Beşir Derneği'nden Suriye'ye yardım eli

Beşir Derneği tarafından Suriye'de yaşayan vatandaşlar için dün Kapaklı eski belediye meydanında düzenlenen programla  Kilis ve Reyhanlı'ya insani yardım gönderildi.

Kapaklı 19.03.2018 00:34:00 0
Beşir Derneği

Programda konuşan Türkiye’de ve Dünyada Gönüller Yapmaya Geldik” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı “Gönül coğrafyamızın mazlum insanlarla ve ülkemizin değişik yerlerinde ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize çok kıymetli bağışçılarımızın bizlere tebliğ ettiği, emanet ettiği insani yardımlarını ulaştırmaya çalışıyoruz’’ dedi.

 

Beşir Derneği tarafından Suriye’de yaşayan vatandaşlar için Kilis ve Reyhanlı’ya dün saat 17:00’de düzenlenen programla gıda malzemesi yardım Tır’ı gönderildi.

 

KİMLER KATILDI?

 

Kapaklı eski belediye meydanında yapılan programa; Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Ak Parti MKYK Üyesi Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Ak parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Akın Yılmaz kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve basın mensupları katıldı. 

 

‘’TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİK”

 

Programda açılış konuşmasını Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı yaptı. Türkiye’de ve Dünyada Gönüller Yapmaya Geldik” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Şanlı;  “Çok kıymetli gönül dostları Beşir Derneği olarak yurdumuzun 250’yi aşkın noktasında bu faaliyetlerimizi 2011 yılından itibaren gerçekleştiriyoruz. Gönül coğrafyamızın mazlum insanlarla ve ülkemizin değişik yerlerinde ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize çok kıymetli bağışçılarımızın bizlere tebliğ ettiği, emanet ettiği insani yardımlarını ulaştırmaya çalışıyoruz’’ dedi.

 

‘’SURİYE’DE 7 YILI AŞKIN SOYKIRIM YAŞANIYOR’’

  

Suriye’de 7 yılı aşkın soykırım yaşandığını belirten Şanlı;’’Maalesef coğrafyamızın değişik yörelerinde ülkemizin hemen sınırı ötesinde insanlar katlediliyor. Suriye’de yaşanan hadiseyi iyi değerlendiremediğimiz zaman yanılgı içerisinde kalırız. Suriye’de yaşanan bir iç savaş değildir. Suriye’de yaşanan bir katliamdır. Bu katliama seyirci kalmamız mümkün değildir. Bizler emsal ve muhacir anlayışından gelen insanlarız. 100 yılı aşkın süre önce balkanlardan kopup gelen ve dünyanın dört bir tarafından ülkemize çeşitli sebeplerle göç eden binlerce, milyonlarca insanımız var. Onların bu haline seyirci kalamazdık. Başta devletimiz olmak üzere Sayın Cumhurbaşkanımız ve yetkililerimiz olmak üzere zaten buna karşı yapacağımız faaliyetler devam ediyor. Biz mülteci demiyoruz, sığınmacı demiyoruz. Bu tabirlerin hiç birisi bizim kültür ve medeniyetimizde olan tabirler değildir. Biz onlara misafir diyoruz. Bugün onların başına gelen bu hadise yarın başka bir coğrafyada başka insanlarında başına gelebilir. Dil din ırk ayrımı yapmadan sadece insan olma vasfından dolayı birçok insana ülkemiz kucak açmış ve onları kendi imkanlarıyla, kendisinin yaşadığı hayat standartlarında yaşatmaya çalışıyor. Biz bir yangını söndürmeye gayret ediyoruz. Temennimiz devletler arası hukuk çerçevesinde uluslar arası saha içerisinde biran önce oradaki kanın durdurulması gerektiği. Bizler sadece o yangını bir damla suyla da olsa hizmet etmeye o yangını söndürmeye gayret ediyoruz’’ dedi.

 

‘’AŞ EVLERİMİZİ 200 BİN KAPASİTEYE ÇIKARDIK’’

 

Bugün burada Çerkezköy, Kapaklı ve Trakya Bölgesi’nde ki kardeşlerimizin, siz kıymetli bağışçılarımızdan katkılar yaparak oluşturduğu bir güzelliğe imza atmak için burada toplandık diyen Şanlı; ‘’Burada belki bir tır belki iki tır çözmeyecek ama hiç olmazsa Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali safımızı belli etmek adına bu tırımızı inşallah biraz sonra dualarla kardeşlerimiz göndereceğiz. Bizler Beşir Derneği olarak 7 yılı aşkın süredir Suriye’de ki hadiseler patladığı günden itibaren sınır bölgesinde oluşturduğumuz lojistik depolarımızla ve orada kurmuş olduğumuz fırınlarımızla, aş evlerimizle günde 20 bin civarında insanımıza, misafirimize sıcak yemek ulaştırırken son Afrin hadisesinden sonra da 200 bin kapasitesine çıkardığımız fırınlarımızla o bölgedeki kardeşlerimize hizmet etmeye çalışıyoruz’’ dedi.

 

"DOSTUMUZ OLAN İNSANLARIMIZLA BİZ YABANCILAŞTIRILDIK"

 

Birilerinin 100 yıl önce içimizde sınırlar oluşturduğunu dile getiren Şanlı; ‘’ Bizim kardeşimiz olan dostumuz olan insanlarımızla biz yabancılaştırıldık. Suriye meselesi bizim iç meselemizdir. Kosova bizim iç meselemizdir. Kafkasya bizim iç meselemizdir. Biz böyle bir organizasyonu 100 yıl önce yapmış olsaydık 3 milyon 6 yüz bin kilometre karelik bir nüfusa hitap ediyor olacaktık. Çanakkale’ye gittiğimizde görüyorsunuz. Sağ tarafında Halepli yatıyor. Sol tarafında Kosovalı yatıyor. Bir tarafında Kerkük bir tarafında Musul yatıyor. Ondan sonra bize diyorlar ki sizin ne işiniz var orada. Ey gafil bizim işimiz yok sizin ne işiniz var. Sen 10 binlerce kilometre öteden gelip benim kardeşimi katledeceksin, ondan sonra ben ona yardım eli uzattığımda diyeceksin ki sen nereye gidiyorsun. Oralar bizim memleketimiz. Oralar vatandır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğranda ölen varsa vatandır. O vatan benim vatanımdır. Düne kadar oradaki insanlar bizim akrabalarımızdı. Öyle bir sınır çizdiler ki dedesi sınırın öbür tarafında kaldı. Torunu diğer tarafta kaldı. Bu insanlar 100 yılı aşkın süredir dikenli teller arkasından dahi görüşme imkanı bulamadılar. Artık bu zincirleri kırma zamanı gelmiştir. Bu yapmış olduğumuz faliyetler bunu vesilesidir. Devlet el ele olduğu gün biz Çanakkale’yi İstiklal Harbi’ni kazandık. Ve bugün hem devletimizi yöneten büyüklerimiz hem de milletimiz bu hassasiyeti göstermiştir. Ve medeniyetin beşiği dedikleri Avrupa’nın onda birini değil yüzde birini dahi almadığı misafirleri biz kendi imkanlarımızla yaşatmaya çalışıyoruz. Kayıtlara göre 3 buçuk milyon insandan bahsediliyor. Ancak bunun çok çok üzerinde olduğunu görmemiz gerekir. 1492 yılında medeniyetin beşiği denilen Avrupa’da Yahudiler yakılırken onlara kucak acan bizim ecdadımızdı. Bu insanlık inşallah kıyamete kadar devam edecek. Arkadaşlarımızın yapmış olduğu bu faaliyetleri takdirle karşılıyor teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

‘’DÜNYADA ZULÜM BİTMEDİ’’

 

Şanlı’nın ardından konuşma yapan Ak Parti MKYK Üyesi Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de; “Burada bir medeniyet simgesi olan yardıma yardım eklendiği ve bizim gerçekten diğer medeniyetlerden üstünlüğümüzü ortaya koyan bir dönemdeyiz. Bakın dünyanın çeşitli ülkelerini görüyoruz. Bu tip durumlar karşısında nasıl davrandıklarına hep beraber şahit oluyoruz. Bizler atalarımızda böyle gördük çocuk ve torunlarımıza da bunu öğretiyoruz. 1492 yıllarında Yahudilere zulmedilirken İspanya’da kucağımızı açmışız. Kardeşlerimizi buraya Osmanlı Devleti’ne davet etmişiz. Yıllar yılları kovalamış. Dünyada zulüm bitmemiş. Ama zulmedenlere karşı her zaman gönlünü açan bizim ecdadımız var olmuş. Böyle bir milletin ferdi olmaktan her zaman guru duyuyorum ve şükrediyorum. Zulümlere uğrayan zalimler karşısında ezilen toplumlara gönlünü açan böyle bir millet var. Sanki Yüce Rabbim Müslüman Türk Milleti’ni zalimler karşısında ezilenlere kapılarını açsın diye yaratmış gibi bir durumla karşı karşıyayız. İşte bizlerde bugün böylesine ulvi bir törende böylesine güzel duygular içerisinde bir araya geldik. İhtiyacı olan kardeşlerimize dualarla tırımızı göndereceğiz. Nasıl ki daha öncede davranış şeklimiz aynıysa bugünde hiç bozulmadan devam ediyor. Bir Macar gazeteciyi, bu kafalarımıza kazınan bir görüntüdür mülteciler kendi ülkelerine girmesinler diye o gariban çocuklara çelme atarken gördük. Denizlerde boğulsunlar diye botlarını batıran bazı milletlerin davranışlarına şahit olduk. Ama bizler her zaman için sahip çıktık sahip çıkmaya da devam edeceğiz’’ dedi.

 

EN FAZLA YARDIMDA BULUNAN ÜLKE TÜRKİYE

 

Bugün en fazla yardımda bulunan ülke Türkiye olduğunu belirten Yel; ‘’Bu konu da da birinciyiz birinci olmaya da devam edeceğiz. Misafir olarak kabul ettiğimiz bu konuklarımızda insani olarak yaşatmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bu kültürün insanlarıyız. Bu kültürden guru duyuyoruz ve inşallah gelecek nesillerimize layıkıyla aktarmanın heyecan ve mutluluğu içindeyiz. Belki bugün sembolik olarak bu tırı gönderiyoruz. Ama daha önce de 80 milyonun gönlünü Suriye’ye, Irak’a, Bosna Hersek’e taşıdık. Devam edeceğiz. Bu konuda huzurlarınızda Sayın Cumhurbaşkanımız Revep Tayyip Erdoğan’a da şükranlarımız iletiyorum. Bir millete lider nasıl olunur, dünyada mazlumların yanında nasıl olunur hepimize çok güzel şekilde örnek olmakta. Bunun için şükrediyorum. Bugün burada dualarla uğrayacağımız ihtiyaç malzemelerinin yerine ulaşması dileği ile katılan herkese teşekkür ediyorum. Beşir Derneğimizi ve gönüllülerimizi bir kez daha tebrik ediyorum ” dedi.

 

YARDIM TIR’I YOLA ÇIKTI

 

Konuşmaların ardından Kapaklı İmam Hatip Ortaokul Müdür Yardımcısı Mehmet Özmen tarafından okunan duaların ardından yardım Tır’ı yola çıktı.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10