca hiçbir zaman hiçbir şeyden korkmadan hürriyeti uğruna, namusu, şerefi uğruna,vatan dedikleri topraklar uğruna,hak için, Allah için, şahadet mertebesine erişmiştir. Acının, zulmün, zorluğun, cefanın, feryadın-figanın olduğu yerde mutluluğun, rahatın, huzurun, yaşamın tadına varmak zordur. Bütün bunlar, bir toprak parçasını vatan yapmanın bedeli, milletçe hür ve mutlu olmanın bedelidir. Şimdi sizlere, geçmişten günümüze gelen, bugünden sonsuza kadar değerinden hiçbir şey kaybetmeden devam edecek olan birkaç vecizeyi hatırlatmak istiyorum. Geçmiş zamanın derinliklerinden Bilge Kaan şöyle diyor: “Türk milleti, seni yok etmek için var güçleri ile çaba harcayan düşmanlarına aldanıp yanılmayasın” Bilge Kaan’dan yaklaşık iki yüz elli yıl sonra Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Alparslan: “Size öyle bir vatan aldım ki, ebediyen sizin olacaktır” diye haykırıyor. Alparslan’dan dört yüz yıl sonra bir başka Türk büyüğü Fatih, sonsuz güven duygusuyla bakın ne diyor: “Üstümüze kılıç çekilmedikçe, ülkemize girilmedikçe, tebama cefa edilmedikçe bizden kimseye zarar gelmez”. Düne kadar Osmanlı’dan medet uman, aman dileyen, adalet isteyen batı gerçek yüzünü Çanakkale’de göstermiştir. Avustralya’dan Kanada’ya kadar Hintlisi, yamyamı, canavarlaşan, canileşen, zalimleşen çehreleri, dilleri, derileri farklı kan içiciler, Türk milletini tarihin karanlıklarına gömmek için vahşi duygularını tatmin etmek için Çanakkale’de birleşmişler, ölüm kusmuşlar. “Ölüm indirmede gökler, ölüm püskürmede yer. O ne müthiş tipidir, savrulur enkaz-ı beşer, kafa göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak. Boşanır sırtlara, vadilere sağnak sağnak”. Unutulmuş olmalılar ki, bir ayağı kopan Mehmetçik diğer ayağıyla, bir kolu kopan diğer koluyla vücudu parçalanan kafasıyla son nefesine kadar inançla, imanla vatanını koruyacak, Çanakkale’yi zalime vermeyecek, “Çanakkale geçilmez” dedirtecektir.19 Şubat 1915’te başlayan,1916 yılının Ocak ayı başlarında sona eren bu faciada, yüz binlerce ifade edilen yetişkin Türk genci, Türk civanı şehit ve gazi olmuştur.”dedi ve konuşmasını Gazi Mustafa Kemal’in şu sözleriyle tamamladı; “Bu memleket tarihte Türk’tü, Herhalde Türk’tür ve ebediyen Türk kalacaktır”. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor,ruhlarının şad olması niyaz ediyorum” diye konuştu.

 

ÇANAKKALE TÜRKÜLERİ VE TİYATRO GÖSTERİMİ YAPILDI

 

Müdür İlgar’ın konuşmasının ardından şiirler okundu ve sonra veli ve öğretmenler birlikte hazırladıkları Çanakkale şarkılarını okudu. Sonra 17 veli, 2 öğretmen ve 4 öğrencinin rol aldığı Çanakkale geçilmez adlı tiyatro gösterimi yapıldı. Protokol mensupları ve veliler etkinliği ilgiyle ve beğeniyle izlediler. Etkinlik sonunda katılımcılara üzüm hoşafı ikram edildi.

 

ÇANAKKALE RESİM SERGİSİ VE ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİ BÖLÜMÜ İLGİ GÖRDÜ

 

Okulun konferans Salonu’nun giriş bölümü Çanakkale Savaşlarına ait fotoğrafların yer alması ve bu bölümde Çanakkale Şehitlik Abidesi ve şehitliğin sembolize edilmesi, ayrıca 17 öğrenci Çanakkale Savaşları’nda vatan savunmasında mücadele eden kahraman Mehmetçiklerin giydiği asker elbiseleriyle ellerinde meşalelerle etkinliğe gelenleri karşılaması ise büyük ilgi çekti

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10